reklama

Otyłość w ciąży

Szafirek pięknie [emoji7]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Dzień dobry poświątecznie:*
Paula,super że wszystko z córeczką dobrze! I piękne zdjęcie:*
Colorado 3mm a już jest centrum Twojego świata :*
Szafirek cudny brzusio,taka kuleczka :* bardzo sie cieszę że lepiej się czujesz :*
Agunia masz tę moc :* Gratulację dla Michasia i jego dzielnej mamy:* Fajnie że chłopaki zadowolone z prezentów:) Moi też. Kuba oprócz tego co sobie zażyczył dostał Monopoly i wyzywał po otwarciu że to najgorszy prezent na świecie ;) Ale po pierwszej partyjce powiedział że uwielbia tą grę a na ile uda się go odciągnąć od komputera:)
Mimi super że usg w porządku:* A nie robili Wam w szpitalu?
Ka a jak tam Święta? Udało się z mężem poprzytulać?
A to moi świąteczni chłopcy
1514452748-4d4bf33e282ab72c-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Sliczni chłopcy [emoji7]

U nas w szpitalu nie robią. A na NFZ musiałabym czekać ze 2miesiace. ... na szczęście wszystko dobrze.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Dziękuję :). Jem wszystko, ale małe porcje bo nie mieszczę zbyt dużo. No i moje cudne wymioty ;/ .. Ale słodycze wcinam i to sporo.
Był taki moment, że przez wymioty schudłam- niestety już to nadrobiłam. Więc niby waga cieszy, ale mam świadomość, że mogłabym mieć mniej.

Nerka mnie boli tak jakby pod żebrem.

Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze- będziesz miała dwa dni wolnego :D
A tak poważnie, to ja prasuję dopiero jak konkretne coś potrzebuję.. Po wypraniu mocno strzepuję zanim powieszę pranie, później składam lub wieszam i niektórych rzeczy nie muszę prasować wcale. A pozostałe jak mi są potrzebne. Chociaż zazwyczaj łapie moment kiedy mąż prasuje koszulę i pytam milusińskim głosem czy nie wyprasowałby mi jednej rzeczy :D po czym daje mu 2-3 :D..... Nie lubię prasować.
E to fajnie że mąż Ci prasuje. Ja jak widzę jak mój się bierze za prasowanie koszuli to coś mnie lapie i od razu zabieram mu żelazko i sama prasuje [emoji23]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Hej Dziewczyny [emoji4] muszę się z Wami czymś podzielić [emoji16] wróciłam właśnie od swojego lekarza, obejrzał szyjkę i łożysko, ostatnie badania, które robiłam, krzywą cukrzycową - wszystko jest idealnie. Na wczorajszych prenatalnych też wszytko wyszło super i się strasznie cieszę [emoji4] kurczę, to jest taki pstryczek w nos dla tych wszystkich (czyli moich najbliższych głównie), którzy strasznie krytykowali kwestie mojej ciąży że względu na moją wagę (jest za duża)... Da się być grubym i w zdrowej ciąży jednocześnie. Oczywiście nie jestem dumna ze swojej wagi, ale bardzo się cieszę, że daję radę [emoji4]

Z tej radości poczyniłam dzisiaj pierwsze zakupy. Mamy już trochę ubranek, które dostaliśmy, ale te są pierwsze "nasze" [emoji4]

1514474296-6c459622434664eb-aaaaaa.jpeg

oar8csqvvoff0edf.png
Super. A jakie to rozmiary? Bo wydaje się takie duże ;)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

A ja właśnie siedzę na poczekalni u mojej gin. Wreszcie wybrałam się na wizytę po połogu. Przy okazji wezmę zaświadcZenie do becikowego i receptę na tabletki anty bo już 2 razy zdarzyło nam się bez zabezpieczenia [emoji2]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Narazie nic, bo jeszcze mnie nie ważył. Okazalo sie, ze za wczesnie poszlismy i bylo widac tylko pecherzyk. Na kolejnej wizycie serduszko juz bilo, ale tez nie wazyl. Dal skierowanie na badania wszystkie i powiedzial, ze jak wrócę w polowie stycznia z wynikami to założymy kartę ciąży. I tak nie będę rodzic w pl i jestem u Niego tymczasowo, ale mimo wszystko chcialabym wiedziec jak lekarze podchodzą do nadwagi, bo mam strach przed kolejną wizytą

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry