reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

U nas też idą 3 opakowania mleka w ciągu tygodnia...Humana w sklepie kosztuje 16 zł, Bebiko 10zł... Różnica jest, jakby nie było... A w aptece humana kosztuje od 25 do 30 zł! Dokładnie ta sama! Mała je 190-200 ml,a od dwóch dni dodaje jej kleik ryżowy, ale 2 razy dziennie, tak jak jest na opakowaniu. Dostaje rano jak się przebudzi pierwszy raz i do karmienia na noc.I jak ma kleik to zje 140-150 ml. Dziś przebiła samą siebie. Na pierwsze karmienie wstała o 10:-) I to dlatego, że nasi "ukochani" sąsiedzi z za ściany od 3 dni ciągle wiercą w ścianie i walą młotkiem. Maja starsznie się wystraszyła i obudziła z płaczem i wielkim przerazeniem. Wkurza mnie już to bo to trwa już 3 dzień i to zawsze wtedy gdy Mała śpi, albo właśnie usypia...Zrobili by raz a porzadnie,a nie rozkłądaja na kilka dni i to o różnych porach. Ehhh... Teraz moja znów śpi. Czekam aż odpalą wiertare...

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, których dzieci są na mleku modyfikowanym.
Jakie mleko podajecie swoim dzieciom? Ja podawałam do tej pory Humane 1 plus, ale jest straszny problem z Humaną jeżeli chodzi o dostępność. Jest tylko w 2 marketach u nas i ostatnio nie było nigdzie...;/ Kupiłam mleko Bebiko 1 bo bym nie miała małej codo jedzenia dać. Nie ma żadnych uczuleń-zresztą nigdy nie miała, kupki ładne,żółciutkie, codziennie robi tak jak po humanie. Może nawet lepiej te kupy wyglądają niż jak piła humanę bo nie raz wtedy były zielone.
I chyba zostanę przy tym mleku...Żeby jej tak nie zmieniać za każdym razem.

Ja uważam że jak je zaakceptowała to po co zmieniać. Moja jest na różowym Hipp1 ono ma probiotyki w składzie i moja bardzo ładnie na nim kupke codziennie robi.Cena też ok 12 zł.;-)

Laski pomóżcie jak to jest z tym mlekiem modyf. czy mała musi robić kupki codziennie i jaki powinien być kolor bo czasami robi taka lekko zielonkawą ale dostaje mleko 2x dziennie bo moje piersi jeszcze jakoś dają radę..

Moja robi raz dziennie,ale to chyba zależy od dziecka,nie ma sztywnych zasad.:tak:

boozqowa jak małej słuzy to nie zmieniaj mleka... moja jest na NAN zwykłym i tez jest git, Kuba pił Bebiko i też było spoko, jak się nic nie dzieje, to po co kasę wydawać.

Karolinko a może wart spróbować zmiany?

no właśnie...bebilon comfort kosztuje ok22zł puszke mam na 3 dni. ponad 200za mleko w iesiącu. Bebilon zwykły nie jest dużo tańszy ok.20zł.
A te całe Bebiko to też produkuje ta firma co Bebilon...ile kosztuje to Bebiko??
muszę porównać skład.

wydaje mi się ponad to, że mała je ładnie nie łapczywie kolek nie dostanie chyba już-ma prawie 4 miesiące...tylko, że D zaczyna być przewrażliwiony na jej punkcie, jak dałam jej wczoraj kleik myślałam, że oszaleje. Patrzył jak Młoda "szamie" i co chwile pytał: nic jej nie będzie??:wściekła/y: no szału dostawałam!

boozqowa a czemu dajesz już kleik:confused: czy to zalecenie pediatry:confused: bo chyba wszystkie nowości są po 4 miesiącu:tak:

ja daje nan1 duże opakowanie 600g najtańsze jest w rossmanie 19,90zł

boozqowa a czemu dajesz już kleik:confused: czy to zalecenie pediatry:confused: bo chyba wszystkie nowości są po 4 miesiącu:tak:

ja daje nan1 duże opakowanie 600g najtańsze jest w rossmanie 19,90zł

ja wczoraj byłam u pediatry i podpytałam, bo tak by Bianka nie dostała... powiedziała mi że 3,5miesiąca...to już mogę jeden na dzień.

i jak to NAN Ci się spr?? jest ok?? może rzeczywiście spróbuję jakiejś nowości...

Karolinusia u mnie Nan piła starsza :tak: po Bebiku ulewała bardzo:baffled: i tak już z przyzwyczajenie wprowadziłam Majci Nan:tak:

wczoraj babcia opowiadała mi że dawniej już od 6 tygodnia dawało się dzieciom soki z jabłek i marchwi a mleko gotowało się z kasza manną:szok: no ale to było 50 lat temu:-D dużo się zmieniło w żywieniu dzieci;-)

reklama
Mojej Nan nie smakował... Też jadła kilka razy bo jak byliśmy u mnie na pomorzu to nie było też nigdzie humany...;/ Strasznie pluła i nie chciała jeść. nawet nie dojadała.
Kleik daje małej bo strasznie dużo je więc postanowiłam jej wprowadzić 2x dziennie rano i na noc. Po kleiku jak je rano to upomina się o jedzonko dopiero po 4 godzinach, a tak normalnie to chce już po 3.
W Tesco Bebiko 1 jest po 10 zł. Wczoraj własnie sprawdzałam cenę bo pierwsze opakowanie kupiłam w Realu i tam było po 11,50.
Jezeli chodzi o cenę to tez wazny aspket. Nie ma co ukrywać. Sporo tego widać, niedługo dojda obiadki, deserki, soczki, kaszki. Wydatków i tak jest mnóstwo. Tygodniowo na tym mleku zaoszczędzę 15 zł. Za to mam 1,5 opakowania gratis, albo kilka deserków, czy bobofrutów.
u mnie na szczęście nie ma mała problemów z jedzeniem. Żadnych uczuleń i zadnych problemów. Z ulewaniem tak samo. Więc postanowione, że zostaje na Bebiko 1:-) No i tez zawiera w składzie prebiotyki.

Do góry