reklama

Otyłość w ciąży

wikasik suuuuuuuuper!! Tak się cieszę, że zostałaś mamusią! To piękne, GRATULUJĘ! Oczywiście podpisuję się pod koleżankami, żeby tu się fotka dzidziolka znalazła, jak oczywiście będzie taka możliwość. No i napisz coś od siebie, jak przebiegał poród, ze szczegółami;-) A na razie odpoczywaj i regeneruj się, mamusiu :)

reklama
co do dziurki w serduszku i mniejszych wymiarów -
moja koleżanka z pracy tez u swojej córki tak miała z tym serduszkiem. Najpierw liczyli, że do porodu się zarośnie, potem że w ciągu najbliższych miesięcy po porodzie. Teraz ma roczek i dopiero niedawno wszystko juz się zarosło. Do tej pory nie było innych oznak ze coś jest nie tak oprócz usg serca. Dziewczyna zdrowa jak rybka i rozwija się prawidłowo a ta dziurka to podobno często spotykana więc nie masz się czym martwić.
A wymiary to też spoko - usg to nie waga i odchyły w obliczeniach są zawsze. Mojej znajomej przewidzieli przed porodem 3,200 a urodził się chłop 4,500 kg u mnie znowu przed porodem usg 2,800 kg a urodził się niuniuś 2,500 kg a teraz chłop jak dąb wazy zawsze ponad przeciętną - zresztą już miesiąc po porodzie przybrał sporo więc regeneracja jest szybka ;) poza tym tak jak pisałaś niereguralne cykle to też może być powód że tak naprawde termin będziesz miała 2 tyg. później.

Będzie dobrze - zobaczysz

wasik gratulacje!!! no to teraz december a potem ja ... :zawstydzona/y:

ja to bym już bardzo chciała, naprawdę :) ciągle mnie coś rwie, ciągnie, boli, łupie w boku - czuję się jakbym z frontu wracała :) jutro idę na KTG zobaczyć czy może coś drgnie skurczowo, w czwartek zwykła wizyta u gina. Obym nie przetrzymała jak wikasik, zależy mi na czasie bardzo :)

Wasik
Z okazji narodzin Waszego Maleństwa,
które napełniło Wasz dom radosnym gwarem i ruchem,
życzymy mu beztroskiego i zdrowego dzieciństwa,
a Wam - odkrywania nowych uroków wspólnego życia.....:-D:-D:-D:-D

nie jeszcze ja:-D

wikasik, gratulacje i buziaki dla synulka!! :) fajnie że wszystko dobrze się skończyło... choć chyba trochę Cię tam wymęczyli skoro tyle nie spałaś, a i tak zakończyło się cc?? To musi być fantastyczne mieć już dzieciątko obok siebie, właśnie to które się tyle miesięcy nosiło w brzuszku.. normalnie magia
:-)

nooo, ja też bym chciała się z tolką zobaczyć! ale - niech lepiej siedzi tam jeszcze te 3 miesiące ;)
to musi być rzeczywiście niesamowite się z dzieciem po drugiej stronie brzucha zobaczyć. podobne niektóre mamy nawet tęsknią za brzuszkiem i jest im jakoś dziwnie bez niego... ja to się w sumie nie mam co dziwić, mnie i tak niezły brzuszek zostanie nawet "po" :dry:

reklama
czesc dziewczynki , mam na imie magdalena, i rowniez nie jestem chudzinka. Co wiecej przed ciaza udalo mi sie schudnac 20kg w kilka miesiecy. wrucilam do wagi 95, potem jakos zaczelam znowu przybierac na wadze. ciaze zaczelam z waga 100 co mnei przerazilo bo moja waga pokazywala 95 a jak stanelam u gina 100:szok: trudno po porodzie sie biore za siebie:-) obecnie jestem w 14 tygodniu:rofl2: i jestem przeszczęsliwa, malo tego 21lipca tego roku bierzemy ślub:-) cykle mialam średnio 30dni. test zrobilam w 34dniu cyklu, czyli 25marca jakos nie wierzylam ze okaza sie 2 krechy a ku mojemy zdziwieniu odrazu sie pojawila 1 a potem druga i obie tqakie az bordowe i bardzo ciemne.I od tej pory jestesmy przeszczęśliwi. Mam wspanialego narzeczonego,dba o mnie i co najwazniejsze jest zemna zawsze w trudnych chwilach. krótko mówiac -MAM SKARBA:-D

termin porodu mam na 29 Listopada, jest ktos kto takze ma ten sam termin??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry