reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
a moja mała ma od jakiegos czasu juz czerwoną wysypkę na polikach, i ta skóra jest taka sucha, już pediatra na ostatniej wizycie pytala czy ktos w rodzineie jest alergikiem, takze chyba ma alergię, moze skazę białkową, ide we wtorek na szczepienie to od razu porozmawiam z pediatrą, moze jakies inne mleko zapisze dla alergikow.... kolki są jak były, wczoraj darła się nie słychanie podałam pierwszego czopka dopupkowego, jeju nie mogłam tej pupiny malutkiej znalesc ;) nawet odkurzacz jej nie uciszył :( powiem wam że na świeta do rodziny chyba nie pojedziemy, bo jak dostanie napadu kolki to będzie masakra, nie dadzą rady sluchac 4 godzinnego wrzasku :/ ehh, aisha karmisz jeszcze trochę piersią?
Jeraha oby wszystko sie dobrze skonczyło, badzmy dobrej mysli
Karina piękny brzuchol, nie mogę się doczekać zdjęcia Kubusia ;) ale mówie Ci śpij ile możesz ;) korzystaj puki nie ma małego marudy ;)

Olucha no dzis jestem bardzo zmęczona i siły nie mam :(
Prace kończę o 19 ... Wtedy do domu spac cisnę :p

Sa jeszcze czopki homeopatyczne , tez dobre ba kolki i bol brzucha :

ImageUploadedByForum BabyBoom1426946973.711322.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426946973.711322.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426946973.711322.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 30
Karina wyglądasz super -dużo sił dla ciebie na końcu! Olucha dobrze radzi - ciężarówki wyspijcie się póki możecie!

Za nami ciężka noc,młody spał na zmianę na mnie lub na mężu. W łóżeczku od razu się budził bo albo kaszel albo zatkany nosek. Ehh....
Nie chce zbytnio jeść i się znowu cholernie martwię. Byliśmy w instytucie matki i dziecka żeby zbadać młodego bo wczoraj ta lekarka nie dotarła a nasz drugi lekarz wyjechał na weekend.
Na szczęście płuca ma czyste,morfologia tez ok. Mamy go inhalowac i czyścić nosek gruszka. Jutro do kontroli 

Nie wiem czy mnie boli jak na okres bo ogólnie wszystko mnie boli i łamie mnie w kościach 
W dodatku niewyspana jestem okropnie.
3 majcie kciuki by było dobrze!

Olucha ja w ogóle nie karmie piersią,ciągle tylko odciągam. Mam już trochę dość,ale póki młody nie będzie w pełni zdrowy to będę odciągac. A ty karmisz? Madalena a ty?

My mamy blisko rodzinę ale nie wiem co będzie ze świętami. Chętnie bym pojechała ale zobaczymy co ze zdrowiem będzie.
A najchętniej to bym dziecko na dwa dni dziadkom oddala i się w końcu wyspała:)

Aisha no w nocy możliwość mam zeby spac , ale stan ciążowy nie pozwala :(

Trzymam kciuki :) [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dobrze ze płuca czyste i morfo ok :)

Karina, sliczny brzuszek :)
I moge sobie tylko wyobrazac co to znaczy 'czuc sie wciazy bardzo dobrze'...tzn tak jakby jej nie bylo, zero dolegliwosci? To chyba jakis cud :( A mimo to mam kolezanki co nie cierpia na nic, ew. 'lekkie zgagi'.

Ja też kiepsko znosiłam ciążę. Ale patrząc z perspektywy czasu wolalabym być dalej w ciąży niż walczyć z chorobami małego. Ten nieustanny stres mnie dobija:(

reklama
Obejrzałam fragment filmiku i uważam że Olucha koniecznie powinnaś spróbować! U mnie gdy młody włącza syrene to owijam go ciasno kocykiem i mocno przytulam,lekko kołysze. Kilka min i po sprawie.
Ewentualnie kładę na płasko,rozbieram do pampersa i bawię się jego nóżkami,robię rowerek itp.
Obie metody są dobre!

Do góry