reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
cos jej sie porobiło ostanio - idzie jak błyskawica :surprised: :huh: aż sie boje ze sie jutro obudze a ona mi powie - ej matka dawaj szuga chce se zarajać ;-)

Julia też szaleje siedzi sama, raczkuje, obraca sie na brzuszek i odwrotnie - kręci sie że aż ciężko ja ubrac i zmienić pampersa. Chodzi za rączki (czytaj:biega) po całym mieszkaniu. Musze ją bardzo pilnowac bo przy raczkowaniu otwiera szafki, szuflady. I non stop jej szukam bo spryciula spaceruje po całym mieszkaniu.

moj maly jest chyba za bardzo odwazny przez niego zawalu dostane wszedzie sie wspina i potem puszcza!!!!! mysli chyba ze umie stac bez trzymanki ale cos nie bardzo wiec non stop musze go lapac hehprobuje tam utrzymywac rownowage no ale max ustal chyba z 5 sek i to tylko raz tak to 2 sek i BAM

Ja mam z małym własnie ten problem, ze on jest tak ruchliwy, ze ostatnio to nawet nie da sie posadzic nawet na chwile bo od razu sie wygina i prostuje nogi jak do wstawania albo sie obraca na raka...no masakra...nie wiem jak mam cwiczyc z nim to siedzenie skoro on nie usiedzi w miejscu dłuzej niz sekunde:baffled: Chyba ze go cos akurat czasem z przodu na wysokosci głowy zainteresuje:eek:
A nowych rzeczy, ktore robi to jak siada sobie na boku to podpiera sie jedna reką a drugą tak podnosi do gory jak by cos chciał złapac...no i po paru chwilach zazwyczaj leci do tyłu...wiec juz na podłodze nie moge go zostawiac tylko od dzis bawi sie w kojcu...szkoda ze tak szybko sie nudzi bo wreszcie tam jest bezpieczny i mogłabym miec troche spokoju:-p :zawstydzona/y:

Moja zaczyna broić i to na całego :szok:
Dzisiaj posprzątała tacie płyty i zjadła jedną okładkę :baffled: No jeszcze żeby tego było mało: ściągneła sobie ze stołu mój cudny puder brązujący w kulkach :eek: z Oriflame :baffled: wyciągneła wszystkie kulki i pięknie rozgniotła je na dywanie :wściekła/y: NIe zostało mi ani jednej ........... :wściekła/y:

ewe, no chciała się pomalować tak jak mamusia ;-)

Weronika jeszcze nie raczkuje - chociaż ostatnio pompki zaciekle ćwiczy, pupa do góry i jak żaba do przodu z wyprostowanych rąk, i tak w kółko - także myślę, że już niedługo ruszy

RADZA I WOJUJA SOBIE NIELZE DZIECIAKI,ALE TAK KOLEJ RZECZY JAKOS MUSZA SIE ROZWIJAC;-)

nATALKA OPANOWALA Z LEZENIA SIADANIE ROBI TO SUPER,WCIAZ NIE RACZKUJE,ALE JAK TYLKO PODAM JEJ RACZKI TO JAK B\NIEKTORE MALUSZKI TUTAJ ODRAZU WSTAJE NA ROWNE NOGI I ZACZELA SAM STAC OPIERAJAC RACZKI NP.NA TATY BRZUSZKU,ORAZ STAR SIE DZWIGAC I SPINAC NA RAZIE PO NAS,WAZNE ZE POSTEPY SA:happy:

reklama
Ja mam pokój połączony z kuchnią więc Julia cały czas bawi się na dywanie , raczkuje a ja coś gotuje sprzątam cały czas mam ja na widoku - no chyba że urzadzi sobie spacerek po mieszkaniu wtedy jej szukam bo potrafi wejść między krzesła, pod łóżeczko, meble itp.

Do góry