Elżbietka
mother of two sons&angel
Filip nie boi się ciemności jesli chodzi o spanie,ale nie lubi jeździć samochodem jak jest ciemno. musimy zapalac światło w samochodzie, bo inaczej jest wrzask
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Laura zaczela sie bac narazie obcych,ryczy czasami jak opetana jak ktos nas odwiedzi a ona go nie zna,mam nadzieje ze to tez chwilowe
![]()
. Jak jej ktoś pasuje to się uśmiecha i jest ok, jak nie to w ryk... Ostatnio była ciotka ubrana na czarno, po godzinie poszła bo już jej się żal zrobiło, że Hania tak płacze. Nie pomogło nawet przekupstwo
.

. Z zasypianiem różnie, raz uśnie sam a raz muszę siedzieć przy łóżeczku, bo świruje. Antoś nie boi się ciemności, a wręcz go ta ciemność fascynuje
. Nie boi sie obcych, dopóki ktoś go na siłę nie próbuje wziąć na ręce. Ale nie płacze, tylko zaczyna marudzić i wyciąga ręce w moją stronę. Przy obcych zachowuje się dość swobodnie, nie zwraca na nich zbyt wielkiej uwagi, czasem nawet sam zaczepi, złapie za rękę lub sie o kogoś oprze:-).
.Usypia sie o godz 20-20:30 i budzi sie czasami o 5:30-6:00.Narazie nie zauwazylam aby bal sie ciemnosci,jednak maz potrafi siedziec przez pol nocy na komputerze wiec lampka sie swieci a Dominik pobudki robi sobie juz o godz. 6
.Obcych jak narazie nie lubi,od razu placz i nic nie pomoze.Czasami nowa osobe obserwuje z zaciekawieniem i usmiechnie sie,jednak to jest rzadkosc.Chyba jest jakas prawda w tym ze dziecko czuje kto lubi dzieci
.A Hania dziś przez cały dzień spała tylko raz troszkę ponad godzinę.

, przed południemzamaist 1,5 godz spał 0,5
.a po południu ze 40 min. ale mam nadzieje ze nocka bedzie ładna i pośpi chociaz do 8. bo przed 8 moje oczy nawet dźwigiem ciężko otworzyć

Przez ten dziadoski katar Witek ma problem z zaśnięciem, a jak już zaśnie to tak kaszle i chrapie że aż strach. Jak zrobi się cicho to wręcz nasłu****e czy on jeszcze oddycha. Może to głupie, ale taka jest prawda. Kupiłam już ta Fridę i niestety na wiele nam się nie przydaje, bo cały katar siedzi dość głęboko i nic nie pomaga 
Kilka razy w nocy robię mu czyszczenie nosa, by choć troszkę mu ulżyć. A dziś wędrujemy do pediatry. Mam nadzieję, że nie będzie musiał mieć kłutej dupci