reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, jesli pozwolicie dolacze do grona nieco przytlustawych mamusiek in spe. Wczoraj mi wyszly 2 kreski na tescie. Sprawdzilam, to byl test ciazowy.;-)

ojej jak fajnie:)gratuluje!! super że Karolek będzie miał rodzeństwo bliskie swojemu wieku:) świetnie że się zdecydowaliście tak szybko, no i extra że Wam się udało tak szybciutko:)

reklama
Dzieki! Wiesz... Gdyby nam sie udalo od razu, to mialabym dwoje dzieci z tego samego rocznika. Zalozenie bylo ze probujemy zaskoczyc jak tylko sie bedzie dalo, "odpuszczajac" jeden cykl po porodzie zeby polozna glupiej miny nie miala jak jej powiem ze ostatni @ byla w kwietniu 2011.

ojj widzę,że temat się ostro rozkręca :-)
Z tą stratą aniołka to jest coś niesamowitego. Nosisz w sobie małego człowieczka a zaraz potem okazuje się,że ten niczemu winien maluszek już nie żyje... to koszmar. Ja chodziłam ze świadomością,że moja ciąża obumarła 3 tygodnie i były to straszne tygodnie. Czekaliśmy na poronienie samoistne ale moja psycha nie wytrzymywała i wywołali poronienie. Ale lepiej do tego nie wracać. Teraz mam podejście że MUSI być dobrze i nie ma innej opcji. Jutro ide na wizyte, trzymajcie kciuki żeby serducho waliło jak młot pneumatyczny ;-) i żebym zobaczyła mojego dzidziola jak się kręci w brzuszku...

30 tydzień dzisiaj rozpoczynamy:) Dzień dobry dziewczynki:)

Obkupiłam się wczoraj w Pepco, zauważyłam, że mam manie kupowania różowych ciuszków. Mama nakłoniła mnie na spodenki białe w jakieś niebieskie pajacyki, stwierdziłam, że chcę różowe, a ona, że takie fajne, a ja stwierdziłam, że jak nakłania to pewnie zapłaci. Nie zapłaciła i teraz bujam się ze spodenkami, które mi się nie podobają. To samo z poszewką na poduszkę, które przecież nie będzie mi potrzebna przez najbliższy czas.. Ale mam problemy buahahahaha:D

Zastanawia mnie też to ile czego z ciuchów będe potrzebowała rozmiaru 56,62,68...

Przypadkowo zakupiłam bluzę rozmiar 50 i zastanawiam się czy moja Zuzka jeszcze w nią wejdzie, a jak już będzie chciaładłużej we mnie posiedzieć to już w ogóle...

Od piątku zaczęłam spowrotem jeździć autem, którym nie jeździłam od lutego, bo 3 miesiące stał w warsztacie, w niedziele więc pojechałam na zakupy, kupiłam sobie tunikę ciążową i sweterek, a dzisiaj jadę na zakupy do CH, bo chcę zobaczyć na żywo jak wyglądają rzeczy, które będe potrzebowała dla Zuzki:)

Koniec wczesniejszego tematu, Zuzka wyjdzie ze mnie z bardzo donośnym krzykiem i spojrzy na mnie i powie: Mamusiu, już jestem! (5 minut później - "dawaj cyca, bo zacznę ryczeć!")

Dzisiaj idę do dentysty...

dzień dobry :) po nieprzespanej nocy - pociłam się koszmarnie, miałąm gigantyczną zgagę, D chrapał jak nawiedzony - horror.

Ciuszków do 62 mam naprawdę niewiele - dosłownie kilka sztuk. 3 kaftaniki, 2 śpiochy, 2-3 bodziaki. Boro będzie pewnie rósł jak oszalały więc najwięcej ciuchów mam na 68-84. Nie wiem, nie znam się, tak sobie to skompletowałam na swój chłopski rozum hehe :)
Miłego dnia!

Witam dziewczynki :-)ja zdechła jakas jestem ,co do ciuszkow to ja ma duzo na 56/62 bo dzidzie w ciagu dnia kilka razy sie przebiera bo sie uleje ,zaleje itp i pomimo codziennego prania troche tego trzeba tym bardziej ze pogoda rozna i ze schnieciem prania tez chyba ze ktos suszarke ma .... pisze z własnego doswiadczenia przy poprzednich dzieciakach:-p:-D

Dziewczyny jeśli chodzi o ciuszki, to powiem wam, że 56-62 nie trzeba dużo mieć, bo szybko maleństwo wyrośnie, ale jak się nie chce codziennie prać, to jednak kilka kompletów by się przydało. Przy rozmiarze 74-80 dziecko zaczyna już stopować z szybkim wzrostem. 86 posłuży długo, mój synek na roczek nosił 80/86 a teraz ma 2 latka i nosi 86/92.

Aga, wspolczuje.. Dlugo po poronieniu czulam sie taka pusta, jakby czegos we mnie braklo...Dupiany temat. Jedno jest pewne - to, ze zdarzylo sie raz, czy dwa, nie znaczy ze musi sie powtorzyc. Wrecz przeciwnie, zwlaszcza po poronieniach z niewiadomych przyczyn, nie powtarza sie. Spojrz - poronilam 2 x, tyle ze za kazdym razem z innego powodu i trzecia ciaza byla ksiazkowa, a dziecko piekne, silne i zdrowe. Nic sie nie martw!
Ainhoa, jak blisko juz... Co do rozu to moge jedno - nie cierpie. Normalnie dostaje mdlosci jak widze tu manie "rozowych ksiezniczek" i mamusie wozace swoje na rozowo wystrojone coreczki w rozowych wozeczkach, pod rozowym kocykiem. Bleeee... Oczywiscie gust jest jak d...;-) Co do ile czego... Mialam na poczatku po 8 bodziakow z krotkim rekawkiem i pajacykow i to wystarczalo. W pampie dziecko sie nie przesikuje, czesciej sie obrzyga lub uleje i zamoczy. W ogole rozm. 56 wystarczyl nam na 3 tygodnie, 62 na kolejne 3, wiec kupowanie w wiekszej ilosci mija sie z celem - byle na styk. Pod brode do odbicia dawalam pieluszke tetrowa, wiec rzadziej sie maly urabal. Procz pajacow i bodziakow mialam kilka ubranek "doroslych" - spodenki dresowe, bluzy, ale to raczej poza dom. Taki maluszek najlepiej sie czul w bodziaku pod pajacykiem. No i... Zalezy jaka Ci sie cora urodzi duza - moze byc tak, ze 56 w ogole nie ponosi. Karol byl maly, wiec nawet ze 2-3 spiochy early baby mial i zakladal..no, z tydzien je mial.:-D

No własnie to zalezy jaki dziec dzuzy sie urodzi moja corcia jak sie urodziła wazyła 2850 i 46 cm i musiałam mniejsze dokupic bo 56 to jej wisiało i sie platało :tak: a synek miał 3950 i 56 wiec było akurat .Teraz tez mysle ze mała bedzie''mała'' bo raczej przed czasem sie urodzi no chyba ze na tej mojej cukrzycy wyrosnie ...choc i tu lekarze sie nie zgadzaja bo albo dzidzia moze byc duzaaa z powodu cukrzycy a moze byc malenka bo łozysko szybciej sie starzeje i gorzej odrzywia .....i badz tu człowieku madry:dry:

reklama
Fasolka, dzieci slodkich mamusiek czesto sa wielgachne. W sumie cos powinno wynikac ze scanu i szacunkowej masy maluszka... Mnie mowili ze "big baby", wiec lekko panikowalam bo wiem jak sie rodzi goscia pod 4,5kg, tymczasem Karol sie urodzil na 3,580kg i 51cm. Jak sie pytalam gdzie to "big" to polozna twierdzila ze to wlasnie jest wielkie.:-D Z drugiej strony jak tu kobita sie chwalila z duma ze jej wnuk jak sie urodzil to mial prawie 5 funtow (niespelna 2,5kg), no to moze to jest i "big"...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry