reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Dziekujemy za gratulacje!
Ale dziewczynki slicznie rozmawiaja...

Moja jak sie ją tylkiem ustawi, to tez umie zejsc z kanapy, ale chyba sama jeszcze nie wyczaila, ze trzeba sie ustawic tylem, a nie glowa... Mowie "chyba", bo ona bardzo rzadko bywa na kanapie i nawet tego nie sprawdzilismy dobrze...

reklama
Gratulacje dla schodzącej z kanapy Ani, chodzących na pupie Natalki i Szymka chodzącej Judytki i Aluni, rozmawiającej Zosi i Ani :-)

GRATULUJEMY PIERWSZYCH KROCZKÓW ALUNI :)))))))))))))))))))))
ale wam fajnie, że dzieci schodzą z kanapy i MÓWIĄ, u nas narazie cisza. No może ostatnio odkryła fajną zabawę to jest skakanie po łóżeczku :))))))))))

Problem kryzysu 8 miesiąca jest już za nami tzn przyzwyczaiła się już do dziadków ale absolutnie nie toleruje nikogo obcego

Gratulacje nowych osiagniec malych odkrywców!!!!
Moja Julcia nadal nie raczkuje, podtrzymywana stoi ale nie wstaje sama. Wogule ostatnio sie leniwa zrobila i nawet nie chce jej sie obracac na brzuszek (no chyba ze obok lezy pilot albo telefon) woli siedziec calymi dniami albo stac. Bez sensu, zaczynam sie zastanawiac czy czegos nie zaniedbalam? hmmm. a moze to taki okres na "nie'? Co o tym sadzicie?

Za to na nocnik juz od 6 miesiaca robi kupke.
Agnes. My po prostu wyczailismy kiedy robi i sadzalismy ją, nawet jak jej sie najpierw wymksnęło do pieluszki troche. teraz juz najpierw robi eeee i wie ze ją zaraz posadzimy. Zeczywiscie nie ma co sadzac dziecka i trzymac nie wiadomo jak dlugo. Nie zrobi- trudno. moze next time ;-) powodzenia

!!! GRATULUJEMY WSZYSTKIM DZIECIACZKOM OSIĄGNIĘĆ !!!
U nas też w końcu przełom: Pola posadzona przy czymś sama podciągnie się do stania i tak stoi trzymając się czegoś:-)
No i w końcu załapała pozycję wyjściową do raczkowania:tak: :tak: :tak: Stoi tak na czworaka i się buja- może nioebawem ruszy???:tak: :tak:

I to wszystko w ciągu tzrech ostatnich dni!!!!

Super nowe osiagniecia nono...Kasiunka moj jak sie tak bujał na czworaka to była jakby 1 faza potem raczkował do tyłu potem siadał na boczku z tej pozycji, potem podnosił do gory jedna reke albo noge no i po paru tygodniach tyvh akrobacji zaczał czworakowac normalnie...ale moze Pola od razu zaczai i ruszy do przodu jak mały motorek hihi;-)
Basiek moze twoja corunia cos sobie kombinuje w głowce i potem jak cie nagle zaskoczy to bedziesz w szoku...takie przestoje sa normalne...
A moj chyba nic nowego nie nauczył sie ostatnio no moze jakies takie drobniejsze rzeczy np. ze jak stoi to sie puszcza jedna reka i umie kucnac ze stania albo ukleknac ale to tak juz sie odbywa ze ja nie zauwazam czasem tego momentu ze on czegos nie robił a nagle robi poprostu udoskonala sobie manewry;-) :-)

gratulujemy wszystkich nowych osiągnięć:-D
Weronika podobnie jak Pola - potrafi z 10 minut bujać się na czworakach, a zaśmiewa się przy tym na głos, super to wygląda :-) ale do przodu jeszcze nie ruszyła, wręcz przeciwnie, usilnie stara się ruszyć ale przesuwa się w kierunku przeciwnym, czyli pełznie na brzuchu do tyłu ;-)

Super! Gratulujemy nowych osiagniec!

basiek - takie wlasnie sa przestoje co chwile! Nasza ostatnio dlugi czas tez nic nowego sie nie nauczyla, a potem zaczela gadac, chodzic...

Alusia puszcza sie juz sama coraz czesciej i tupta coraz pewniej!!

reklama
Kasiunka napewno Pola wkońcu ruszy, moja od tego bujania do raczkowania potrzebowała około 2 tygodni :))))))))))) Ale widzę że co dziecko to zupełnie inaczej :))))))))))))

Aluś ślicznie stoi, moja też robi takie przysiady. Ja ją podziwiam bo mi by chyba kolana wysiadły :)))))))))))) Moja takich przysiadów robi ok 30 dziennie a potem się dziwić że mało przybiera na wadze :))))))

Do góry