reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
No słicznie dzieciaczki dokazuja:tak:
Ja to chyba nie umiem juz wymienic czego ostatnio nauczył sie Ali...generalnie znow ma przestój w słownictwie i nic nowego chyba nie przyswoił ale cos tam urozmaica i ulepsza to co umie i jest coraz sprytniejszy i bardziej cwany. Zapytasz sie o cokolwiek to mowi tach czyli tak albo nie jak nie chce czegos a maz dzis sie go pyta czy on nie jest przypadkiem za cwany jak na swoj wiek a on na to tach:baffled::-D
Wogle to ostatnio musze uwazac w kuchni na jedzenie bo sobie wyciaga słoiki z szafki, ktore sa na czarna godzine jak mnie nie ma albo nic nie zrobione do zarcia i drze sie mniam mniam i wyje zeby mu dac i tak samo jest z lodówka wystarczy ze otworze to zaraz wslizguje sie pomiedzy nogami jakos tam i chyc szybciutko chwyta za serek albo cos tam co mu pasuje i teraz to był problem jak nie wszystko co on chciał mogl jesc podczas choroby. Naszczescie juz jest poprawa...:tak:

dawno nikt tu nic nie pisal, chwalcie sie laseczki, na pewno przez swieta cos nasze maluchy powymyslaly nowego!!
u nas z osiagniec na wesolo to:
1. picie mleka z miski (odcedzanie przez zeby platkow sniadaniowych)
2. obsluga pilota (wylaczanie programu i okrzyk: NIEMA, a po wlaczeniu wieksza radosc: BAJA!!)
3. budowanie domków z klockow drewnianych i naprawde czaderskich konstrukcji z lego duplo, wlaczajac w konstrukcje ludziki, zwierzatka i inne elementy,
4. wlaczanie i wylaczanie obwodow ktore skleci tata w malym elektroniku i radosc z zapalonej zarowy albo innych efektow zamierzonych lub nie
5. oszukiwanie rodzicow: tzn wolanie aa, jak trzeba spac po czym wstawanie z nocnika i radosc ze sie zrobilo starych w konia
6. jedzenie nozem:szok: o zgrozo Krysia dostala na talerzu ser topiony, ja lecialam po jej widelec a ona cap moj noz nabila sobie serek i bach do buzi, dobrze ze noz byl "do smarowania" i nic sie nie stalo, ser skonsumowany, noz zarekwirowalam :tak:

itp itd, generalnie jest wesolo, pomyslow wiele, proponuje nowy watek: smieszne historie np jak cos smiesznego wyniknie z nowo nauczonego slowa itp, u nas sie juz zdazylo, gadam z przyjacielem na skypie, on ma dlugie wlosy a Krysia okrzyk: CIOCIA!! ale sie nasmialismy :-D

Kuba jest mistrzem w skarżeniu: Piotrek go bije, tata mu rob kupę w pampersa i inne takie.
Najfajniejszą zabawą jest odrywanie listewek przy podłogach, bo tam są takie fajne blaszki, które można dotykać nóżkami i robić dziury w skarpetkach i rajstopkach :szok::szok::szok:

Kuba trzyma sie dzielnie w gronie łobuziaków :tak: Krysia zwalala na mnie ze popsulam sznurek od zaluzji, a to ona go popsula, i jeszcze mi pokazywala palcem NONO, a jak Babcia weszla jej w kadr bajki to tez ja ochrzanila: "Babcia NONO" :-D

Kuba ma z kogo brac przyklad nie:-D dobry z niego aparat

Tolla powiem ci,ze pewne rzeczy uwazam za normalne i jakos wczesniej zwracal na kazde male osiagniecie Natusi ,teraz uczy sie tak szybko wielu rzeczy na raz,ciezko nadazyc:tak::-D

ale tak w skrocie moge napisac
*nauczyla sie pic z kubeczka
*spiewa
*liczy rozne rzeczy,ale co drugie to TSY(trzy):-D czyli: to ,tu, trzy,ci,tu tsi:-D
*buduje z domina linie i popychajac ostatni klocek patrzy jak przewracaj sie kolejeno domina.
*jest bardzo silna,przenosi wszytsko co uniesie,na sylwestra podala W. kufel z piwem,trzymajac w jednej rece:szok:.Mala silaczka
*ma poczucie humoru,smieje sie czasmi z niczego:baffled:
*jak chee abym cos jej dala to lapie mnie za pupe i wola UP

wiecej na razie nie pamieta

Alek nauczył sie pokazywać 2 palce jak sie go zapyta ile ma lat, bardzo ładnie juz łapie piłke jak sie mu lekko rzuci, coraz lepiej mu idzie samodzielne posługiwanie sie łyzka i widelcem tzn trafiał do buzi juz dawno ale coraz lepiej nabiera sobie sam jedzenie na sztucce:tak:

reklama
już mi myszaaa pokazała linka :) niezle toola, mój nawet 2 elementowych puzzli nie umie ułożyć :) ale gubi je doskonale :)

Do góry