reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

ja dawałam Espumisan - w kroplach; teraz daję mu przed każdym karmieniem 3-4 łyżeczki herbatki z koperku (ziółka z Herbapolu)- nie słodzę i jakoś się przyzwyczaił.. Podobno jeśli chce się ją dosłodzić to trzeba zagotować z cukrem bo jak się posłodzi już przygotowany wywar to maluchy mają wzdęcia...Tylko nie można jej dawać dłużej niż 3 tygodnie pod rząd.

ja normalnie siadałam już drugiego dnia, po turecku też ... Bolało mnie jak za dużo łaziłam... Teraz już jest dobrze

Krzymek coś marudny ostatnio - wcześniej usypiał przy jedzeniu i spał ładnie a teraz co chwilę się wybudza i płacze... Nie wiem co się dzieje. Pojawił mu się odczyn po szczepionce na gruxźicę (robionej jeszcze w szpitalu) - może go to boli?

reklama
cholerna wysypka nie schodzi-ale i sie nie powieksza czasem jest bardziej widoczna np.podcza wysilku jak wcina a raz mniej,w srode na kontrole

a w ogole bylam w pt u pediatry a lekarze se strajk zrobili i nie przyjmowali maz jednak zainterweniowal i nas przyjeli.paranoja

izka- moj synek tez sie zanosi placzem i tez trwa to kilkanascie minut a potem sie uspakaja- tyle ze to chyba nie kolka- bo brzuszek ma miekki i sie nie prezy- Jasiek tak objawia chyba to ze jest zmeczony i ma dosyc- a ja przegapilam moment w ktorym chcial sie polozyc spac.
Czy Wasze dzieciątka usmiechają się już do Was tak świadomie? bo ja cały czas czekam na ten pierwszy usmiech- i ze wszystkich sił staram się go wywołać u Jańka- ale jakos caly czas mi sie nie udaje- a maly to zaczyna byc juz zdegustowany moimi wyglupami i gadanina!

Moja Olunia tez miala z brzuszkiem problemy ale odkad ja pije herbatke z kopru to bardzo sie poprawilo. Czasem troche jeszcze sie wije i postekuje, ale duzo mniej i czesciej jest spokojna.
A miala tez taki dzien i noc, ze co 15 minut byla glodna- wtedy ja dosyc malo jadlam, bo sie balam zeby jej brzuszek nie bolal. Wiec zjadlam duzo sernika roboty mojej mamy (malo cukru, duzo jaj), wypilam 2 szklanki malo slodzonego kakao, do tego gotowane zeberko, buraczki i ziemniaki + duzo picia i teraz mala najada sie w ciagu 15-20 minut i spi 2,5 - 3 godziny. Jednak musze jesc bardzo kalorycznie, bo inaczej ona sie nie moze najesc.

matko mój dostaje świra w swoim łózeczku stęka jęczy drze się płacze wije się u nas w łóżku luzik mały spokojniutki

poza tym cycek to jego guru jak go wezmę na bęknięcie to zawsze się rrozbudzi

help

Agao, ja w takiej sytuacji po odbiciu jeszcze na chwilę go przystawiam, mały przeważnie już nie ciągnie, tylko possie kilka razy i po chwili zasypia - i ja mogę też :)

mamusie dzieci z kolkami: wiecie ze nie wolno jesc czekolady, kakao, orzechow itp bo to nasila kaolki?? ja dowiedzialam sie o tym tez niedawno
a co do pory wystepowania kolki to wiem ze moga one trwac cala dobe i nasilaja sie szczegolnie o jednej porze. wiec niestety- cierpliwosci!! to jest to co nam sie teraz przyda (oczywiscie tym, ktore maja kolkowe dzieci :) )
jesli chodzi o sopsoby na kolke to ja malego przed jedzeniem kalde na 5 minut na brzuszek i robie przy przewijaniu delikatny rowerek by mu jelitka pracowaly jak nalezy poza tym espumisan w kroplach 3 x 6 kropli ale brzuszek am dalej wzdety jednak juz nie taki twardy jak kiedys.

aga mam ten sam problem maly w swoim lozeczku wierci sie macha tymi swoimi lapkami nerwowo,kwiczy i drze sie przeloze go do swojego wyrka i kima od razu spi ::)
moj tez sie wybudza jak wezme go zeby sie odbilo-nie zawsze to robie polozna mi mowila ze jak dziecko sie polozy i mieli jezyczkiem i swoja buzka to wtedy chce mu sie odbic ja tk robie

kurczę małemu dzisiaj oczko zaropiało 2 dni temu miał na 2 dni po świetliku przeszło i dziasiaj znowu

czy wasze maluchy też czasem przy kichaniu cosik wykichają dzisiaj mały po odkurzaniu kichał i kichał aż wykichał coś biało śluzowo zielonego ale to chyba nie katar co???? tylko oczyscił nos z kurzu i jakiś tam???

czy wasze dzidzi często mają czkawkę???

a załatwiają się prawie po każdym posiłku??????

ile jedzą? tj jak często bo mój około 10-12 razy i to o dziwo za każdym razem słyszę jak zawzięcie przełyka

w środę idę na szczepienie

robiłyście usg stawów biodrowych?????

reklama
-czkawke ma czesto tak jak brzuszku non stop czkal tak i czka-sposob-przyloz ciepla reke(nie goraca) na glowke-pomaga albo daj cyca
-moj ma sapke ale wykichal wlasnie takie zielkone gluty i tez nie wiem czy to czasem nie katar
-na stawy biodrowe po skonczonym 8 tyg,wiec my czekamy jeszcze
-kupy nie robi po kazdym posilku-2 dziennie tak robi
-ile je nie mam pojecia ale jak sie naje pusszcza cycya

Do góry