reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na temat Gripe Water- musze przyznac ze odstawilam po 2 dniu stosowania bo mala jakas marudna sie zrobila i nie chciala mi mleka pic (moze przez to moze nie no ale metoda prob i bledow mam nadzieje znalezc przyczyne jej zachowania). Niestety moje karmienie piersia sie zakonczylo bo Zuzka za kazdym razem jak ja ukladalam do karmienia to wpadala w szal, ryczala i nie dalo sie jej uspokoic wiec po prostu psychicznie nie moglam juz tego zniezc. Polozna mowila ze byc moze mialam malo pokarmu i mala sie denerwowala ale ja zwiekszylam laktacje i bez poprawy, nawet nie chciala zaczac ssac od razu byl krzyk nawet jak dlugo nie jadla :no: tak wiec juz od swiat daje tylko modyfikowane bo po moim kolki miala straszne a ja nie moge sobie odmowic nabialu i niezbyt wychodzila mi ta dieta w ktorej musze uwazac na to co jem bo gdzie nie czytalam to prawie wszystko niby uczula: pomidory, ogorek, owoce, najlepiej tylko gotowane, zadnych brokul, groszku, kalafiora :wściekła/y: wychodzi na to ze najlepiej nic nie jesc wiec skad brac te wszytskie wartosci odzywcze skoro wiekszosz warzyw jest na nie? Eh, tak czy siak mam nadzieje ze Zuzia po mleku modyfikowanym bedzie sie czula lepiej bo stwierdzilam ze ona zaczyna nienawidziec karmienia bo przypomina jej zmuszanie do ssania piersi wiec teraz zalezy mi tylko na tym zeby zdrowo rosla i przybierala na wadze a czy moje mleko czy sztuczne to juz nie ma znaczenia- pogodzilam sie z ta mysla. I faktycznie, po mleczku modyfikowanym mala ladnie przybiera na wadze, w 8 tygodniu wazyla 4,3 kg :-p Co do kolek to wrocilam do Infacolu aczkolwiek jestem zla na mame bo miala mi z Polski przywiezc Bobotic bo malej bylo po nim o niebo lepiej ale ona uparla sie na to go....... Gripe Water ehh.

Powiedzcie mi jeszcze ile jedza wasze dzieci (te karmione butelka) i jak czesto w ciagu dnia? I ile waza? Bo tak sie zastanawiam czy moja rosnie podobnie do waszych czy moze za szybko albo za wolno :zawstydzona/y: wiem ze kazde dziecko inaczej sie rozwija ale tak z ciekawosci sie pytam :-p

moja mała zjada różnie od 90, ale jak jest mocno głodna to i 200 potrafi zjeść. na opakowaniu mleka jest napisane że dziecko powinno zjadać 120 ml 6 razy dziennie, ale wiadomo to orientacyjne. Ile moje maleństwo waży nie wiem bo wizyta dopiero 19. No i nie jest całkowicie na modyfikowanym bo daje też ściągane z piersi

ile kosztuje?

a co do tego gryzaka jak smoczek-widziala go któraś z Was w sklepie a nie na allegro? bo ja juz od miesiąca poad poszukuję na wszelki wyadek a nigdzie nie znalazlam-na allegro tylko tego sie nie oplaca zamawiac bo zwysylka to troche drogo wyjdzie:baffled:

są jeszcze w sprzedaży zwykłe smoczki z wypustkami na dziąsełka
sklep.dzidzio.pl -> Smoczek ortodontyczny NB5932M/5932L, Nuby

Nuby ma jeszcze zwykłe smoczki do karmienia z wypustkami by masowały dziąsełka podczas karmienia. Ja ich używam i naprawdę polecam

reklama
a propos zielonych kup - to poza nietolerancją laktozy która może być tego przyczyną napewno warto zrobić badanie ogólne i posiew moczu bo zielone kupy mogą być powodem infrkcji układu moczowego - a dzieciarnia ma ku temu skłonności.
U nas było tak, ze najpierw były badania siuśków, a jak one wyszły OK to odstawiłam nabiał (poza mlekiem do kawy i jest OK).
Pomijam fakt, że dziś 6 albo nawet 7 dzień bez kupy. (Agaty - nie mój :-D) a młoda gardzi herbatką, gardzi przegotowaną wodą... nie męczy się, nie pręży, nie stęka tyle że puszcza bąki i czasem jak puści to mam wrażenie, że to już kupa a w pieluszce echo....
jesli w ciagu dnia nie zobi to na wieczór jej pomogę..

dziewczyny uwielbiam was!!! nie wiem co bym zrobiła bez forum a tak..mnóstwo wiadomości i fachowych porad!!!! dziekuję :tak::-)

polecam ten gryzak bo inne to raczej dla trzymajacych w rączce dzieci
Gryzak DZIĄSEŁKO Tommee Tippee 1 szt róż (866355392) - Aukcje internetowe Allegro
ma fajne miejsce gdzie żel można nałożyć...
i nie zdziwcie sie ceną dentinoxu... 30 zł za maleńką tubeczkę:sorry2:

gryzak super..sprawimy Kajtusiowi...
a w aptekach dbam o zdrowie jest taniej ten dentinox, bo około 19zł
http://www.doz.pl/apteka/p719-Dentinox_N_zel_10_g

Amelkowa laktacja ok..ten ricinus communis naprawde działa :tak:

doz pl ma naprawde dobre ceny, ale...dziś kupowałam szczepionki w aptece na przeciwko przychodni, gdzie szczepią..i szczepionki były tańsze niż w doz.pl:tak:

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny, ja sie juz zaczynam martwic bo moja to jakos tak od kilku dni kiepsko je :-( od wczoraj prowadze dziennik co i ile i kiedy zeby wiedziec bo przez to jej dziwaczne jedzenie wszystko mi sie pomieszalo, je po 60 ml spi pol godzinki i sie budzi i jakas taka marudna jest, zagladalam jej w buzke i nie wiem czy moge podejrzewac ze to zeby bo raczej nie ma dziaselek spuchnietych mimo ze wklada raczki do buzki od zeszlego tygodnia. Nie slini sie az tak mocno, ale ciegle chce smoczka. Chcialam hja oduczyc spania z nim zeby potem jak juz wieksza bedzie nie bylo problemu ale nie wiem jak sie za to zabrac. Znacie jakies dobre metody? Mloda zaczela tez smoczek od mleka przygryzac- myslicie ze to moga byc zeby czy po prostu jest to rodzaj jakiejs jej nowej zabawy z jedzeniem? :happy2: kurcze, takie to male a takie nie przewidywalne hehe Mam jeszcze jedno pytanko, nie wiem czy ktos juz to pisal tu na forum czy czytalam to gdzies indziej, ale orientujecie sie kiedy nie powinno sie dziecku mierzyc temperatury bo pomiar moze byc malo prawdziwy? Wiem, ze nie mierzy sie do pol godziny po kapieli i jedzeniu. A jak to jest ze spaniem? Ja mojej Zuzce teraz zmierzylam jak sie obudzila i miala 37.1 wiec nie wiem czy cos sie zaczyna dziac czy po prostu miala wieksza temp po snie?

Catedra- super ten smoczko-gryzaczek, mam nadzieje ze uda mi sie tu w Anglii znalesc cos takiego :-)

Uzywala moze ktoras z was pieluszek Pampers Super Dry? Ja ostatnio mialam taka mala paczke zoltych Pampersow dla New Baby (nie wiem jak w Polsce je pakuja bo byc moze opakowanie jest inne) bo skonczyly mi sie Huggies'y i stwierdzilam ze Pampers sa delikatniejesze i maja duzo latwiejsze zapiecie. Poprosilam meza zeby kupil mi takie samo opakowanie a on wlasnie kupil mi Super Dry i nie wiem czy beda takie same :-p No ale mam nadzieje ze mimo wszystko potopu po plecach nie bede miala :-)

reklama
Lysa_d zalezy gdzie mierzysz. W odbycie może być do 1 stopnia więcej z tego co kojarzę. Jeśli gdzie indziej, to z tego co mi się wydaje (chyba mówiła mi to pediatra jak z Małą chodziłam do lekarza) do 37,5 stopnia jest to normalna temperatura. Dopiero jak podskoczy wyżej, to jest to stan podgorączkowy.

Do góry