Ainhoa
Mama Zuzi
Emnaai ja przytyc jeszcze nie przytyłam cały czas mam wage na minusie choc to juz 25 tyd,ale zdrowa dieta nie zaszkodzi oby na niej sie skonczylo
![]()
Może to żadne pocieszenie, ale w szpitalu na Polnej w Poznaniu jedzenie z menu diety cukrzycowej jest o niebo lepsze od tej normalnej
Wróciłam własnie od lekarza, który stwierdził, że skoro nic mi nie jest to nie musze już mieć zwolnienia (które to mam od 4 tyg. ciąży) i mogę wrócić do pracy, bo ciąza to nie jest powód do zwolnienia...
Pracuję na poczcie, na zapleczu, dźwigam paczki do 20 kg, dźwigam worki i kasety do 15 kg, datuję ok. 3-4 tyś. przesyłek dziennie datownikiem młotkowym, pracuję na dwie zmiany - 14-22 i od 22-8 rano.
W czasie ciązy mogę dźwigać do 3 kg, mam zakaz datowania datownikiem młotkowym, ponieważ wibracje przechodzą na dziecko, nie moge chodzić na nocki i nie mogę pracować w nadgodzinach (6-8). Jeżeli ja miałabym wrócić poczta musiałaby zatrudnić nowego pracownika, który ee pomagałby mi, a raczej pracowałby za mnie
Dlatego tez poczcie się to nie opłaca i sami by mnie wysłali na zwolnienie, ale jak to powiedzieć lekarzowi, który twierdzi, że za wypisanie zwolnienia ma mniej płacone??
Ostatnia edycja:
,ale zdrowa dieta nie zaszkodzi oby na niej sie skonczylo