reklama

Otyłość w ciąży

Jestem na ryczalcie 3% i podatki nie są dla mnie obciążeniem ale ZUS to wyrzucanie kasy w błoto. Składka zdrowotna rozumiem - podstawowa opieka medyczna ale z emerytalnej wolałabym się wypisać. Na zasadzie nie płacę i nie chcę od Was kasy na starość. No ale nie można tak zrobić.
Bardzo niesprawiedliwe jest to że jeśli jesteś na etacie i płacisz wszystkie możliwe składki do ZUS przez pracodawcę a założysz działalność gospodarczą to MUSISZ płacić extra do ZUS składkę zdrowotną coś chyba 298zl/mc. Przecież już składka jest raz opłacona to jakim prawem każą płacić drugi raz za to samo. ABSURD.

reklama
No dobra, myślałam, że będę znowu płakać, ale jednak nie :) przynajmniej nie że złości, że nic ze mną nie robią. Mam rozwarcie 2-3 cm i wyczuwalna w kanale rodnym główkę dziecka, więc zdecydowali mi podać oksytocyne. Wierzę, że dzisiaj uda się urodzić :) czekam tylko na kroplowke.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia. Trzymamy kciuki.

Parampampam dziś na pewno dzidzia będzie już po drugiej stronie brzucha.
Mam nadzieję ze pójdzie szybko i z jak najmniejszym bólem [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

hchy43r8h8l5x99d.png

Parampampam - trzymajcie się!!! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Jo158 - dokładnie ,też mam firmę i ten zus to wyrzucanie kasy w błoto. Mam IKE, tam odkładamy z mężem na emeryturę. Może uzbiera się na tyle, by na emeryturę sprzedać wszystko i uciec do jakiegoś taniego, ciepłego kraju z dala od tego grajdoła [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Parampampam, czekamy i trzymamy [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Mimi, super wyglądasz, normalnie piłeczka zamiast brzucha. Gratuluję 3 trymestru :)

Ale Was wzięło na zusy i ciężkie tematy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry