reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Witajcie mamusie :)
Zuza, podziwiam Cie z ta torba. Ja juz mam spakowana jakas tylko podstawowa do szpitala dla mnie bo jak w 6 tyg. Wyladowalam w szpitalu z krwawieniami i maz mnie pakowal to byl armagedon! Nie dosc, ze popakowal mi takie rzeczy, w ktorych chodze ew. Po domu to co najgorsze... u mnie w szafie chowam Jego rzeczy, ktore uwazam ze juz sa do wyrzucenia i tak je tam na 3 miesiace kamufluje. Jak pyta gdzie co jest to oddaje, jak nie upomni sie to kosz. No i poznajdywal peeelno swoich rzeczy, nie byl zbyt zadowolony :D
Gdzies czytalam, ze wlasnie kobietka zaczela rodzic, nie miala torby jeszcze spakowanej i maz jej wzial same majtki sprzed ciazy, jakies kompleciki pizamek na ramiaczkach i krotkie szorty w ktore sie nie miescila :D
Gabrys przepiekny, nadal sie wydaje taki drobniutenki i kochany... A w tym stroju do chrztu wyglada przecudnie! :)
Co do podgrzewania mleka- my na praktykach podawalysmy mleko w temp. Pokojowej w szpitalu ale bylo upalne lato...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry Dziewczyny!
Ja dziś czuję niemoc:( Trochę sprzątne i muszę posiedzieć bo mi słabo...No i oczywiście znowu jest mi gorąco...:/i
Madagos mój mąż dał by radę,tym się nie przejmuję;) Wie co noszę,gdzie co jest także luz;) A teraz to już w ogóle skoro wszystko zamówiłam,to przychodzi paczka,przepakowuje i jest;) Ale co do starych ubrań to też taki jest;) Stare jakieś poprzecierane dżinsy,przykrótkie koszulki;) Mówi że się przydadzą jak np. będzie malował mieszkanie ;)
Parampampam odpoczywaj:*
Agunia będziemy mocno trzymały kciuki:*
Paulina za Ciebie też mocno kciuki trzymamy:* Daj znać po wizycie:)
Kattaya dla mnie końcówka ciąży to sam stres...Ciągle się martwie jak to będzie i boję się porodu:/
Oleńka fajnie,że Zosia dobrze reaguje na wszystko co jesz:) Mam nadzieję,że u nas też się ochlodzi bo wytrzymać nie można...Kurcze aż podeszłam do termometru,na dworze 19 stopni a w domu mam 26:/

Hejka :*
Ja wczoraj bylam jak flak.... na dodatek jakas taka rozdrazniona. Wszystko mnie denerwowalo. Dziś troszkę chłodniej ale i tak daje nieźle....
Agunia Ty to odpocznij trochę a nie jeszcze zakupy hehe ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi jaki sosik szykujesz?Ja właśnie zapiekam pomidory z papryka i czosnkiem w piekarniku na zupę:) Później zblenduję,dodam bulion i podgotuję.Do tego makaron i obiad mam z głowy.Dziś wpadają moi rodzice po południu o choć mega mi się nie chce trzeba ogarnąć:/

Ja dzisiaj piekę bułeczki i na obiad zrobiłam leczo. Tylko zapomniałam kupić Przecier pomidorowy, ale najwyżej potem wyślę męża. Gorąco strasznie, ale tylko w domu, na zewnątrz dużo przyjemniej.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza ja miałam wywar akurat po gotowaniu udek to zrobiłam na tym sos z marchewką pieczarkami i papryką :)

Mmmm uwielbiam leczo :) może i ja zrobię na jutro ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Parampampam wstaw przepis na bułeczki jeśli jest latwy:)
Teź mi smaka na leczo zrobiłaś;) Jutro wszyscy będą robić leczo;)

reklama
Bardzo łatwy :) to są zwykle, pszenne bułki. 1,2kg mąki, 300g wody, 320g mleka, 30g drożdży, łyżka cukru, łyżka soli. Jak drożdże suche to tylko łączysz składniki, zagniatasz, zostawiasz na 2 godziny do wyrośnięcia, formujesz bułki, 30 minut na wyrośnięcie, smarujesz jajkiem i pieczesz 8 minut w 220 stopniach i kolejne 8 w 180. Jak drożdże świeże to najpierw trzeba zrobić zaczyn z 30g drożdży, 50g wody, 50g mąki i łyżki cukru. Zostawiasz do wyrośnięcia, a potem dodajesz resztę składników ujmując tyle, ile w zaczynie. Reszta postępowania bez zmian :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Do góry