reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Cześć moje drogie babeczki
:) Jestem na forum i czytam wasze posty na bieżąco, ale nie miałam czasu się udzielać
:( ciągle coś, wsparcie dawało mi już samo czytanie was! Waga ostatnio idzie do góry, że strach stawać jak sobie z tym radzić. Też macie /mialyscie większe rozbieżności wagowe? Mi wystarczy że zjem posiłek a brzuch od razu nabiera objętość i zaraz mi jakoś CIĘŻKO. W międzyczasie miałam bóle brzucha okazało się że kamienie na woreczku. Ale na szczęście po przejściu na lżejsza dietę ataki się nie powtarzały! Na szczęście!! Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej i wyszła mi podwyższona, i zaś powód do zmartwień. Powiedzcie mi jak to u was było z tą krzywa wszytsko w porządku czy mialyście jakieś przeboje. Wizyta u ginekologa we wtorek chyba oszaleje do tego czasu. Miałam Was pytać właśnie o wyprawki ale widzę że już zaczełyscie temat
:) ja właśnie myślę że chyba już czas najwyższy żeby zacząć coś kompletowa.co.do rozmiarów również nad tym się ost zastanawiałam i myślę że 56 to tylko kilka sztuk a więcej właśnie 62 i w górę
. Też już coraz trudniej mi przechodzic koło ciuszkow obojętnie, oczopląsu idzie dostać :D a powiedzcie kochane jakie wózki macie czy polecacie? Ja zastanawiam się nad anex albo expiro next ma ktoś jakieś opinie :) ten drugi genialnie się prowadzi bynajmniej po sklepowej posadzce :D @Colorado1989 figurka pierwsza klasa !! @Paula1207 piekniutki brzusio już bliżej niz dalej
:)
A jakie masz wyniki?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj już tęsknię za zakupami mini ciuszków ...
Ja miałam od 56 i to kilka sztuk a tak 62 i większe. Antoś urodził się 52cm i ciuszki na 56 były mu za duże szybko robiliśmy zakupy. Teraz nosi 56 a ma 7 tygodni . Chociaż niektóre są mu powoli za małe.

Kurcze korzystam z telefonu i nie mogę dodać zdjęcia tu.. A komputer się naprawia . Jak odzyskam go to pokaże Wam moją miłość :p..

Kasia Co do kamieni w woreczku jak długo czekałaś na wycięcie? Od czasu ustalenia terminu.. Nie karmiłaś rozumiem piersią?
Nospe też biorę ale więcej mi nie wolno. U mnie pomagał tylko tramal w kroplówce. Zastrzyki nic nie dawały.. Jestem na bardzo ostrej diecie ale czasem rano wstaje i zanim zjem już mnie boli. Mam dużo małych kamieni które sobie wędrują i zatykaja wszystko...
Czekamy na fotki [emoji1]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Chameleo - w ciąży nawet jak ktoś miał spoko cukry to może się wykrzaczyć wszystko... Także nie przejmuj się, na początku dietą chyba się próbuje uregulować :) ja miałam 1 krzywą chyba w 11 tyg i wyszła tak, że lekarze się nie czepiali, teraz 18.04 mam drugą zrobić i już się boję, zwłaszcza przy odstawianiu metforminy [emoji33]... No ale jakoś trzeba będzie stawić czoło wynikom.

Co do jedzenia i uczucia takiej pełności to też mam z tym problem... Mogę zjeść lekką sałatkę, a czuję się jak po pizzy [emoji23] ale polecam Ci herbatkę z kopru włoskiego :) mi mocno pomaga!

Szafirek, czekam z resztą dziewczyn na focie [emoji1]

Te kamienie to muszą być z piekła rodem [emoji33] aż mam gęsią skórkę jak czytam o tym [emoji33]

Mimi, wyniki miałam teraz:
TSH 3,17 (0,27-4,2)
Ft4 1,38 (0,93-1,7)

Także tsh mi podskoczyło, a ft4 mi spadło. Czyli maluszek już zaczął podbierać [emoji1]

Co do ciuszków to super, że piszecie z tymi rozmiarami, będę teraz celować w te dwa większe rozmiary [emoji1]

Co do dzieci i kolorów to podobają mi się wszystkie dzieci we wszystkich kolorach, byle zabawnie było i żywo :) no i plus biały kolor ;)

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

Colorado na początek wystarczy kilka sztuk body i pajacyków w rozmiarze 56. Takiemu maluchowi to wystarczy. A jak się nie przyda to nie będzie szkoda. A reszta w większych rozmiarach.

Ja też lubię dzieci ubrane na kolorowo. Jedynie nie podoba mi się jak ktoś ubiera dzieci w stylu dorosłych taka "stara maleńka".

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Chameleo - w ciąży nawet jak ktoś miał spoko cukry to może się wykrzaczyć wszystko... Także nie przejmuj się, na początku dietą chyba się próbuje uregulować :) ja miałam 1 krzywą chyba w 11 tyg i wyszła tak, że lekarze się nie czepiali, teraz 18.04 mam drugą zrobić i już się boję, zwłaszcza przy odstawianiu metforminy [emoji33]... No ale jakoś trzeba będzie stawić czoło wynikom.

Co do jedzenia i uczucia takiej pełności to też mam z tym problem... Mogę zjeść lekką sałatkę, a czuję się jak po pizzy [emoji23] ale polecam Ci herbatkę z kopru włoskiego :) mi mocno pomaga!

Szafirek, czekam z resztą dziewczyn na focie [emoji1]

Te kamienie to muszą być z piekła rodem [emoji33] aż mam gęsią skórkę jak czytam o tym [emoji33]

Mimi, wyniki miałam teraz:
TSH 3,17 (0,27-4,2)
Ft4 1,38 (0,93-1,7)

Także tsh mi podskoczyło, a ft4 mi spadło. Czyli maluszek już zaczął podbierać [emoji1]

Co do ciuszków to super, że piszecie z tymi rozmiarami, będę teraz celować w te dwa większe rozmiary [emoji1]

Co do dzieci i kolorów to podobają mi się wszystkie dzieci we wszystkich kolorach, byle zabawnie było i żywo :) no i plus biały kolor ;)

8une3e3knh2uwklu.png
Ja też brałam metforminę przed ciążą i odstawiłam i nie mam cukrzycy ciążowej ani nic, więc nie martw się na zapas [emoji6]

oar8csqvvhvi9gyp.png

Colorado trafiłaś w sedno z tymi nieszczesnymi kamieniami. Zdecydowanie wolę ból porodowy od ataku pecherzyka.

A tak jeszcze co do ubrań to nie wiem jak Wam, ale ciuszki z pepco zbiegały mi się w praniu. Zwłaszcza body. Reszta w miarę się trzyma.
Tez zauważyłam że niektóre mamy ubierają dzieci jak starych maleńkich. A przecież wygoda też jest ważna. Zakładają dzieciom jakieś dupowciski (chodzi mi o maluchy) które krepują ruchy. Jak byłam z Filipem na usg bioderek to była też mama z synkiem, pewnie miał z 7 miesięcy. Nie powiem, był modnie ubrany, wszystko do siebie pasowało, ale co z tego, skoro dziecko ledwo siedziało, tak mu się wrzynały spodnie w uda. Co prawda mój Filip też ma kilka par spodni a'la jeansow ale są one mocno rozciagliwe i dopasowują się do niego. Zdarzyło mi się też kupić ubranka niewygodne i mocno opinajace (źle oceniłam rozmiar czy fason) i tak szybko jak je zakladalam tak samo szybko je sciagalam i lądowały od razu w pudełku z ciuchami do wyniesienia na strych.

Ja też brałam metforminę przed ciążą i odstawiłam i nie mam cukrzycy ciążowej ani nic, więc nie martw się na zapas [emoji6]

oar8csqvvhvi9gyp.png
A bo Ty w ogóle zaprzeczasz wszystkim poglądom na temat nadmiaru kg w ciąży i temu, ile to komplikacji ma powodować [emoji1][emoji1][emoji1] szczęściaro Ty [emoji1]
Colorado trafiłaś w sedno z tymi nieszczesnymi kamieniami. Zdecydowanie wolę ból porodowy od ataku pecherzyka.

A tak jeszcze co do ubrań to nie wiem jak Wam, ale ciuszki z pepco zbiegały mi się w praniu. Zwłaszcza body. Reszta w miarę się trzyma.
Tez zauważyłam że niektóre mamy ubierają dzieci jak starych maleńkich. A przecież wygoda też jest ważna. Zakładają dzieciom jakieś dupowciski (chodzi mi o maluchy) które krepują ruchy. Jak byłam z Filipem na usg bioderek to była też mama z synkiem, pewnie miał z 7 miesięcy. Nie powiem, był modnie ubrany, wszystko do siebie pasowało, ale co z tego, skoro dziecko ledwo siedziało, tak mu się wrzynały spodnie w uda. Co prawda mój Filip też ma kilka par spodni a'la jeansow ale są one mocno rozciagliwe i dopasowują się do niego. Zdarzyło mi się też kupić ubranka niewygodne i mocno opinajace (źle oceniłam rozmiar czy fason) i tak szybko jak je zakladalam tak samo szybko je sciagalam i lądowały od razu w pudełku z ciuchami do wyniesienia na strych.
Noooo bo to trzeba mieć coś z głową [emoji23] ja to nawet za bucikami nie patrzę, bo po co, jak nie chodzi wtedy maluch [emoji1] ciuszki tylko i wyłącznie bawełna. To dziecko, nie manekin i nie lalka... Ma mieć wygodnie i beztrosko :)

8une3e3knh2uwklu.png

A bo Ty w ogóle zaprzeczasz wszystkim poglądom na temat nadmiaru kg w ciąży i temu, ile to komplikacji ma powodować [emoji1][emoji1][emoji1] szczęściaro Ty [emoji1]
Noooo bo to trzeba mieć coś z głową [emoji23] ja to nawet za bucikami nie patrzę, bo po co, jak nie chodzi wtedy maluch [emoji1] ciuszki tylko i wyłącznie bawełna. To dziecko, nie manekin i nie lalka... Ma mieć wygodnie i beztrosko :)

8une3e3knh2uwklu.png
I tego życzę wam wszystkim [emoji6]

oar8csqvvhvi9gyp.png

reklama
Do góry