reklama

Otyłość w ciąży

Wrrr, zaraz usunę ten swój suwaczek... 17 tygodni i 1 dzień - "pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... Ehhh, a ja nic nie czuję ;/ W zeszłym tygodniu, jak leżałam na brzuchu, to wydawało mi się, że Bobofrutek pomachał skrzydełkami od pępka w stronę kości łonowej, ale od tej pory ciiiisza ;/

A propos - śpicie / spałyście w ciąży na brzuchu? Wyczytałam gdzieś, że śpiąc w tej pozycji można nawet poddusić dziecko (sic!?) - a ja nie wyobrażam sobie spania w innej pozycji, choć od dwóch nocy sama ze sobą walczę... Czytałam też, że od 16 tygodnia ciąży nie można spać i w ogóle odpoczywać na plecach, bo macica uciska jakąś żyłę główną i może nawet dojść do omdleń i zgonu ciężarnej... A łóżko mamy tak twarde, że śpiąc na prawym, czy lewym boku nie ma mowy, żeby się wyspać ;/

reklama
Wrrr, zaraz usunę ten swój suwaczek... 17 tygodni i 1 dzień - "pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... Ehhh, a ja nic nie czuję ;/ W zeszłym tygodniu, jak leżałam na brzuchu, to wydawało mi się, że Bobofrutek pomachał skrzydełkami od pępka w stronę kości łonowej, ale od tej pory ciiiisza ;/

A propos - śpicie / spałyście w ciąży na brzuchu? Wyczytałam gdzieś, że śpiąc w tej pozycji można nawet poddusić dziecko (sic!?) - a ja nie wyobrażam sobie spania w innej pozycji, choć od dwóch nocy sama ze sobą walczę... Czytałam też, że od 16 tygodnia ciąży nie można spać i w ogóle odpoczywać na plecach, bo macica uciska jakąś żyłę główną i może nawet dojść do omdleń i zgonu ciężarnej... A łóżko mamy tak twarde, że śpiąc na prawym, czy lewym boku nie ma mowy, żeby się wyspać ;/

mi lekarz mowil ze pierwsze dziecko czuje sie pozno tzn w okolo 20tc, znajoma poczula w 21tc. a te info z suwaczka uogolnione pewnie wiec sie nim nie przejmuj az tak bardzo ;)

spalam na brzuchu dopoki moglam tzn dopoki ciaza byla 'mala'. teraz na plecach i boku glownie spie.
gdyby to o zyle byla prawda to bym juz dawno martwa byla :P.

a moze Ty jelita poczulas? tzn perystaltyke? bo ja mialam tak samo i tez mi sie zdawalo ze to juz synek sie odzywa.

*martusia* no właśnie na bieżąco śledzę wrześniówki i widziałam, że już się coś zaczyna dziać ;D niedługo się posypiemy wszystkie hehe ;P

Totka
weź nie czytaj za dużo nie potrzebnych rzeczy bo oszalejesz ;D ja też należę do tych które kochają spać na brzuchu i do kiedy było to możliwe to spałam na brzuchu i Jaś żyje w brzuchu cały czas ;D a odzwyczaisz się sama od takiego spania jak brzuch wyskoczy, ja teraz śpię tylko na boczkach:-D a jak sobie odpoczywam albo czytam książkę to do póki mi wygodnie to poleguje sobie na plecach (do póki brzuch nie opadł to chwilami ciężko mi się oddychało na plecach) i też żyję ;D a co do ruchów, to jako pulchna przyszła mama:tak::-) poczułam je tak późno, że już nawet nie pamiętam kiedy to było:tak: i też się schizowałam czytając, że inne kobitki już czują. Dowiedz się jak masz umiejscowione łożysko to może wiele wyjaśnić.
Alee się nawymądrząłam ;D:-D:tak::-)

Pomimo tego ze to moja czwarta ciaza to ruchy tak naprawde(tz na 100% dzidzia a nie jelita)czułam ok 19-20 tyg wiec spoko masz czas ...Na brzuchu spałam dopoki mogłam :sorry: czyli dotad az brzuch mi nie przeszkadzał bo to moja ulubiona pozycja do spania:-p :-)

oj tam :P

ale Totka jest uparta i dalej sie bedzie schizowac czytajac rozne rzeczy...

na wrzesniu juz dwa maluszki sa takze tylko patrzec jak sie zacznie na powaznie...

Martusia i kto to mowi o nieczytaniu i niezchizowaniu :-D :-D ;-)

Pomimo tego ze to moja czwarta ciaza to ruchy tak naprawde(tz na 100% dzidzia a nie jelita)czułam ok 19-20 tyg wiec spoko masz czas ...Na brzuchu spałam dopoki mogłam :sorry: czyli dotad az brzuch mi nie przeszkadzał bo to moja ulubiona pozycja do spania:-p :-)

Martusia i kto to mowi o nieczytaniu i niezchizowaniu :-D :-D ;-)

ja juz od dawna nie czytam. poza tym ja zawsze sie przejmowalam na zapas a teraz podwojnie. chyba normalne.

reklama
Mam pytanie co zrobic żeby zdjęcie było widoczne pod moim nickem? Dodalam zdjęcie zaznaczylam w edycji avatara i nic? I jak wstawić te suwaczki żeby ich za każdym razem nie kopiowac?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry