monisia1979
Fanka BB :)
My również narazie gondolą się wozimy 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Maje to już tak mają z tym spaniemmoja jak zje o 20 to śpi do 7:00-7:30
wczoraj jak nigdy zrobiła 3 kupki i chyba głód ją dopadł o 3
masakra tak ciężko było mi wstać
![]()
Mam pytanie do mam butelkowych- na jakiej wodzie robicie mleko? Takiej zwykłej wodociągowej czy na źródlanej?
Dzięki dziewczyny, będziemy próbować. Na razie podam mu coś na gazy, bo Adaś właśnie leży na macie i takie bąki puszcza jak stary, więc może to brzuszek go meczy w nocy.
Słuchajcie jeszcze jedno, czy wy spacerujecie w gondoli jeszcze czy w spacerówce?? Bo ja dziś Adasia ubrałam w nowy kombinezon ( 62 już jest za mały i musiałam mu kupić nowy na 68) i stwierdziłam, że w gondoli się nie mieści w nim ( zajmuje całą na długość i szerokość) Mam spacerówkę z wersją leżącą,ale nie wiem czy mu nie będzie tak za zimno. Nie chce też, żeby się denerwował, że mu ciasno bo wtedy spacery mogą nie być zbyt przyjemne..
Bylasia my jeszcze jeździmy w gondoli, choć szczerze mówiąć najczęściej jak jade na zakupy to wpinam małą w foteliku samochodowym w te kółka od wózka i tak sobie jeździ.
Na ząbkowanie Dentinox jest ok, zresztą prawie wszystkie te maści to to samo . (bobodent i dentinox to rumianek plus lignokaina, środek znieczulający).Można mrozić gryzaki z płynem w środku. MOżna samemu zrobić napar z rumianku i owinąć palec jałową gazą i smarować tym dziąsła. Są takie silikonowe nakładki na palec do masażu dziąsełek. Dla starszych dzieci to podaje się takie chrupki albo kawałek skórki od chleba ale tego jeszcze my nie możemy podać. Przy gorączce to te czopki Viburcol są dobre, to lek homeopatyczny więc na pewno nie zaszkodzi. Niestety mimo tych wszystkich sposobów i tak dziecko troche zawsze poboli i będą marudne ale taka kolej rzeczy.![]()
Mi dziewczyny poleciły dentinox(wysłałam M do apteki po dentox coś mi się pomyliło ale babka wiedziała o co chodzi).Poradźcie mi jakąś dobrą maść na dziąsła bo mamy Bobodent i jakoś nie widzę, żeby pomagało dłużej niż na chwile. No i coś dobrego na gazy??
Pomysłoweja małej kupiłam kombinezon na 74 i na razie na bank z niego nie wyrośnie a zaraz za jaj stópkami zawiązuję gumkami do włosów żeby jej nie było zimno i jest ok śmiesznie to wygląda![]()
My teżMy również narazie gondolą się wozimy![]()
Pięknie Wam mała rośnie;-);-)my w tym sezonie mamy już trzeci kombinezon - najpierw były dwa brązowe miśki w rozmiarach 50 i 56, a teraz dla odmiany szary niedźwiadek 62.
My gondolę mamy duuuużą :-) Także będziemy w niej tak długo jeździły, aż Amelka wyrazi swój sprzeciw (brak odpowiedniej widoczności)![]()