reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Ja mam dwa, każdy od kogoś - elektryczny Tuffi (nie używałam ani razu, więc nie powiem...) i ręczny z Aventu. Kilka razy go użyłam, na początku strasznie mnie bolało, ale to było przy nawale i wtedy nawet podniesienie ręki do góry mnie bolało...
Teraz ok, jak nacisnę pompkę i trzymam to mleko długo leci samo, nie muszę pompować cały czas ;-) No i rzeczywiście szybko i sprawnie...

reklama
Dzięki za odp. w sprawie laktatorów. No ja mam z BabyOno ten z gruszką, ale jak odciągam to min 45 min. ściągam jakieś 150 ml. I mnie to męczy.
Ciekawa jestem jak te elektryczne działają... może jeszcze któraś z Was mi odpisze :)

A na przewijak zakładam flanelki albo pieluszki a jak idziemy w gości, zawsze w torbie mam taką podkładkę z ceratką pod spodem, świetnie się sprawdza, bo po co komuś łóżko zapaskudzić :) Coś podobnego, tyle że ja zapłaciłam 7 zeta w sklepie.
Ubranka dziecięce, ubranka dla dzieci, ubranka dla niemowląt, akcesoria dziecięce, śpiochy oraz bielizna dla dzieci i niemowląt, dziecięce zestawy, komplety ubranek, sezonowe zestawy ubiorów dla dzieci i niemowląt.

A oglądałyście DDTVN? Dziś było o torbach dla mam: kuknijcie sobie:
torbadlamamy.pl - ghmmm tylko że ta stronka nie działa :/ a na str DDTVN jeszcze nie ma tego tematu... dziwne... chciałam zobaczyć te torby.

Ja używam Aventa elektroniczny super sprawa w około 15min ściągam codziennie rano po 200ml-220ml(po całej nocy)a drugi cycek dla młodej:tak:;-)

To ja dziewczyny zrobiłam jeszcze lepiej, jak kupiłam butelke Aventu to nie sprawdziłam jaki ma numer smoczka (nie wiedziałam że są różne rozmiary:baffled:) i mojej od urodzenia dawałam w 3 i się dziwiłam że się czasem ksztusi:szok:.
:-D:-D

A jeszcze żeby było śmieszniej wyrzuciłam wczoraj-wierząc w swoją córkę-te Małe smoki do śmieci, na szczęście był świeży worek, ale o 5 nad ranem poddałam się, wyciągnęłam smoki umyłam wyparzyłam i na nowo z maleńkim rozmiarem jadę. PADAM dziś na pysk!:-D
No tak przyzwyczaiła się do starych ;-)

Dziewczynki,chcę kupić laktator,ale elektryczny, jakie polecacie, w jakiejś rozsądnej cenie?
Ja mam elektryczny babyono i mi się nie podoba wcale boli jak cholera :zawstydzona/y:
miałam ręczny aventu i był ok(ale się stopił w mikrofali przy sterylizacji) teraz mam ręczny canpol premium(z rączką i regulacją ssania) i jest całkiem niezły - ładnie odciąga i nie zasysa tak mocno jak avent a ładnie mleko leci.

Mój chyba za często leży na wprost bo sobie tył włosów wytarł, ale główkę ma w miarę kształtną.
Moja też wygląda jak mnich ;-);-)

dzieki za odp. mały ma praktycznie na czubku głowy po prawej stronie. Zadzwonie jeszcze jutro do mojej położnej sie zapytam bo spokoju mi to nie daje.
I poradziła coś?

najgorzej jak tarła tak na przewijaku, na którym jest pokrowiec frotte, cały przetarty, czerwony ten placyk :confused: teraz podkładam jej miękką flanelową pieluchę pod główkę
Moja to na tetrowych leżała teraz też flanelki kładę a na zaczerwienienie super się u mnie krem nivea sos spisuje.

Ja zawsze kładę pieluchę flanelową na pokrowiec na przewijak. Mam tylko 2 pokrowce a pieluch pełno, jak uleje albo obsika (lub coś mocniejszego) to łatwiej pieluchę zmienić niż cały pokrowiec.
Ja mam jeden i od razu go zasika jak położę :-D:-D

mam pytanie czy Wasze maleństwa też wpatruja się w zwykłą lampe. Bo nasze dziecko uśmiecha się aż piszczy jak jest zapalona i nawet z nią rozmawia bardzo długo:szok::-D jak jest wyłączona to jest bardzo smutna ,czy to normalne??Jest to jedyny przedmiot na który tak działa:baffled:
Żyrandol najlepszy przyjaciel :tak::tak::tak:

Dziewczyny u nas Julcia ma irokeza ciemnego na tle nowych blond włosków :-D. Boki i tył wytarte, tylko czarny czupurek i czarna czeska płetwa na potylicy się ostały - mega komicznie to wygląda :-D:-D:-DTeraz numerem jeden jest TV. Cwaniarka mało sobie głowy nie urwie żeby tylko do telewizora się obrócić :-)
:-D:-D
U nas też są próby zerkania.
Nową zabawką jest plastikowa butelka i żeby wody było na dnie i trzeba ją ruszać żeby bulgotało wtedy ładnie główkę za nią kręci ;-)

Mam pytanie do dziewczyn, których dzieci są na mleku modyfikowanym.
Jakie mleko podajecie swoim dzieciom? Ja podawałam do tej pory Humane 1 plus, ale jest straszny problem z Humaną jeżeli chodzi o dostępność. Jest tylko w 2 marketach u nas i ostatnio nie było nigdzie...;/ Kupiłam mleko Bebiko 1 bo bym nie miała małej codo jedzenia dać. Nie ma żadnych uczuleń-zresztą nigdy nie miała, kupki ładne,żółciutkie, codziennie robi tak jak po humanie. Może nawet lepiej te kupy wyglądają niż jak piła humanę bo nie raz wtedy były zielone.
I chyba zostanę przy tym mleku...Żeby jej tak nie zmieniać za każdym razem.

Mam pytanie do dziewczyn, których dzieci są na mleku modyfikowanym.
Jakie mleko podajecie swoim dzieciom? Ja podawałam do tej pory Humane 1 plus, ale jest straszny problem z Humaną jeżeli chodzi o dostępność. Jest tylko w 2 marketach u nas i ostatnio nie było nigdzie...;/ Kupiłam mleko Bebiko 1 bo bym nie miała małej codo jedzenia dać. Nie ma żadnych uczuleń-zresztą nigdy nie miała, kupki ładne,żółciutkie, codziennie robi tak jak po humanie. Może nawet lepiej te kupy wyglądają niż jak piła humanę bo nie raz wtedy były zielone.
I chyba zostanę przy tym mleku...Żeby jej tak nie zmieniać za każdym razem.

jak dobrze znosi Bebiko...to luz.
Bianka cały czas na Bebilonie Comfort, chciałam jej zmienić na zwykły Bebilon, ale trochę się boję ewentualnych problemó z brzuszkiem.

Laski pomóżcie jak to jest z tym mlekiem modyf. czy mała musi robić kupki codziennie i jaki powinien być kolor bo czasami robi taka lekko zielonkawą ale dostaje mleko 2x dziennie bo moje piersi jeszcze jakoś dają radę..

Dzięki kobietki za odp. o laktatorach elektr. Ja mam juz dość męczenia się z tą pompką w babyono.... ściągam średnio raz w tygodniu,ale teraz chciałabym zacząć wychodzić na dłużej i odciągać na jakieś dwa karmienia, więc nie mam ochoty się męczyć... przeanalizuję jeszcze i zapewne coś kupię. Buziule!

Kinguś- stopił się w mikrofali,nonono :-):-):-):-):-)

boozqowa mój mały jest na Bebiko1 i bardzo ładnie mi je,przybiera na wadzę nie widzę jakiś negatywnych skutków także myślę że możesz i Ty zostać przy nim poza tym najbardziej przystępna cena wśród mlek ;-)co jest kolejnym plusem. Jedyny minus to to że nam na tydzien ida 3 opakowani teraz...no ale mały rosnie więc i zapotrzebowanie jest wieksze tymbardziej że nic poza tym nie dostaje

Guziczku u mnie mały robi kupke co 3 dni jest na modyfikowanym ale jak juz ją zrobi to łoooo matko !!! nie wiadomo jak się zabrac do przebierania aż wypływa z pieluchy i wsio wybrudzone :-D:-D:-D:-D

reklama
boozqowa jak małej słuzy to nie zmieniaj mleka... moja jest na NAN zwykłym i tez jest git, Kuba pił Bebiko i też było spoko, jak się nic nie dzieje, to po co kasę wydawać.

Karolinko a może wart spróbować zmiany?

Do góry