• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

udan imprezki dziewczyny!:tak:

Klaudia jest grzeczna...i jak tak czytam, to zastanawiam sie, czy ma ten etap za soba, czy moze przed nami...?:szok::-Dhisteri nie mamy..kopania, tarzania...jak tak widze inne dzieci z przedszkola..
tzn...buntuje sie, zeby nie bylo, ale z witami nie startuje, raczej slucha, nie pyskuje(jak np. jej kolezanka)- tylko stoi z boku i mowi, jej jaka ona niedobra:szok::-D...a gdy dziecko jakies placze - takze mowi- "mamusiu co za dzieciak, tylko buczy i buczy":shocked2::-D...Ma i owszem, glowe pelna szalonych pomyslow, jak wylazenie na ploty, wysypywanie lisci za ogrodznie i stzelanie fochow...ale jak sie jej zwroci uwage to zazwyczaj(nie zawsze) slucha.
az mi glupio pisac, by nie wyszlo, ze tak chwale i wymadrzam sie - absolutnie! ja tylko informuje!!!!:-D

reklama
Podoba mi sie u Klaudii to, ze w przedszkolu panuje swietna atmosfera i porzadek...nie tylko otoczenia, ale i harmonogramu dnia....Taka dyscyplna- jak dzis bylam na apelu- to az bylam w szoku troche, ze dzieci byly takie grzeczne, spiewaly, mowily wierszyki, ustawialy sie w rzedzie na haslo Pan...Pelna kulturka...
Naprawde mialam bardzo sceptyczne podejscie do przedszkola w Uk..wogole do szkolnictwa..ale poki co jestem b.zadowolona i Klaudia tez..:tak:
W czwartki dzieci wybieraja sobie kazde po ksiazeczce z biblioteki i na koniec dnia dostaja w podpisane teczki..Coraz czesciej czytam Klaudii ksiazki po angielsku.

Aniu, a propos Twojego "jestem sobie przedszkolaczek" - o czym pisałas na innym wątku - to Miki też teraz cały czas śpiewa jakieś piosenki z przedszkola. Mnie to cieszy, bo wcześniej cały czas wydzierał się "we will, we will rock you!";-):-D
I co tydzień cos nowego - strasznie to fajne. Cieszę się jak głupia, że przyjął się do przedszkola i chodzi zadowolony:tak:

Karol coś tam nuci i chyba jakies wierszyki ale jakos blizej niezidentyfikowane dla mie jak na razie (podobno nadal jeszcze się za bardzo nie rzgadał) za to tańce to nam niezłe odstawia :) (maja z panem od tańca towarzystkiego zajęcia)

Na stronie www przedszkola są zdjęcia i są dwa grupowe z Mikusia grupy - wszystkich chłopców powymieniał z imienia i nazwiska:szok: A dziewczynki to pamięta 3, tylko imiona;-)

Matek poszedł dziś do przedszkola po przerwie tygodniowej. Sam mówił że już teskni. Został normalnie czyli nie wpłynęło to jakoś negatywnie na niego. Jutro mają halloween w pzredszkolu i właśnie siedzę i szyję mu strój ducha- jakbym wczesniej wiedziała to bym coś innego skombinowała a tak naprędce to duch najszybciej pójdzie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry