reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

brava dla chodzacych;)
a+t hipciu wasz tez gra jak sie nim jedzie?? nasz jezdzik ma melodyjke i zosia co chwile go puka by gral;)
ale wszystkie zabawki wysiadaja przy uczydelku naprawde polecam Zosia je UWIELBIA poprostu HIT serioooo nie klamie

reklama
hipciu nie gra, ale polyka napotykane po drodze zabawki.
gluszek - my tez tak mielismy z Ala. Na szczescie szybko nauczyla sie stabilnie stac i lazic przy czyms, wiec nie tak dlugo trwalo chodzenie za nia w kazdej sekundzie...

Gluszek no agentka z waszej Marysi,wielkie postepy robi:-)

Czarownica wszytsko co gra dzieci uwiebiaja nie,od dziadka odstala Natka garnuszek na klocuszek na to sie zwie poprostu uwilebia go,raz pokazalm jej aby wozyc reke do srodka to zagra muza,teraz to ma frajde z nim

Trin super,widac,ze wyjazdy dobrze wyplywaja na dzieci,ja zauwazylam po tym wyjezdziec jak Ntka sie zmienila i ile nowych rzeczy potrafi,ostatnio na topie jest krzyk,uff az uszy puchna

No to widze, ze Marysia poszła w slady Judytki:tak: Niezła jest a najmłodsza przecierz.
A moj dzis osiagnał 2 nowe sztuczki hehe...Po pierwsze primo w koncu zakumał baze o co chodzi w raczkowaniu i zaczał przebierac konczynami, wprawdzie to dopiero poczatki i przechodzi z metr i kładzie sie na brzuchu ale juz sie zaczeło:-)
A sztuczka nr. 2 to podciaganie sie w łozeczku na kolanach za barierke i wygladanie z łozeczka. Jak sie go postawi i sie czegos trzyma to stoi sztywno wiec moze juz niedługo zacznie sie sam podciagac do stania:happy:

Moja Julia zaczęla sama wstawać podciąga się, klęka i drze się niemiłosiernie bo nie wie co dalej. Może wie ale dupka za ciężka:-) :tak: :-D

u nas nie ma (jak na razie) klasycznego raczkowania ale młody wije sie jak wąż do zabawek jak go wezme pod paszki to podskauje ale narazie do chodzenia daleko:tak:
GRATULACJE DLA ROZWOJOWYCH DZIECIAKÓW!!!!:-)

Zapomniałam napisać że Julia nauczyła się pluć na odległość :confused: najczęściej jak raczkuje jeszcze chwilę i pewnie będzie przeklinać:-(

reklama
No to u nas jedynym plusem ( bo ta choroba) to to ze Judys sama juz wstaje bez trzymania i kuca tez bez trzymania i robi pieknie do 5 kroczkow!super to wyglada! pierwszy raz jak zrobila wiecej(3 stycznia - 4 kroki) to az sie wystraszylam ze cos jej sie dzieje...tak zesztywniala i sie cala napiela i idzie jakby jakis kij miala wsadzony hihi :) no i tak sobie cwiczymy teraz ze ja stawiam wyciagam rece :) i raz sie uda a raz nie:) roznie :) czasem lepiej jej wychodzi jak sama sobie gdzies chce pojsc a nie do mamy:(

no i jestem w szoku bo jak widzi tate to odrazu krzyczy tata tata albo jak chce cos co robi z tata to tez...a mama to tylko jak cos nie tak:(

Do góry