reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Szkoda, że u mnie nie ma tesco :( za to jest pierdyliard biedronek, które ostatnio do szału mnie doprowadzają [emoji14]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

reklama
Och zdecydowanie też nie jestem zwolennikiem robienia z dzieci "starych maleńkich" ale w erze insta matek, to już nagminne. Małe dzieciaczki w niewygodnych, uciskajacych ciuchach, wrrr, aż szkoda. Takie zabieranie tej dziecinnosci od najmłodszych lat też macie takie poczucie? Że odbiera się dzieciom dzieciństwo? Nie mówiąc o smartfonach, tabletach i innych gadżetach, nic tylko starać się zapewnić dzieciakom choć namiastkę dzieciństwa jakie było dane nam poznać. Krzywa po godzinie 239, po 2h 215. Ale ogólnie na czczo już było 100, gdzie dwa dni wcześniej 86. Chyba przesadzam z owocami i sokami ale jeszcze tego sobie odmówić oj będzie ciężko. A powiedzcie mialyscie bóle pachwin ?? Przecież ledwo spodnie mogę założyć od dwóch dni, bo przeszywa ból, ze wstawaniem z łóżka z pozycji leżącej też nie jest lekko :D kuźwa a co to będzie dalej jeszcze ta laparoskopia po porodzie. Tyle że dwa duże kamieniory, to może dlatego dieta a raczej odstawienie smażonego i panienek daje rade. Koper włoski próbowałam ale nie mogę znieść tego smaku aż mnie wykrzywia. jakie plany na dzisiejszy piękny dzień ? Udanego weekendu mamuśki :)

Colorado trafiłaś w sedno z tymi nieszczesnymi kamieniami. Zdecydowanie wolę ból porodowy od ataku pecherzyka.

A tak jeszcze co do ubrań to nie wiem jak Wam, ale ciuszki z pepco zbiegały mi się w praniu. Zwłaszcza body. Reszta w miarę się trzyma.
Tez zauważyłam że niektóre mamy ubierają dzieci jak starych maleńkich. A przecież wygoda też jest ważna. Zakładają dzieciom jakieś dupowciski (chodzi mi o maluchy) które krepują ruchy. Jak byłam z Filipem na usg bioderek to była też mama z synkiem, pewnie miał z 7 miesięcy. Nie powiem, był modnie ubrany, wszystko do siebie pasowało, ale co z tego, skoro dziecko ledwo siedziało, tak mu się wrzynały spodnie w uda. Co prawda mój Filip też ma kilka par spodni a'la jeansow ale są one mocno rozciagliwe i dopasowują się do niego. Zdarzyło mi się też kupić ubranka niewygodne i mocno opinajace (źle oceniłam rozmiar czy fason) i tak szybko jak je zakladalam tak samo szybko je sciagalam i lądowały od razu w pudełku z ciuchami do wyniesienia na strych.
Mogłabym się pod tym podpisać obiema rękami :) Mnie czasem krew zalewa jak widzę te maluszki upchnięte w sztywne jeansowe rurki w których nawet ruszać się nie mogą. A mamuśka zadowolona, że się polansuje modnie ubranym dzieckiem. Nie mówię, że niemowlę musi caly czas być w spochach, ale można się wysilić i poszukać wygodnych eleganckich ubranek.

w57v9n73fe3ysoga.png

Och zdecydowanie też nie jestem zwolennikiem robienia z dzieci "starych maleńkich" ale w erze insta matek, to już nagminne. Małe dzieciaczki w niewygodnych, uciskajacych ciuchach, wrrr, aż szkoda. Takie zabieranie tej dziecinnosci od najmłodszych lat też macie takie poczucie? Że odbiera się dzieciom dzieciństwo? Nie mówiąc o smartfonach, tabletach i innych gadżetach, nic tylko starać się zapewnić dzieciakom choć namiastkę dzieciństwa jakie było dane nam poznać. Krzywa po godzinie 239, po 2h 215. Ale ogólnie na czczo już było 100, gdzie dwa dni wcześniej 86. Chyba przesadzam z owocami i sokami ale jeszcze tego sobie odmówić oj będzie ciężko. A powiedzcie mialyscie bóle pachwin ?? Przecież ledwo spodnie mogę założyć od dwóch dni, bo przeszywa ból, ze wstawaniem z łóżka z pozycji leżącej też nie jest lekko :D kuźwa a co to będzie dalej jeszcze ta laparoskopia po porodzie. Tyle że dwa duże kamieniory, to może dlatego dieta a raczej odstawienie smażonego i panienek daje rade. Koper włoski próbowałam ale nie mogę znieść tego smaku aż mnie wykrzywia. jakie plany na dzisiejszy piękny dzień ? Udanego weekendu mamuśki :)
Niestety wygląda na cukrzycę ciążowa . Musisz udać się do diabetologa

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Chameleo - bóle pachwin mnie jeszcze nie dopadły. Za to jak zbyt energicznie wstanę ze stołka to taki ból brzucha mnie przeszywa, że zginam się w pół [emoji33] teraz wstaję jak babcia, powolutku [emoji23]

Z tym cukrem jak Mimi pisze, raczej do diabetologa i w miarę możliwości postaraj się soki i owoce zlikwidować. Wbrew pozorom one mocno dźwigają cukry... :)

Kurde, wczoraj zasnąć nie mogłam, mały takie popisy robił w brzuchu [emoji33] to już teraz tak zawsze będzie i gorzej? [emoji23]

8une3e3knh2uwklu.png

Chameleo - bóle pachwin mnie jeszcze nie dopadły. Za to jak zbyt energicznie wstanę ze stołka to taki ból brzucha mnie przeszywa, że zginam się w pół [emoji33] teraz wstaję jak babcia, powolutku [emoji23]

Z tym cukrem jak Mimi pisze, raczej do diabetologa i w miarę możliwości postaraj się soki i owoce zlikwidować. Wbrew pozorom one mocno dźwigają cukry... :)

Kurde, wczoraj zasnąć nie mogłam, mały takie popisy robił w brzuchu [emoji33] to już teraz tak zawsze będzie i gorzej? [emoji23]

8une3e3knh2uwklu.png
Dokładnie będzie coraz gorzej bo będzie coraz większy :D Moja mała też szaleje non stop. W 1 ciąży miałam łożysko z przodu i dopiero teraz wiem jaka to była duża amortyzacja :)

w57v9n73fe3ysoga.png

Weekendowo Was witam!
Ja wam powiem, że te biedne dzieciaczki poupychane w sztywne i obcisłe dżinsy to jeszcze nic. Jakiś czas temu miałam okazję widzieć niemowlę, takie jeszcze tylko leżące, w czapeczce z daszkiem, wiecie taką hip hopową, z cekinami, sztywna i świecąca się jak ... nie przymierzając psu wiadomo co. Ale jak wspominałyście, lansik musi być.
Moje dzieci chodzą w dresach, oboje, starszy nie lubi dżinów i ma tylko jedną parę, tzw. wyjściową, a Jasio to ma wyjściowe, ale dresy :D

Moja starsza córka dopiero od 3 lat nosi jeansy, wcześniej tylko legginsy nosiła. Młodsza też nosi dresy albo legginsy. Można ubrać dziecko modnie, ale tak żeby było mu wygodnie.

My spędzamy weekend w plenerze. Mąż juz rozpoczął sezon wędkarski. A my korzystamy z pięknej pogody.
04930eab6610da72e512491f1501668c.jpg

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Ostatnia edycja:
reklama
Moi chłopcy właśnie na wędkarski rekonesans się wybierają :)
A ta książka w plenerze, jeszcze taka przyjemnie gruba, to najprzyjemniejsza rzecz, do tego jeszcze kubeczek lodów koktajlowych i miodzio :D Ale lodzi to jeszcze troszkę, póki co zimno.

Do góry