reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

gluszek, z Olafem to jest tak ze dlugo dlugo nic, a nagle jednego dnia nauczyl sie obracac na brzuch z plecow i chwytac za stopy :)
dzieci czesto rozwijaja sie skokowo :)
czyli niedlugo Marycha zacznie skakac ;)

reklama
kurcze - dziewczyny jestem w szoku. :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
A mój łobuz nie chce się rozwijać - buuu:-:)-(
Wasze są o dużo młodsze od mojego a więcęj umią niz mój.

Gosie nie martw sie - za niedługo przestaniemy wchodzic na ten watek i tyle!!!!
Acha Marysia dzis wychlapała pół wody z wanienki i była przy tym BAAAARDZO zadowlonona. Zapisuje to jako osiagniecie jako że nic innego sie ostatnio nie naumiała :-D :-D

Gosiek, głupolu nie martw się, na obroty Mirek ma jeszcze miesiąc, a np moja do dzisiaj ma stopy w głęboki poważaniu. A próbowałaś położyć go bez pieluchy na kocyku, dookoła rozłożyłam zabawki i właśnie w ten sposób się nauczyła. Tylk co jakiś czas pokazałam jej jak się obracać :-) Najpierw obracała się na boki a po tygodniu całkiem się obrócila, potem jeszcze długo bez pieluchy nie umiała się obrócić.
Powiedz jak tam na rehabilitacji Miruś się sprawuje i jakie ćwiczenia teraz wykonujecie, też chętnie bym ją potrenowała :-)

Ewe a ja jeszcze wczoraj pisalam ci ze Judi sama nie siada a tu dzis szok rano!! lezala na brzuszku obrocila sie na boczek podparla raczka i podniosla no i tak kabinowala az usiadla na tylku!!! ale bylam w szoku!!!! ale jak sama siadzie to dlugo nie usiedzi:) co innego jak mama posadzi rowniutko :) no i nadals kacze jak zabka!
puzzle przyszly i sa bombowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naprawde warto! wielkie jak nie wiem!

Gosiek ty nic sie nie przejmuj! mi np lekarz pow ze Judio sie tak rozwija bo jest chuda:( a zobaczysz lada dzien jak Mireczek zacznie fikac!!!

Miałyście rację! Dziś zrobiła to przy mnie i to parę razy (tzn wyciągła rączkę z pod siebie po obróceniu na brzuszek).
Nie umiem jej natomiast zainteresować swoimi stópkami. Na razie lubi się chwytać za kolanka i je do siebie przyciągać - może to pierwszy etap?

Mandarynko nic sie nie martw stopkami!!!!teraz podobaja sie jej pewnie kolanka wlasniei nimi jest przejeta! a za niedlugo bardziej zainteresuja ja stupki i paluszki!!!
ja wczoraj kupilam w auchanie super dlugie skarpetki i dopiero w domu zauwazylam ze maja dzwoneczki:)Judi caly czas na brzuszku lezala i malo ja stopki interesowaly tylko jak byko w foteliku czy na krzeselku a teraz ma zabawe bo probuje je zerwac:)

Widze ze nie jestem sama moja Pysia tez sie nie obraca ani nie łapie
za stopy,choc kolana juz ja zinteresowały.
Pani doktor powiedziała ze jak w ciągu miesiąca nic sie nie ruszy to do neurologa i fizykoterapia nas czeka.

reklama
Mandarynka, Heksa to jest własnie pierwszy etap!!! MOja zaczeła łapać za kolanka a potem za stopy. Także spokojnie.

A Marysia zaczęła dziś pierwsze nieporadne próby gaworzenia. Czyli pewnie zostawia sobie rozwój ruchowy na później. Niestety nauczyła sie też piszczeć i próbuje uzyskać różne dzwieki swoim głosem co jest niestety trudne do wytrzymania. Natomiast fajnie moduluje głos jak sobie "gada" do zyrafek albo to lampy.

Do góry