pszczółka maja
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na temat Gripe Water- musze przyznac ze odstawilam po 2 dniu stosowania bo mala jakas marudna sie zrobila i nie chciala mi mleka pic (moze przez to moze nie no ale metoda prob i bledow mam nadzieje znalezc przyczyne jej zachowania). Niestety moje karmienie piersia sie zakonczylo bo Zuzka za kazdym razem jak ja ukladalam do karmienia to wpadala w szal, ryczala i nie dalo sie jej uspokoic wiec po prostu psychicznie nie moglam juz tego zniezc. Polozna mowila ze byc moze mialam malo pokarmu i mala sie denerwowala ale ja zwiekszylam laktacje i bez poprawy, nawet nie chciala zaczac ssac od razu byl krzyk nawet jak dlugo nie jadlatak wiec juz od swiat daje tylko modyfikowane bo po moim kolki miala straszne a ja nie moge sobie odmowic nabialu i niezbyt wychodzila mi ta dieta w ktorej musze uwazac na to co jem bo gdzie nie czytalam to prawie wszystko niby uczula: pomidory, ogorek, owoce, najlepiej tylko gotowane, zadnych brokul, groszku, kalafiora
wychodzi na to ze najlepiej nic nie jesc wiec skad brac te wszytskie wartosci odzywcze skoro wiekszosz warzyw jest na nie? Eh, tak czy siak mam nadzieje ze Zuzia po mleku modyfikowanym bedzie sie czula lepiej bo stwierdzilam ze ona zaczyna nienawidziec karmienia bo przypomina jej zmuszanie do ssania piersi wiec teraz zalezy mi tylko na tym zeby zdrowo rosla i przybierala na wadze a czy moje mleko czy sztuczne to juz nie ma znaczenia- pogodzilam sie z ta mysla. I faktycznie, po mleczku modyfikowanym mala ladnie przybiera na wadze, w 8 tygodniu wazyla 4,3 kg
Co do kolek to wrocilam do Infacolu aczkolwiek jestem zla na mame bo miala mi z Polski przywiezc Bobotic bo malej bylo po nim o niebo lepiej ale ona uparla sie na to go....... Gripe Water ehh.
Powiedzcie mi jeszcze ile jedza wasze dzieci (te karmione butelka) i jak czesto w ciagu dnia? I ile waza? Bo tak sie zastanawiam czy moja rosnie podobnie do waszych czy moze za szybko albo za wolnowiem ze kazde dziecko inaczej sie rozwija ale tak z ciekawosci sie pytam
![]()
moja mała zjada różnie od 90, ale jak jest mocno głodna to i 200 potrafi zjeść. na opakowaniu mleka jest napisane że dziecko powinno zjadać 120 ml 6 razy dziennie, ale wiadomo to orientacyjne. Ile moje maleństwo waży nie wiem bo wizyta dopiero 19. No i nie jest całkowicie na modyfikowanym bo daje też ściągane z piersi
ile kosztuje?
a co do tego gryzaka jak smoczek-widziala go któraś z Was w sklepie a nie na allegro? bo ja juz od miesiąca poad poszukuję na wszelki wyadek a nigdzie nie znalazlam-na allegro tylko tego sie nie oplaca zamawiac bo zwysylka to troche drogo wyjdzie![]()
są jeszcze w sprzedaży zwykłe smoczki z wypustkami na dziąsełka
sklep.dzidzio.pl -> Smoczek ortodontyczny NB5932M/5932L, Nuby
Nuby ma jeszcze zwykłe smoczki do karmienia z wypustkami by masowały dziąsełka podczas karmienia. Ja ich używam i naprawdę polecam