reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

pytiamam specjalnme z Canpola czy jakoś tak były dezynfekowane dzwoniłam dzisiaj do pediatry kazała co 2 godz. robić okład z sody oczyszczonej i natłuszczać palec

a małemu oko jeszcze troszkę zaropiało myję je świetlikiem ziołem oczywiśćie

dzisiaj super słońce ale niestety zimny wiatr jednak zaraz smoka biorę na spacerek

a co do palca to malutki nie robi sobie z niego nic jednak ja i tak mam schizy a dokładnie moja mama która mu obcinała pazurki jak spała le ruszył łapką ,mocno i gwałtownie

reklama
Mokkate widziałam, żę gdzieś na forum polecałaś na kolkę Sab Simplex i że Twoim dzieciom pomagał. a jak te krople podawałaś??

dziewczyny czy to mozliwe zeby dziecku nie samkowało mleko z piersi przez to ze mogłam zjeśc coś złego???
odciągniety pokarm chcialam podac Emili z butelki strasznie sie krzywiła prawie płakała
pociągnełam łyka i sama sie skrzywiłam
zawsze miało taki słodkawy smak a teraz jakiś gorzki poprostu niedobry
nie wiem co robić czy to przez jakieś jedzenie czy co nie mam pojęcia co zrobiłam nie tak :( ???

czy mozliwe jest abym miala za malo sysacacy pokarm bo moja Alex zsie cyca gdzie pochwili zasypia po czym jak podnosze ja do odbicia to sie rozbudza i zaczyna plakac wiec znowu przystawiam ja do cyca i tak wkolko.powoli trace cierpliwosc a piersi mnie bardzo bola-ale nie sutki tylko cale piersi :( poradzcie co mam robic??

ja tez tak mialam z Emilą wolałam odciągać pokarm laktaorem przy butli nie usypiała tak szybko jak przy cycu

kasiula może być że coś zjadąłś i ją odrzuca jakieś przyprawy czy np czosnek zastanów się co zjadłaś najlepiej 0 przypraw

fioolka ja też tak czasami mam przy moim Olku ssie np 15 minut biorę go do beknięcia a on się rozbudza i ssie mój policzek lub ramię lub szuka cycka i wtedy go biorę jeszcze raz chociaż ostatnio nauczyl się najadać w około 15 minut a nie 1,5 godziny bo zwykle possał i przysypiał i tak w kóło a teraz sie naje, czasem jak mu się beknie to jeszcze biorę go przy piersi trzymam - ale nie podaję a on zasypia i wtedy perzekładam go do łóżeczka

Mokkate a przez jaki okres czasu podawałaś kropelki?? I kiedy było widać efekty?? Moja mała nie ma chyba kolek ale cały czas sie napina i pręży i stęka, nawet się wyspać dobrze nie może, bo te dolegliwości jej przeszkadzają i tak 24 godziny na dobę. Nic juz jej nie pomaga i zaczynam sie bać czy nie jest to coś poważnego. Czy wasze dzieciątka tez tak mają?? A i zaznaczam, że kupe robi w miarę regularnie i pruta cały czas.

Nastka pisze:
Mokkate a przez jaki okres czasu podawałaś kropelki?? I kiedy było widać efekty?? Moja mała nie ma chyba kolek ale cały czas sie napina i pręży i stęka, nawet się wyspać dobrze nie może, bo te dolegliwości jej przeszkadzają i tak 24 godziny na dobę. Nic juz jej nie pomaga i zaczynam sie bać czy nie jest to coś poważnego. Czy wasze dzieciątka tez tak mają?? A i zaznaczam, że kupe robi w miarę regularnie i pruta cały czas.

U nas podobnie. Czasem są silniejsze "ataki", ale typowa kolka to chyba nie jest, bo nie występuje o stałych porach. Nam pomaga odgazowanie rureczką (wtedy małego popuści, odejdą gazy, których sam nie może się pozbyć i jest lepiej). Podaję mu tez od tygodnia Lefax i zauważyłam znaczną poprawę. Wcześniej przetestowaliśmy Espumisan, Infacol i Gripe Water i nie pomogło.

reklama
Naszej małej wysypka już prawie zniknęła ;D
I teraz tylko nie wiem, czy to skaza ( nabiału nie jem dopiero 4 dni- tak szybko jej organizm by zareagował???), czy to płyn do kąpieli ( bo też odstawiliśmy), czy jeszcze coś innego.

Do góry