reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny rosnę w piórka po waszych komentarzach:tak: jesteście prze kochane i na pewno każda z Nas jest piękna na swój sposób :tak: a ja marzę naprawdę już o tym by pozbyć się tego balastu i wziąć się za siebie bo czuje się niczym potwór :baffled: A jeszcze od paru tygodni strasznie drętwieje mi lewa ręka tzn dłoń i wszystkie palce, przez co budzę się systematycznie w nocy :angry:

redusiu no faktycznie też będziesz mamą Jasia tak jak ja ;D no chyba, że zaszła jakaś pomyłka i z Jasia zrobi się dziewczynka :-D:szok: to wtedy pomysłu na imię u mnie brak ;D:tak:

kłaczku jak czytam o Karolku i jego "hamm" to aż mi się morda cieszy :-D no co, rośnie Ci prawdziwy mężczyzna który lubi sobie dobrze zjeść:tak: a Karol jest dużo większy niż jego rówieśnicy ?

reklama
Ja nigdy nie wstawię mego brzucha ciążowego- Lolcia jaki Ty masz fantastyczny brzuchol :-) A tyłeczek jaki maleńki nie to co mój szafa dwudrzwiowa :szok: Lóżeczko po prostu B O S K I E!!

Pam_x_pam szkoda że się nie udało! Walcz kobieto, bo warto ;)

Marcia my nie dość że mamy to samo imię to łączy nas miasto :-) Ten dr Nowak od razu wydawał mi się znajomy, a tu bach- patrzę Białystok :-):-) Ja chodzę do Bociana na Akademickiej i też jestem zadowolona bo nigdy nie usłyszałam niemiłej uwagi na temat mojej wagi!!

Kłaczek tak bardzo się cieszę że postanowiliście z mężem się starać!! :-D:-D

Dziewczyny ja mam do Was pytanko: czy któraś z Was w 2 trymestrze biegała co chwile na kibelek siusiu? Gin mówił że właśnie po 14 tyg powinny się skończyć moje wędrówki a jednak jest jeszcze gorzej...

no nie mogę z Wami! Lolcia - śliczny brzuszek! chyba też jesteś wysoka, bo ja nie widzę tu 112 kg...a łoże też niczego sobie;)
jeśli chodzi o bieganie do wc...miałam chwilę przerwy, ale ostatnio znowu dość często chodzę mimo,że zaczynam 21 tydz. , to chyba trwa całą ciążę;)
a jeszcze się pochwalę - od sb czuję kopniaki! nawet wieczorem można je zauważyć :P jest to przecudowne uczucie! trzymam za starające się non stop kciuki!

Ja nigdy nie wstawię mego brzucha ciążowego- Lolcia jaki Ty masz fantastyczny brzuchol :-) A tyłeczek jaki maleńki nie to co mój szafa dwudrzwiowa :szok: Lóżeczko po prostu B O S K I E!!

Pam_x_pam szkoda że się nie udało! Walcz kobieto, bo warto ;)

Marcia my nie dość że mamy to samo imię to łączy nas miasto :-) Ten dr Nowak od razu wydawał mi się znajomy, a tu bach- patrzę Białystok :-):-) Ja chodzę do Bociana na Akademickiej i też jestem zadowolona bo nigdy nie usłyszałam niemiłej uwagi na temat mojej wagi!!

Kłaczek tak bardzo się cieszę że postanowiliście z mężem się starać!! :-D:-D

Dziewczyny ja mam do Was pytanko: czy któraś z Was w 2 trymestrze biegała co chwile na kibelek siusiu? Gin mówił że właśnie po 14 tyg powinny się skończyć moje wędrówki a jednak jest jeszcze gorzej...

ja w pierwszej ciąży miałam tak serdecznie dosyć sikania nocnego że najcudowniejszym momentem po porodzie była możliwość przespania nocy bez siusiania:-)

fajnie że jesteśmy obie z Białego możemy się wymieniać doświadczeniem pisząc o konkretnych lekarzach i placówkach medycznych

Marta87 na szczęście mam 171cm wzrostu, chociaż tego Bozia mi nie pożałowała hehe:tak::tak::-D

Martussia generalnie to ja nigdy za często nie siusiałam i w ciąży akurat u mnie to tak różnie w dzień wcale aż tak często nie latam do kibelka ale za to wieczorem i w nocy to co chwila :-D nie wiem czemu tak mam... jak wychodzę wieczorem z psem to przed spacerkiem idę na kibelek i tylko wyjdę z domu i czuję, że znowu mi się chce, a w nocy to co 2h się budzę na sikanko ;D i w ogóle to mam tak, że w domu mi się nie chce, a jak tylko gdziekolwiek pojadę bądź pójdę to jak na złość mi się chce :-);-)
ale sikanie w ciąży to mały pikuś w porównaniu z resztą rzeczy typu zgagą, bolące plecy itd itp :-D:-D

Dżizuss więcej Was Mart nie bylo ? ;P Normalnie już Was ciężko ogarnąć ;D powinnyście mieć w nicku marta1, marta2, marta3 ;D hehe

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo już myślałam że jestem ewenementem na skalę światową:szok:
:-) Lolcia bo może to imię to przykaz że mamy być xxxl ?? :-p Zabraniam komukolwiek nazywać tak swoją córkę he ;-)

Lolcia, "haammm" jest upierdliwe - mlody mnie odchudza. Dzis biegal od Rajmunda do mnie i darl sie o obiad, karmilismy go oboje, musze zaczac go wliczac do obiadow bo nam zabraklo ziemniakow w efekcie. Teraz wpompowal ze mna jogurt - sprawiedliwie po polowie, mialam Jogobelle musli te 300g. Jego homoserek sie grzeje wyjety z lodowki i tez go wciagnie. Czy jest duzy? No mniej wiecej jak roczne dziecko - jego kolega ma roczek, sa tego samego wzrostu, ale Karol ciut ciezszy. Rozmiarowka Nexta jest normalna, Karol nosi 12-18 mies. - Primark ma mala to 18-24. Buciki rozm. 19 tak po europejskiej rozmiarowce. Wzrost 78-80cm.
Martussia, ja widze ze Rajmund chce - jesli bede mogla dac mu dziecko, to chce to zrobic. On by chcial mnie chronic... Stad watpliwosci. Cala ciaze latalam po nocach jak tramwaj - kwestia ulozenia ciazy tez.

Ponumerowac i pomalowac uszy na zielono, czerwono, niebiesko i zolto. o!

Witam
biggrin.gif
i wykrakałam sobie młodej przeszło a ja od południa wymiotuje i na kibelek latam
realmad2.gif
realmad2.gif
przy wymiotach mam takie skurcze ze masakra
no.gif
dreszcze jakies mam a słaba jestem ze ledwo do kibelka dochodze
eek.gif
eek.gif
....

reklama
Lolcia, "haammm" jest upierdliwe - mlody mnie odchudza. Dzis biegal od Rajmunda do mnie i darl sie o obiad, karmilismy go oboje, musze zaczac go wliczac do obiadow bo nam zabraklo ziemniakow w efekcie. Teraz wpompowal ze mna jogurt - sprawiedliwie po polowie, mialam Jogobelle musli te 300g. Jego homoserek sie grzeje wyjety z lodowki i tez go wciagnie. Czy jest duzy? No mniej wiecej jak roczne dziecko - jego kolega ma roczek, sa tego samego wzrostu, ale Karol ciut ciezszy. Rozmiarowka Nexta jest normalna, Karol nosi 12-18 mies. - Primark ma mala to 18-24. Buciki rozm. 19 tak po europejskiej rozmiarowce. Wzrost 78-80cm.
Martussia, ja widze ze Rajmund chce - jesli bede mogla dac mu dziecko, to chce to zrobic. On by chcial mnie chronic... Stad watpliwosci. Cala ciaze latalam po nocach jak tramwaj - kwestia ulozenia ciazy tez.

Ponumerowac i pomalowac uszy na zielono, czerwono, niebiesko i zolto. o!

No to chłop jak dąb Wam rośnie, to nie ma się co dziwić że Karolek musi dobrze zjeść by mieć siłę i energię na cały dzień i zabawę :tak::-) Nie martw się wszystko idzie w masę :tak:

Witam
biggrin.gif
i wykrakałam sobie młodej przeszło a ja od południa wymiotuje i na kibelek latam
realmad2.gif
realmad2.gif
przy wymiotach mam takie skurcze ze masakra
no.gif
dreszcze jakies mam a słaba jestem ze ledwo do kibelka dochodze
eek.gif
eek.gif
....

Ojj biedna Ty :no: może to takie chwilowe i przejdzie do jutra... siemię lniane piłaś ? Mi pomogło na rzyganie. Kurczę, a może to jakiś wirus grypy żołądkowej? Kuruj się Fasolko ;-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo już myślałam że jestem ewenementem na skalę światową:szok:
:-) Lolcia bo może to imię to przykaz że mamy być xxxl ?? :-p Zabraniam komukolwiek nazywać tak swoją córkę he ;-)

Chyba nie jest aż tak źle, znam też szczupłe Marty ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry