reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

lolcia!! hej,kope lat :) Jaki Jasiek duzy chlopak :) Dzieki za gratulacje, ale ten czas leci,zaraz bedzie juz 2 tyg jak jestem żonką ;)

pietrucha, dzieki za wsparcie,ale czasem juz wysiadam :( poza tym mam dzis takiego pmsa ze sama ze soba wytrzymac nie moge, wsciekalam sie caly dzien o byleco na męża, wiec juz jestem pewna ze @ przylezie. to jest okropne jak sie tak ciagle nie wie co sie dzieje z moim organizmem,czy mialam owulke, czy cokolwiek zaczelo dobrze pracowac itd :(

marcia, kurcze, jesli faktycznie te badanka takie kiepskie to na pewno sa jakies leki na to,bedzie dobrze :* ja swojego nie moge przekonac do badan i to tez dodatkowo mnie doluje, bo on nie dba o siebie, codziennie piwko itd, a ja juz nie mam sily tlumaczyc ze to nie tylko ze mnie to dziecko ma powstac przeciez..wrr. faceci :(

reklama
Ja ze swojego jestem na prawde dumna ze nie musialam go ugadywac i prosic wystarczylo ze raz powiedzialm i nie bylo problemu. Na pewno plusem bylo to ze probka zostala pobrana w domku kupilam specjalna prezerwatywe i wszystko odbylo sie po bozemu. A co do wynikow to rozmawialam z kolezanka ktorej teraz w koncu udalo sie zaciazyc leczy sie u tej samej ginki co ja i ona robika badanie miesiac temu i z ta ruchliwoscia wyszlo podobnie i maz brak leki tylkk dwa tyg i wyszlo ze jest w ciazy wiec te leki nie zdazyly zadzialac a ona i tak zaciazyla takze nie trace nadziei.

oo, to ciekawe z ta prezerwatywa, bo dla faceta to pewnie najwiekszym problemem by bylo jak oddac probke do badania ;))
to sie w aptece kupuje czy gdzie?
i fajnie ze kolezance sie udalo,faktycznie jest nadzieja zawsze :)

i mam pytanko,moze wiecie. po owulacji robi sie cialko zolte w jajniku,tak? i ono produkuje progesteron itd, ono jest jakies duze? bo mam od tej niby owulacji tak okropne klucia i bole w prawym jajniku i takie dziwne uczucie rozpierania ze zastanawiam sie czy np to cialko zolte moze cos takiego powodowac. dzis 9 dzien wyzszych tempek, az dziwne ze sa takie ladne i w miare na jednym poziomie bo to tez mi sie rzadko zdarzalo,jak juz mialam lutealną to tez tempki w caly swiat bywaly. heh, kusi mnie,ale obiecalam sobie ze nie testuje wczesniej niz 14-15 dpo, wtedy jak negatyw to odstawiam luteine i czekam na małpisko..

Akeake ja kupilam ja w klinice w ktorej robilam badanie kosztowala 50 zl wyglada jak zwykla gumka tylko nie jest niczym nasaczona. Mozna rowniez kupic w necie. Co do cialka zoltego to wydaje mi sie ze nie powinno dawac dolegliwosci

akeake - powiem Ci, że mnie przy pierwszej ciąży coś bolało - i dodatkowo ból jak na okres. A teraz przy drugiej, nic nie bolało.. więc nie ma reguły.. Trzymam kciuki za Ciebie. :-)
marcia - kurde, ja nie znam się niestety na wynikach spermowych... mój nie robił, nie znam nikogo ,żeby zapytać i porównać...

Byłam właśnie u Endo, moja tarczyca ma się dobrze, Zostaję na tej samej dawce leków. Opowiedziałam mu ostatnie moje przeżycia i powiedział mi, że on jako profesor nauk medycznych w życiu nie słyszał o schorzeniu z tymi taśmami i mam się nie przejmować tym..co do torbieli - jak stwierdził - najwyżej będę miała je przekuwane, a co do szyjki - jak się pogorszy założą mi krążek albo szew i już. Więc głowa w górę i bez stresu... Lubię tego gościa:) I Was też :):tak:

Uff,ale sie nasprzatalam! I oprocz prawego zaczal mnie mega bolec tez lewy, momentami az mi lzy w oczach staja :wściekła/y: Czyli pewnie @ sie zbliza, twarz mi wysypalo jeszcze bardziej,ehh. No nic bedzie co bedzie, mąż twierdzi ze czuje,ze sie nie udalo znowu. Tylko ta pokusa zeby juz testowac mnie wkurza,ale planujemy wykupic urlop na czerwiec (taka mini podroz poslubna) i teraz nie wiem,bo jakby fasolina to pewnie nie pojedziemy, wiec poki nie ma @ to wolalabym nie kupowac bo przepadnie potem, ale znowu oferta jest wazna przez krotki czas i kusi ;)

A te wszystkie moje dolegliwosci pmsowe pewnie sa nasilone teraz przez luteine,a ja sie glupia nakrecam :p

a ja się nie ważę, dlatego, żeby się nie stresować, ale jak widzę przyrost wagi teraz raczej podobny jak w pierwszej ciąży

akeake i tak trzymam mocno kciuki:*
monika - a w którym jesteś tygodniu? Ja mam +3 kg:) zobaczymy co będzie dalej ;p

oo 4 lata na forum a ja dopiero watek jakby dla mnie znalazłam. to wypada się przywitać.
jak na suwakach widac mam jednego powitego chłopa na koncie. o drugie zaczniemy sie starać w wakacje (choc musze przyznać,że w tym miesiącu żeśmy w dniu owu szaleli i kto wie,co z tego wyniknie ;)

jestem klopsidłem od zawsze. ale do rzeczy.w ciazy pierwszej przytyłam 7kg (miałam fazy, mogłam jesc tylko okreslone produkty w danym momencie,bo reszta zwracalam) takze mialam fazy kisielu, arbuzów, zupek chińskich (o zgrozo), śledzi itd.
po porodzie schudłam 15kg...po czym nadrobiłam ;/ i tak na dzien dzisiejszy waga osyluje miedzy 99-101 (ostatnie miesiace) przy marnym 156cm.
to tyle o mnie. takze witam się z wami miło :)

reklama
Witam nowe kolezanki! :) fiuufiuu powodzenia w starankach a moze juz sie udalo :) kiedy masz @ miec?

Dziewczyny, wybijcie mi glupi pomysl testowania jutro, na pewno bedzie minus i bylabym juz spokojniejsza i sie nie wkrecala i zajela czyms pozytecznym, ale z drugiej strony sie znowu zalamie :( Jutro 11 dzien wyzszej tempki, mam test o czulosci 10 myslicie ze jest sens?

Do góry