Totka
Aktywna w BB
Wrrr, zaraz usunę ten swój suwaczek... 17 tygodni i 1 dzień - "pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... Ehhh, a ja nic nie czuję ;/ W zeszłym tygodniu, jak leżałam na brzuchu, to wydawało mi się, że Bobofrutek pomachał skrzydełkami od pępka w stronę kości łonowej, ale od tej pory ciiiisza ;/
A propos - śpicie / spałyście w ciąży na brzuchu? Wyczytałam gdzieś, że śpiąc w tej pozycji można nawet poddusić dziecko (sic!?) - a ja nie wyobrażam sobie spania w innej pozycji, choć od dwóch nocy sama ze sobą walczę... Czytałam też, że od 16 tygodnia ciąży nie można spać i w ogóle odpoczywać na plecach, bo macica uciska jakąś żyłę główną i może nawet dojść do omdleń i zgonu ciężarnej... A łóżko mamy tak twarde, że śpiąc na prawym, czy lewym boku nie ma mowy, żeby się wyspać ;/
A propos - śpicie / spałyście w ciąży na brzuchu? Wyczytałam gdzieś, że śpiąc w tej pozycji można nawet poddusić dziecko (sic!?) - a ja nie wyobrażam sobie spania w innej pozycji, choć od dwóch nocy sama ze sobą walczę... Czytałam też, że od 16 tygodnia ciąży nie można spać i w ogóle odpoczywać na plecach, bo macica uciska jakąś żyłę główną i może nawet dojść do omdleń i zgonu ciężarnej... A łóżko mamy tak twarde, że śpiąc na prawym, czy lewym boku nie ma mowy, żeby się wyspać ;/
a jak sobie odpoczywam albo czytam książkę to do póki mi wygodnie to poleguje sobie na plecach (do póki brzuch nie opadł to chwilami ciężko mi się oddychało na plecach) i też żyję ;D a co do ruchów, to jako pulchna przyszła mama
:-) poczułam je tak późno, że już nawet nie pamiętam kiedy to było
czyli dotad az brzuch mi nie przeszkadzał bo to moja ulubiona pozycja do spania
:-)