reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Ja jakoś nie mogę się zdecydować na inne pampki niż Pampersa... Kiedyś kupiliśmy 2 paczki Huggies- classic i super-flex. Classic jak dla mnie porażka- twarde i szorstkie (zużyliśmy do kupy):-p Super-flex były o niebo lepsze, ale pampers wygrał.
Co do rozmiaru nie pomogę- jesteśmy na razie na 4.

reklama
My cały czas na Pampers, teraz Active Fit (w Polsce ich nie ma, fioletowe opakowanie). Jesteśmy zadowoleni, ale one są jakieś małe, bo Ania mimo tego, że kruszynka jest na czwórkach już:tak: i jak skończymy paczkę to przechodzimy na 4+ (9-20) a Ania zaledwie 6 warzy, ale jej te gumeczki obcierają nóżki, poza tym są super. Dada chyba też troszkę większe są

Czesc :) chciałam sie was zapytać jaki rozmiar pieluszek noszą wasze pociechy. Ja jestem w kropce bo dziś zmieniłam na 6 z pampersa specjalne dla chłopców,śmieszne są bo zakłada sie jak majtki i o ile widziałam w sklepie nie ma wiekszych. Co ja zrobie później ? Może jednak są wieksze ,może któraś wie. Miałam 5 to miał czerwone ślady i pupe było mu widać za krótkie już były. Kilogramy jakie pisza na paczkach od ilu do ilu sa pieluszki wogóle sie nie sprawdzają. Licze ,że teraz ma mój maluch 10,5 kg, a pieluszki 6 niby +16. W ciąży już mi mówili ,że bedzie duża dzidzia. Ma po kim , nie chodzi ,że jesteśmy z mężem otyli ,ale jak sie mówi potężni i wysocy. Zresztą w rodzinie po obu stronach takie wielkoludy hihi :-) No ale nic martwie sie ze na długo te 6 nie starczą. :-(
ile miesięcy ma synek?? my zaczynamy 4 z pampersa i są troszke za duże

My jesteśmy na pampersach 4, Ania waży niecałe 8kg.

Dziewczyny, Ania po wczorajszym szczepieniu ma stan podgorączkowy (37st.C - temp. mierzona w uszku), czuć że jest ciepła... Kąpać ją czy nie kąpać?:confused::confused:

My jesteśmy na pampersach 4, Ania waży niecałe 8kg.

Dziewczyny, Ania po wczorajszym szczepieniu ma stan podgorączkowy (37st.C - temp. mierzona w uszku), czuć że jest ciepła... Kąpać ją czy nie kąpać?:confused::confused:

Amelkowa snat podgoraczkowy u dzieci zaczyna sie jak maja 38st.C a nie 37 jak u nas wiec nic malej nie jest i jak najbardziej mozesz ja kapac

Dzięki dziewczyny ;-)
Ania wykąpana padła jak kawka. Aż ją musiałam potulić, bo ze zmęczenia się rozpłakała... Jakoś nie mogła zasnąć od 15:00...

A co do temperatury. W sumie to wiem że 37st.C to jeszcze ok, ale kupiłam ten termometr do mierzenia temp. w uchu i nie wiem do końca jak interpretować wynik pomiaru.
W instrukcji jest napisane, że prawidłowa temperatura może być różna u różnych ludzi - każdy ma swoją średnią. No i może się wahać od 36 do 38st. Dla mnie 38st to już gorączka, a tam takie rewelacje... Wczoraj mierzyłam nim temp u Ani i wychodziło średnio 36,4... A dzisiaj czuć po niej że jest rozgrzana - bardziej niż zwykle. Ale już nie chciałam jej męczyć i porównywać ten wynik z wynikiem pomiaru w pupie zwykłym elektronicznym termometrem...

Amelkowa ale podwyższona temeratura nie jest przeciwskazaniem do kąpieli, wręcz odwrotnie, jesli dziecko ma gorączkę, to zaleca się kąpiel troche chłodniejszą niż zwykle w celu zmniejszenia gorączki...

reklama
Elis ma rację. Amelka popróbuj jak Ania będzie się dobrze czuła pomierz Jej temp. oblicz średnią i po temacie. ;-)

Mi zawsze lekarze w szpitalu mówili, że jak dziecko ma temp to kąpać nawet trzeba. Raz, że można w ten sposób łatwo "zbić" temperaturę, a dwa przecież mając temp maluszek się poci i na pewno jest przyjemniej takiemu Dzieciaczkowi jak się go wypluska.

Do góry