reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Lysa_d zalezy gdzie mierzysz. W odbycie może być do 1 stopnia więcej z tego co kojarzę. Jeśli gdzie indziej, to z tego co mi się wydaje (chyba mówiła mi to pediatra jak z Małą chodziłam do lekarza) do 37,5 stopnia jest to normalna temperatura. Dopiero jak podskoczy wyżej, to jest to stan podgorączkowy.

Gemelo- ja mierze elektrycznym termometrem w uszku (jak mala sie nie wierci oczywiscie:happy2:) ale dzieki, dobrze wiedziec ze jest jakies zaplecze temperaturowe zanim czlowiek powinnien zaczac sie martwic :tak:

reklama
A tak przy okazji, szperajac w necie znalazlam taka tabelke odnosnie skokow rozwojowych (pewnie w niektorych ksiazkach o dzieciach tez sa takie rysunki ale w mojej nie ma wiec moze komus tez sie przyda ;-))

jeszcze jest tańszy bobodent:tak:
My też mamy:-). Na razie nie smarujemy, ale ma nadzieję, że pomoże

Uzywala moze ktoras z was pieluszek Pampers Super Dry? Ja ostatnio mialam taka mala paczke zoltych Pampersow dla New Baby (nie wiem jak w Polsce je pakuja bo byc moze opakowanie jest inne) bo skonczyly mi sie Huggies'y i stwierdzilam ze Pampers sa delikatniejesze i maja duzo latwiejsze zapiecie. Poprosilam meza zeby kupil mi takie samo opakowanie a on wlasnie kupil mi Super Dry i nie wiem czy beda takie same :-p No ale mam nadzieje ze mimo wszystko potopu po plecach nie bede miala :-)

Jeśli super dry są w zielonym opakowaniu to ja nie polecam, beznadziejne. jedno sikanie Ani i pełna była, a kupkę to w ogóle nie trzymała. lepsze są Active fit (fioletowe opakowanie), ale one od trójek się zaczynają

A moje maleństwo dziś skończyło 3 m-ce. Wazy 6900 i ma 64cm. Przesypia noce i zjada coraz więcej. Gdy sie obudzi rano śmieje sie cudownie, aż sie serce raduje. Marudzi czasami, ale to tylko jak jej coś dolega. Jest KOCHANYM i CUDOWNYM dzieckiem:-D.

My jeszcze na pampers 2 jesteśmy - skonczymy tylko jeszcze jedno opakowania i przechodzimy na 3, ale kupiliśmy też DADA z Biedronki - 3 zobaczymy jakie będą.

A wiecie, że są pieluszki takie z Tesco jakieś fioletowe, które Pampers produkuje tylko dla Tesco i podobno są dobrej jakości tyle, ze tańsze od normalnych pampersów?

Wiesienka- to pogratulować córci! Fajny dzieciaczek!

Ostatnia edycja:
Agnieszka ciekawe jest to co piszesz o tych pieluszkach z tesco ;-)

U nas jutro wypróbowujemy wielorazowe :szok::szok: wczoraj je wyprałam, dzisiaj wyschły... :-)

My jeszcze na pampers 2 jesteśmy - skonczymy tylko jeszcze jedno opakowania i przechodzimy na 3, ale kupiliśmy też DADA z Biedronki - 3 zobaczymy jakie będą.

A wiecie, że są pieluszki takie z Tesco jakieś fioletowe, które Pampers produkuje tylko dla Tesco i podobno są dobrej jakości tyle, ze tańsze od normalnych pampersów?
ja słyszalam że te tescowe fioletowe właśnie są dobre-bo wygrały jakis tam ranking kiedyś- a tych Dada jednak nie polecam- małemu sie strasznie pupa poci w nich- albo szczoszków dobrze nie trzymają w każdym badz rzie- nawet jak nie ma całkiem pełnego to zawsze ma klekącąwilgotną pupę- przy pampersach i huggiesach tego nie ma- nie próbowałam jeszcze tych Gaga z tesco- ale pewnie dopiero wypróbuje bo mam jeszcze pol paczki huggiesów i 2 paki pampersów, które kupiłam teraz w kauflandzie w promocji:tak:

To ja też spróbuję tych tescowych... :tak::tak:
A Anna właśnie leży na macie z pupcią w mięciutkiej i milutkiej jak kaczuszka pieluszce wielorazowej :-) szczebiocze jak skowronek :-D:-D:-D

reklama
To ja też spróbuję tych tescowych... :tak::tak:
A Anna właśnie leży na macie z pupcią w mięciutkiej i milutkiej jak kaczuszka pieluszce wielorazowej :-) szczebiocze jak skowronek :-D:-D:-D

Super :-D:-D:-D czyli podpasowały Ani :tak: oby się sprawdziły

Też dużo dobrych opinii słyszałam o tych tescowych pieluszkach,ale Tesco nie ma nigdzie blisko mnie,a po same pieluchy nie chce mi się jechać :sorry2::sorry2::sorry2:

To tak jak ja :happy2: za daleko do Tesco. My cały czas na żółtych 2 new baby pampersa. jeszcze spokojnie dolecimy do końca paczki bo nic Olgi nie uwiera i nie odznacza sie na pupie i udach. A potem pewnie 3 z active baby bo czytam, że większości z Was pasują.

Do góry