• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

no u nas to nie wiem czy są takie punkty ale wg tego Karol w jednym by miał 29 a w drugim 36 bo składam do 2 ...wiem że u nas jest komisja która decyduje ale czy punktuje - nie wiem ...
Głuszku trzymam kciuki za Marysie!!!

reklama
ale czad z ta punktacją .. nam wyszło 41 i jestem ciekawa co będzie ..

ja skłądałam do przedszkola gdzie teściowa zna dyrektorkę i zanzaczyłam że chodził do żlobka - a co tam najwyżej mnie wsadza :-)

a u nas takich punktów nie ma, nawet nikogo nie interesuje, czy dziecko wcześniej chodziło do żłobka, nie trzeba przynosićzaświadczeń o zatrudnieniu, nie wiem co jest brane pod uwagę:szok:

Głuszku, mam nadzieję, ze jednak się uda z tym przedszkolem.
Ciekawe jak tam u nas będzie. Punktów to nie mamy duzo, bo tylko za pracujących rodziców, ale za to pani dyrektor powiedziała, żeby na formularzu napisać coś o sobie i datego chcemy to a nie inne przedszkole, to wtedy jest jej łatwiej wybrać. No i napisaliśmy mały "elaboracik". ;-)

Przykro mi Fredka może spróbj w innym miejscu
U nas sytuacja jest o wiele lepsza z tego względu że mieszkamy w dużej wsi gdzie jest szkoła i gimnazjum i zerówka i od 2 lat jest przedszkole. Byłam ostatnio złożyć wniosek i zostałam poinformowana że we wrześniu Matek ma się wstawić bo oni nie robią żadnych kwalifikacji tylko biorą wszystkie dzieci jakie się zapiszą. Jeśli zaś chodzi o opłaty to też koszt niski bo tylko 120 zł na miesiąc i w tym jest obiad i śniadanko i deser

reklama
Fredka, uważam że to skandal, żeby się dzieci nie dostały do przedszkola. Ja z kim nie rozmawiam to ich dziecko sie nie dostało do przedszkola.
Potem większości rodzicom zostaje jedyne wyjście......... prywatne przedszkole, bo przecież sie z pracy nie zwolnią.
U Oliwki w przedszkolu własnie z tego powodu przybyło dużo dzieci :-) jak coś to zapraszam do naszego www.owocoweprzedszkole.pl

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry