reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

staraj sie zdrowo odzywiaj, jedz mieso, warzywa, owoce. weglowodany tez mozesz jesc (chleb, makaron, ziemniaki, ryz) - ale staraj sie to robic w ciagu dnia, a nie po 6 wieczorem, bo one sie spalaja 4 godziny

reklama
kłaczek boska ta kanapa ja tez taka chce!
martusia głowa do góry zrzucisz te kilogramy i wszystko wróci do normy. co do diet to wczoraj wpadła mi w rece gazeta gdzie w skrócie była opisana dieta montignaca co o niej sadzicie? moze któras z was stosowała? troche sie na nia napalilam bo reguluje prace trzustki a co za tym idzie reguluje insuline ale sie waham

kłaczek boska ta kanapa ja tez taka chce!
martusia głowa do góry zrzucisz te kilogramy i wszystko wróci do normy. co do diet to wczoraj wpadła mi w rece gazeta gdzie w skrócie była opisana dieta montignaca co o niej sadzicie? moze któras z was stosowała? troche sie na nia napalilam bo reguluje prace trzustki a co za tym idzie reguluje insuline ale sie waham

ja stosowalam razem z moja mama i powiem ci ze jesli przestrzegasz tego nie mieszania to jest spoko ja ladnie schudlam 20kg w dwa miesiace.... ale trudno jest sie trzymac nie mieszania czasem. bo np mieso to tluszcze wiec mozesz tylko z warzywami.... z koleji twarog musisz z chlebem bo to bialko..... troszke pomerdane ale dobra dieta jak wzocisz w google to cala strona jest z opisem

Marcia tego to ja sie akurat nie trzymalam.... ostatni posilek jadlam o 6 ale jadlam 5 a nie 3.... tzn 3 glowne i 2 przekaski w postaci jogurtu(bez cukru) albo marchewek... a ze marchewki uwielbiam to jadlam duzo.... surowe marcheweczki. Nie ma sie co glodzic na poczatku napewno bedzie trudnej potem mozesz stopniowo z 5 posilkow zrobic 4 i potem 3..... ja jadlam te 5 "posiłkow" i chudlam.....

to bylo przed ciaza teraz jestem na tej diecie juz 4 miesiace i nie chunde wogole.... ale to dlatego ze mam cos z tarczyca robilam wyniki, nawet ich nie dostalam widzialam przelotem na komputerze lekarza, wszystko na czerwono a on do mnie ze so ok.... bede znowu to poprosze o kopie i pojde prywatnie do Endokrynologa.

Marcia, to Cie dobije - za komplet 2 sofy i fotel dalismy 50 funtow z dostawa do domu. Oczywiscie rynek wtorny bo gdziez by nas na nowki stac bylo, ale cena i tak smieszna. Podlokietniki byly urabane koszmarnie, ale siadlam wczoraj z szamponem do wykladzin i szczoteczka do rak i juz nie ma sladu po tym syfie. Na fotelu byly slady po spodzie kubka - ktos notorycznie paskudzil go stawiajac sobie na nim kawe.:-D

Co do diety, to na cukrzycowej tez sie ladnie chudnie. Nie kombinowalam z rozdzielna, ale na chlopski rozum, jak wylaczyc cukier i ograniczyc weglowodany, ograniczyc tluszcze, to przy prostej otylosci MUSI byc efekt.

klaczek u mnie jest taki sklep z reszta nie jeden, gdzie sciagaja meble to z niemiec to z GB i tak jak pisalas tam zapłaciłas 50 funtów a tu trzeba zapłacić ze 3000-4000 zł za uzywke bo to stylowe, zagraniczne.

co do diety to chyba nie bede kombinowac i eksperymentowac tylko bede sie trzymac dalej 5 posilków niskokalorycznych i o niskim IG i mam nadzieje ze bedzie efekt. za trzy tygodnie mam wizyte u gina wiec chciałabym sie tak pochwalic ze powiedzmy 5 kg schudlam to tak srednio 1,5 kg na tydzien to mysle ze to taki realny cel?

O, Boze... A tu jak na ebay'u zapolowac to mozna naprawde czasem tanio kupic. To akurat kupilismy w sklepie z uzywka, ale za stol i 4 krzesla z drewna, taki typowy farmhouse dalam np. 40 funtow i to byla godna cena. Nowe meble sa drogie, ale zeby z uzywka tyle drzec co piszesz... masakra. Z tym ze transport tez kosztuje.
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze wywalilismy na smietnik ze 2000PLN w postaci uzywanej, 3 osobowej sofy, troche tylko podrapanej przez koty.;-) Nie bylo co z nia zrobic.

Z tym transportem to często jest tak ze jak ktoś jeździ na tirach to jedzie z towarem i wracając ma miejsce i przywozi. Oczywiście meble są wyprane odkurzone ale ceny o zawał moga przyprawic. Oczywiście znajda sie rownież tańsze ale dowalone. No nic musze sie narazie zadowolić tym czym mam:-)

A tak z innej beczki to mam dzisiaj lenia i chce mi sie spać. Nic w domu nie zrobiłam , byłam tylko na zakupach a jutro pojadę po jakieś prezenty świąteczne dla dzieciaków. Moja Pati chce telefon nowy i znalazłam takiego fajnego alcatela różowego, normalnie dla takiej panny to gadżet pierwsza klasa Telefon ALCATEL OT-810 Różowy (2814042155) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wyglada jak puderniczka

reklama
Marcia, nas jeszcze trzyma lokalizacja - mieszkamy na zadupiu, wiec obrot takimi szpejami jest niewielki, ale jak popatrzyc po wiekszych miastach to... serce boli. Kupujac cokolwiek, trzeba sie jeszcze liczyc z mozliwosciami transportowymi - zeby nie za daleko i zeby weszlo do auta bo jak nie, to przestaje sie kalkulowac, albo nie miesci sie w cienkim budzecie.:-) Pomalutku jednak jakos sie urzadzamy.

Do góry