reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ja już po strzyżeniu, jest ok ;) w między czasie musiałam przeprosić Pana Fryzjera i iść siku ;) Ja jeszcze nigdy nie farbowałam włosów, ale jakbym miała to też bym nie wysiedziała bez toalety. A tak się kręcić w kółko to mogłoby być denerwujące.
To fajnie że piekarnik spełnił wasze oczekiwania ;) Dziecko mi się rusza tak nisko że mam wrażenie że zaraz wyjdzie... ;)
aisha a cos ciekawego kupilas czy tylko spozywcze zakupy?

reklama
Trochę kosmetyków i piżame sobie ;) ale głównie spożywcze.
Jak.mi farbowali to chyba ze 3razy byłam siku :)
Mój dziś dość grzeczny jest, od czasu do czasu tylko puknie.
Za to jak wróciłam to.miałam całe majtki mokre. Sama już nie wiem czy tak się tam spocilam czy trochę wód mi wyciekło.
Bo poza tym nic się nie dzieje.

hmm ciekawe... ja mam coś takiego ze jak zrobię siku, i wstanę z sedesu to jeszcze mi coś poleci, tak jakbym nie załatwiła się do końca, ja to chyba popuszczam mocz ;) normalnie jak stara babcia ;) hehe nie sądziłam ze może mi się to kiedyś przydażyć ;) natomiast u ciebie efekt mokrych majtek nie wiem co to ;)

No mocz to nie był bo było.kompletnie bezzapachowe i bezbarwne.
Dziwne.
Jak się będzie powtarzać to pojadę na ip jutro.
Na razie spokój.

Aisha pewnie to byly wody - a jak teraz? Powtarza sie? Duzych zakupow to ja teraz nie robie ale zamawiam wiekszosc przez internet-tesco zakupy. Mega wygodna sprawa! U mnie kompletnie nic a nic sie nie dzieje-zadnych skurczy (nawet przepowiadajacych) i tak sie zastanawiam czy te przepowiadajace to zawsze wystepuja u kazdego?
Ps dobrze ze mowisz o tych fryzUrach ;-) poszlabym i by mnie wlasne dziecko nie poznalo ;-)

Ja wlasnie jeszcze nigdy nie zamawialam tesco do domu, a widzialam ze sasiedzi czesto zamawiają bo ten samochod dostawczy widuje.
A wiecie że ta babka na szkole rodzenia mowila ze noworodek do 3ms zycia widzi czarno bialo i do gory nogami... ze czarno bialo to ok, ale do gory nogami? to nie wiem :dry:

Ja lubię do Tesco extra jeździć. Mają super rzeczy czasem. Lubię tam ciuchy kupować i dla juniorów tez są śliczne rzeczy i to w przystępnej cenie. Przez neta jeszcze nie zamawialam. Choć pewnie się skuszę w końcu.
Przepowiadające często są bezbolesne i możesz nawet nie wiedzieć że masz.
Ja mam bolesne niestety.
Dziecko widzi.niby na 30cm i właśnie poznaje po kształcie gdzieś do 3mca. No i właśnie czarno białe. Do góry.nogami pierwsze słyszę.
Ja i tak z małym będę musiała iść do okulisty bo i ja i.mąż ślepi jesteśmy.

Hej dziewczyny. Ja wczoraj byłam na USG kontrolnym. Lekarka mnie uspokoiła, że wszystko jest w normie, dzidzia według USG jest starsza o 1 tydzień, co dla mnie jest nieprawdą, bo dokładnie wiem kiedy się poczęła. Niepokoi mnie tylko ten róg tylnej komory bocznej, bo jest w górnej granicy 10 mm. Powyżej 15 mm może dopiero świadczyć o wodogłowiu, ale ja już umieram ze strachu :( Za 3 tygodnie mam mieć kolejne USG, i znów kolejne tygodnie nerwówki. W przyszły czwartek idziemy na 3D/4D skonsultować to i przy okazji podejrzeć dzidzię :)
Do niedzieli mnie nie będzie więc jakby któryś dzidziuś zdecydował się wyjść, to życzę lekkiego i udanego porodu :)

reklama
u mnie nic a nic się nie dzieje - ale ja mam do terminu jeszcze 2 tygodnie :) niby już może się rodzić ale pewnie dobrze mu się siedzi. a jak tam Olucha i Aisha - Wy jesteście pierwsze :-D ?
marietta - nie martw się. Dzidzia jest po prostu większa - u mnie też tak jest - wiem dokładnie kiedy co i jak a mój synek wg usg jest o tydzień starszy więc tak jak bym miała cykl 28 dni a ja od ponad roku miałam cykle 36-49 dni!!! Lekarz mówił że takie odchylenia w usg to zawsze są. Jak są różnice większe niż 21 dni to wtedy może być coś nie tak, a jeśli różnica jest do 21 dni to ok. Jeśli chodzi o te komory to są przecież w normie - na granicy ale w normie. Sama piszesz że od 15 może świadczyć o wodogłowiu a tu do 15 jest jeszcze ho ho ho!!! daj znać jak po czwartkowym usg no i udanego podglądania dzidziusia :)
O! właśnie moje zakupy przyjechały - idę rozpakowywać :)
udanego dnia!!!

jaka u Was pogoda? u mnie dziś takie piękne słońce wyszło że czuje się jak by wiosna była :-D pięknie!!! od razu ile energii we mnie wstąpiło :-D

Ostatnia edycja:
Do góry