reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Moja Olga też od kilku dni nerwowa jakaś jest przy cycu. Ale jak zaobserwowalam jej zachowanie dokładnie to myślę, że ona sobie spokojnie je jakieś góra 10 min a potem własnie wypluwa, krzyczy, napina się i pomyślałam,że ona już nie chce jeść tylko ssać a wkurza się tak bo caly czas leci to mleko i jej przeszkadza :happy2:. No i zaczełam ją odstawiać i dawać smoka - sekunda płaczu i spokój :tak: mam nadzieję, że dobrze ją rozumię i się najada. Pewnie gdyby się nie najadała to by dalej płakała :confused:

reklama
Gemelo- a ten dentinox jest na receptę?

U nas młody ślini się jak nie wiem co, wieczorem jest markotny, popłakuje, a wczoraj to w akcie desperacji chciał włożyć dwie pięści do buzi a przy tym był ryk okropny... muszę tę maść kupić noi jakiś gryzak, tak jak Catedra, bo straszne jest gdy dziecko tak się złości i cierpi. Ale zęby mogą wyjść nawet dopiero po kilku miesiącach... Choć mojej koleżanki synek ma 3,5 m-ca i już mnóstwo ząbków na dole.

polecam ten gryzak bo inne to raczej dla trzymajacych w rączce dzieci
Gryzak DZIĄSEŁKO Tommee Tippee 1 szt róż (866355392) - Aukcje internetowe Allegro
ma fajne miejsce gdzie żel można nałożyć...
i nie zdziwcie sie ceną dentinoxu... 30 zł za maleńką tubeczkę:sorry2:

Dzieki dziewczyny za rady tez tak myslalam ze to moze byc nietolerancja na laktoze . Sprobuje odstawic mleko i jego pochodne z mojej diety bo ja karmie piersia i zobaczymy co sie stanie.Dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamy i ich pociechy.

U nas ten Dentinox kosztuje 20 zł,wczoraj kupiłam :-):-):-).
I nie chcę zachwalać,ale jak nasmarowałam Małej dziąsełka,to tak się do mnie uśmiechnęła szczerze,jakbym Jej wielką radość tym sprawiła,no i wieczór był spokojny :tak::tak::tak:
Także jest szansa,że to przez ząbki była taka grymaśna,a co najważniejsze,że mam lek na te grymasy :-):-):-)

jeszcze jest tańszy bobodent:tak:
ile kosztuje?

a co do tego gryzaka jak smoczek-widziala go któraś z Was w sklepie a nie na allegro? bo ja juz od miesiąca poad poszukuję na wszelki wyadek a nigdzie nie znalazlam-na allegro tylko tego sie nie oplaca zamawiac bo zwysylka to troche drogo wyjdzie:baffled:

polecam ten gryzak bo inne to raczej dla trzymajacych w rączce dzieci
Gryzak DZIĄSEŁKO Tommee Tippee 1 szt róż (866355392) - Aukcje internetowe Allegro
ma fajne miejsce gdzie żel można nałożyć...
No a leki niestety do tanich nie należą... Właśnie kończą nam się prawie wszystkie -, wit. D, żelazo, witaminy B i kwas foliowy dla Filipka, idziemy jutro na kontrolę do pediatry, zobaczymy czy ma nadal brać i jeśli tak, to akurat do apteki się wybieram. A gryzak zamówię - Super, dzięki Catedra za podpowiedź.
Aga, dentinox jest bez recepty.
Dzięki za odpowiedź.

Petinka, proś od razu pediatrę o skierowanie do alergologa. Jeśli będziesz musiała przejśc na nutramigen bądź bebilon pepti i alergolog to potwierdzi, to nie będziesz musiała mieć pełnopłatnych recept. Pełnopłatnie wychodzi ok 25 zł za puszkę 350g, a z receptą P (choroby przewlekłe) jakieś 11 zł.

reklama
ile kosztuje?

a co do tego gryzaka jak smoczek-widziala go któraś z Was w sklepie a nie na allegro? bo ja juz od miesiąca poad poszukuję na wszelki wyadek a nigdzie nie znalazlam-na allegro tylko tego sie nie oplaca zamawiac bo zwysylka to troche drogo wyjdzie:baffled:

medeuska ja kupiłam go normalnie w sklepie dzidziusiowym... w każdym smyku też są... ja dałam 17 zł za niego...

Do góry