reklama

Otyłość w ciąży

reklama
ainhoa witaj mamuśka:cool2:

a ja z moja mamuska i moim m poszalelismy w wekend na zakupkach i kupilismy ,a wlasciwie ,,babcia'' kupila bodzialki,i takei sliczne 2szt.półspiochy-biale i zielone,kaftanik,niedrapki,czapeczka a bylismy w auchanie, a w sobote w selgrosie ,,babcia'-czyt.moja mama kupila zestaw 6par bodziaków i w środ nich byl nawet kolor niebieski- a cotam- jak bedzie dziewczynka to tez moze w niebieskim:tak: toz to ładny kolor,

potem jakos sie pochwale

buzilki mamuski :*:*:*:*:**:*:*:

aaa ainhoa cos ci potem powiem:P
A co mi powiesz?;>
U mnie babcia kupiła 5-pack bodziaków i sweterek, a ja 2 pary półśpioszków, nianię z monitorem oddechu i dwie zabawki, ale nic nie kupowaliśmy tak wcześnie jak Ty hehe;) Ja wszystkie ciuszki kupione mam w jednej siatce wetkniętej w szafie, zabawki i monitor są u mojego gdzieś tam wywiózł, może też to dlatego, że nie mamy narazie nawet gdzie mieszkać...
Teraz myślimy o wynajęciu jakiegoś mieszkanka tak skromnie:)

Nie mam żadnego lumpka w pobliżu, musiałabym jechać autobusem do najbliższego hehe:) W ogóle ja chyba wychodzę z błędnego założenia, bo myślałam, że przez pierwsze 2-3 miesiące będę mogła dziecko ubierać tylko w body i śpiochy, żadnych bluzeczek, spodenek itp., ale widze, że nawet bluzy są na tak małe dzieci... Ja nawet w odwiedziny do rodziny chciałam Zuzę w samą bieliznę ubrać, ale czy to wypada??

ainhoa a powiem ci ze mam bulgotki:cool2:

moj tak wczoraj lezal z uchem na moim brzuchu i wsluchiwal sie. i powiedzial ze byly to bulgotki hehe jak to ładnie okreslil jakby pod woda nurek takie banski puszczal powietrza hehe a ja mu mowie to moze jelita -a on gada ze to napewno nie jelita, i ja tez takie cos wieczorem czulam jak lezelismy do spania.

no laska moja mam to mi z pracy od dziewczyn co jakis czas przynosi jakies fajne wiec jak mi sie podoba to zostawiam jak nie to do wora,moje kolezanki maja córki wiec kazda z nich ma dlamnei po 3wory:szok:ale nie biore ich jeszcze.

ja sie dzisiaj zmobilizowalam i musialam wywalic z jednej szafki moje ciuchy zeby wsadzic te wszystkie ciuszki co mam teraz, i w szafce nei wiele tego jest hehe,jakos w tej reklamówce wydawalos ie ze jest tego od groma:P

nioo co z tymi brzuszkami,nic nie wstawiacie

Mój jest cały czas wystawiony w awatarze;p

Ta mi się podoba:

H&M * POLARKOWA BLUZA Z KAPTUREM * 1-2 (2384083635) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nawet ją licytowałam do 10 zł;p
Zanim dowiedziałam się, że będzie Zuzka myślałam, że nie ubierałabym dziewczynki non stop na różowo, a teraz na allegro patrzę na większość różowych rzeczy... Białe w ogóle olewam, a z kolei kiedyś twierdziłam, że chcę tylko pastelowe kolory, bo takie żywe mają dużo barwnika... Ale gdybym ja miała duuużo kasy to uwierzcie, że całe mieszkanie w domu miałabym różowe...:D

Jutro idę do gina, mój A. miał iść ze mną, ale wziął ranną zmianę zamiast popołudniowej, bo zapomniał, że mamy iśc do lekarza zobaczyć Zuzę..:( Jest mi przykro, więc kto idzie ze mną?? Mieszkam w Poznaniu:)

U mnie 2 w nocy i kolejne karmienie :) zdjec nie wrzucam, bo sama nawet wszystkich nie widzialam... Jedbo tylko krazy po znajomych. Na kompa kompletnie nie ma czasu, ale moze w dzien sie uda. Teraz pisze jednym palcem na ipadzie, a maly ssak zasysa mleko tuz obok.

Ja praktycznie wszystkie ciuszki mam uzywane, jakies pojedyncze sprezentowane. Nie bardzo rozumiem tego, ze w szpitalu sie moga pobrudzic... Dziecko ubiera sie juz umyte. A pepek? W Polsce chyba tak samo robia jak tu, czyli daja taka klamerke/zacisk i zadna krew nie cieknie.

Dla mnie spioszki bajwygodniejsze, dla dziecka chyba tez. Jak na dwor wychodzimy, to na spioch pod spiworek ubieram spodenki i sweterek. Kupilam na ebayu, recznie robione dla jakiegos maluszka przez jego nianie. Zaplacilam grosze za 4 komplety - spodenki, sweterk, czapeczka i buciki. Przypominam, ze u mnie zima, no powiedzmy jesien.

Od krwii?? Z pępka na przykład?? A ja chciałabym iść do Lidla na zakupy, ale ciążko mi się wybrać:D:D

no nie wiem, tak mi znajoma mówiła, że do szpitala to nie ma co brać extra szmatek tylko najlepiej takie lumpexowe. W sumie dorośli też nie biorą najlepszych ciuchów do szpitala - no przynajmniej ja nie biorę :)

A ja myślałam, że w Australii non stop ciepło;p

Co ile Cię Robercik budzi w nocy?? Co 2-3 godziny??

Myślę nad tymi zestawami używanymi co sprzedają na allegro po 100-200 zł z ciuszkami dla dziewczynek, denerwuje mnie tylko to, że nie zawsze jest napisana pora roku, bo np. nie wezmę zestawu sukienek na 3 miesiące skoro Zuza będzie miałą 3 miesiące w zimie. Ale niektóre zestawy są naprawdę słodkie, w sklepie takich nie widzę.
Wikasik, w szpitalu dziecku może się przecież ulać, ale jakby nie było nawet nowe rzeczy można wyprać. Moja kumpela miała wcześniaka w szpitalu to nie dosyć, że miała powazny problem z kupnem ubranek rozmiar 38, bo szpital sobie życzył to jeszcze codziennie zabierała je do prania:D Więc wiadomo, że po powrocie też trza uprać wszystko:) Nawet byłoby mi żal wyrzucac ubranka tylko dlatego, że są używane i brudne, wolę je uprac i powiedzmy zakładać w domku jezeli już są w jakimś widocznie spranym lub zmechaconym stanie.

1087_1.jpgciekawe kiedy będę miała dosyć różowego...

madzialenka1988, widzisz my już będziemy patrzyły na cos innego, bo moja córa rodzi się w lecie, więc kombinezonu jej nie kupię, jak już to kupię na 3-6 m, Twoje maleństwo rodzi się w styczniu(?), więc jak najbardziej - notabene piękny kombinezon:D U Ciebie bluza, tego rozmiaru przyda się w domu lub pod kombinezon, a u mnie w ogóle na spacer w takie wczesno jesienne dni. Co nie zmiena faktu, że rzeczywiście coś jednak będę potrzebowała na te pierwsze meisiące grubszego typu właśnie bluza - tzn. coś więcej niż bielizna, bo rzeczywiście w czymś musi chodzić Zuzka na spacery:) Do wszystkiego się dochodzi w trakcie hehe:) Tylko skąd ja wezmę ma to kasę wszystko:D Chyba po wypłacie przejedziemy się z moim do lumpka:D:D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry