reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Siruna też nie lubię różowego, ale może mi się odmieni? Z tego co widziałam w sklepach ciężko o nierozowe ubranka dziecięce. Na pewno fajne są różowe dodatki lub jakiś element stroju. Nie znoszę natomiast dziewczynek od stóp do głów w różu.
Colorado mój mąż też lubi ciemne, ale my z synem 2 bladziochy i do twarzy nam bardzo w czerwonym :)

w57v9n73fe3ysoga.png

reklama
Mi róż nie przeszkadza, natomiast niektórych odcieni nie trawię. Bardziej mi przeszkadzają wszystkie błyski, brokaty i cekiny. Róż można fajnie łączyć np. z szarym czy beżem.Czerwony dla siebie lubię, dla Lilki nie. Największy problem mam z butami. Staram się jej kupować dobrych firm i cieżko kupić takie, które do wszystkiego pasują a po kilka par mnie nie stać kupić. Wydaje mi sie, ze z chłopcami jest łatwiej pod tym względem. I czerwony u chłopców lubię.

Cześć moje drogie babeczki
:) Jestem na forum i czytam wasze posty na bieżąco, ale nie miałam czasu się udzielać
:( ciągle coś, wsparcie dawało mi już samo czytanie was! Waga ostatnio idzie do góry, że strach stawać jak sobie z tym radzić. Też macie /mialyscie większe rozbieżności wagowe? Mi wystarczy że zjem posiłek a brzuch od razu nabiera objętość i zaraz mi jakoś CIĘŻKO. W międzyczasie miałam bóle brzucha okazało się że kamienie na woreczku. Ale na szczęście po przejściu na lżejsza dietę ataki się nie powtarzały! Na szczęście!! Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej i wyszła mi podwyższona, i zaś powód do zmartwień. Powiedzcie mi jak to u was było z tą krzywa wszytsko w porządku czy mialyście jakieś przeboje. Wizyta u ginekologa we wtorek chyba oszaleje do tego czasu. Miałam Was pytać właśnie o wyprawki ale widzę że już zaczełyscie temat
:) ja właśnie myślę że chyba już czas najwyższy żeby zacząć coś kompletowa.co.do rozmiarów również nad tym się ost zastanawiałam i myślę że 56 to tylko kilka sztuk a więcej właśnie 62 i w górę
. Też już coraz trudniej mi przechodzic koło ciuszkow obojętnie, oczopląsu idzie dostać :D a powiedzcie kochane jakie wózki macie czy polecacie? Ja zastanawiam się nad anex albo expiro next ma ktoś jakieś opinie :) ten drugi genialnie się prowadzi bynajmniej po sklepowej posadzce :D @Colorado1989 figurka pierwsza klasa !! @Paula1207 piekniutki brzusio już bliżej niz dalej
:)

Oj już tęsknię za zakupami mini ciuszków ...
Ja miałam od 56 i to kilka sztuk a tak 62 i większe. Antoś urodził się 52cm i ciuszki na 56 były mu za duże szybko robiliśmy zakupy. Teraz nosi 56 a ma 7 tygodni . Chociaż niektóre są mu powoli za małe.

Kurcze korzystam z telefonu i nie mogę dodać zdjęcia tu.. A komputer się naprawia . Jak odzyskam go to pokaże Wam moją miłość :p..

Kasia Co do kamieni w woreczku jak długo czekałaś na wycięcie? Od czasu ustalenia terminu.. Nie karmiłaś rozumiem piersią?
Nospe też biorę ale więcej mi nie wolno. U mnie pomagał tylko tramal w kroplówce. Zastrzyki nic nie dawały.. Jestem na bardzo ostrej diecie ale czasem rano wstaje i zanim zjem już mnie boli. Mam dużo małych kamieni które sobie wędrują i zatykaja wszystko...

Moje dziewczyny urodziły się 54 i 53 cm. Trochę miałam ubranek w rozmiarze 56. Spokojnie przez miesiąc nosiły 56. Rozmiar 62 kolejne 2 miesiace i potem długo 68. Wszystko zależy od dziecka jakie duże. No i też od firmy ubranek, bo też się od siebie różnią.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Szafirek, od czasu ustalenia terminu czekałam równy tydzien na operacje. Tez miałam dużo małych kamyków i cztery takie większe. Zresztą kamyki mi oddali i leżą sobie grzecznie w łazience. W sumie nie wiem czemu ich nie wyrzucilam. Piersią już wtedy od dawna nie karmilam. Ale w moim przypadku to był już ostatni dzwonek na laparoskopie ponieważ miałam pogrubioną ścianę pecherzyka. Lekarz twierdził że jeszcze chwila i doszłoby do powikłań i wtedy już byłabym skazana na tradycyjne cięcie. A wiadomo że wtedy okres rekonwalescencji też jest dłuższy.

Co do rozmiarów to podobnie jak dziewczyny, miałam pojedyncze sztuki rozm 56, większość kupowałam na 62 i 68 (jak mi się spodobały).
Przyszły pierwsze ozdoby na roczek Filipa☺ a my jesteśmy zasmarkani już tydzień. Byliśmy dzisiaj u lekarza i osłuchowo jest czysto, ale mam straszny problem żeby odciągnąć mu katar. Chłopak robi uniki;)

Mój młody miał 54cm i początkowo 56 było za duże, ale rósł jak na drożdżach (w pierwszym miesiącu przybrał równe 2kg) więc na miesiąc już miał za małe.

w57v9n73fe3ysoga.png

Wysłałam endokrynologowi moje jakże niepowalające wyniki i kazał zwiększyć mi euthyrox (1x112ug i 1,25x112ug na przemian) i zmniejszać siofor o połowę i za 2 tyg odstawić [emoji33] jak ja przeżyję [emoji33]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png
Dasz radę! Po ciąży wrócisz do sioforu.
A jakie masz wyniki tarczycowe?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nagini, mam podobnie z czerwonymi ciuchami :) lubię i mam trochę [emoji1] chociaż najwięcej mam chyba białych i niebieskich [emoji23] mąż zaś na ciemno lubi, więc czasem cała pralka to tylko jego ciuchy [emoji16]

Jeżu, dziś dziś mam tyle do zrobienia wszystkie, od zakupów po pracę i wypad na pocztę, że nie wiem od czego zacząć [emoji23] sle to nawet dobrze, bo nie będę siedzieć i kminić jutrzejrzych połówkowych [emoji16]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png
Powodzenia na wizycie [emoji1]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry