reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Mój był wcześniakiem więc prawie wszystko było za duże. No ale pierwszy tydzień był w inkubatorze w samym pampersie a potem daliśmy radę. Zresztą byliśmy długo w szpitalu z mojego powodu więc jak wyszliśmy to już miał 3kg :):)
Obecnie żegnamy się powoli z ubraniami na 74 a służyły nam bardzo długo . Najlepsze były bodziaki z mothercare które dostaliśmy z Anglii, rozmiar 2-4 miesiące a Młody miał je chyba do 8go miesiąca i magicznie jakoś chyba rosły bo nosił je od 3go miesiąca życia :):).
Mój Filip ma 5 miesięcy ibtez wyrasta z rozm 74 hehe dziś kupilam pierwsze body rozm 80

reklama
Mogę się pochwalić - w końcu spakowałam torbę do porodu [emoji16] mała od dwóch dni szaleje że hej, cały brzuch mi tańczy. Dwa dni temu brzuch mi zmalał, a dzisiaj u góry na środku wyskoczyła taka gulka. Ciekawe czy mała się obróciła czy to coś innego jeszcze... [emoji846] A jak tam u was?
To kiedy rodzisz? ;)

@Paula1207 to trzymamy kciuki za wizytę i oby się obróciła :) tak ja to też zielonego pojęcia w temacie pakowania torby póki co nie mam, nawet nie wiem od czego by tu zacząć. Ale jeszcze mam czas :) my po wizycie, dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, bo ta krzywa cukrowa bardzo zawyżona :'( więc zmartwiona jestem niesamowicie, mała siedzi pupskiem w dół i w nosie ma, mam nadzieję że się obróci, chociaż jeszcze ma 3 miesiące. Bo wizja cc chyba bardziej mnie przeraża niż siłami natury. Ból pachwin raczej norma, tym bardziej nie ułatwia tego ułożenie brzdąca :) ale z małą ogólnie wszystko ok. Lekarka stwierdziła że brzuch już duży jak na 28tc, a mi się wydawało że taki przystępny jest :D.ze już czas najwyższy żeby było brzuszek widać. A u was jak w temacie widoczności :D

Mój Filip ma 5 miesięcy ibtez wyrasta z rozm 74 hehe dziś kupilam pierwsze body rozm 80

Ja mam sporo z NEXT a one są spore dość. W zeszłym tygodniu dałam do za małych bluzki z NEXT na 3-6miesięcy no ale też już niektóre nosi na 80cm. Zależy od firmy a on jest długi ale dość szczupły. Wyciągnęłam polarki dwa po córce na 12-18m z primarku i też już nosi z podwinietymi rękawami. Zależy od firmy.

Paula, to już niedługo bardzo! [emoji33]
Mam nadzieję, że mała się obróci na czas :) też jak myślę o cc to mnie ciary przechodzą [emoji16]

Chameleo, nie martw się, opanujesz z lekarzem cukry [emoji8] do momentu wizyty możesz zacząć i tak wdrażać powoli zasady diety cukrzycowej :)

Co do widoczności brzucha to u mnie dalej tylko tyci tyci. Ale nie narzekam, przynajmniej dalej w pełni obrotowa i ruchliwa jestem [emoji16] tylko muszę uwazac przy schylaniu, bo jak zbyt gwałtownie się schyłek to w głowie mam helikopter a przed oczami wszystkie unijne gwiazdki [emoji16]

Już właśnie zapoznaje się z tajnikami diety cukrzycowej. Ale jak podbieram teściowej glukometr i mierze czy na czczo czy po posiłkach to w normie jest a zobaczymy co mi powiedzą. No mnie wybrzuszylo w ost 2 tygodniach tak, a jeszcze tak jak pisalysmy, zjem coś i bummmm, piłka przede mną ciesz się ruchliwością, póki możesz mnie niestety te bóle pachwin mocno zwalniają i ograniczają chciałoby się szybko coś a tu jak wykreci to amen!! Miłego dnia!

reklama
U mnie brzucho wywalone do przodu tak, że czasem mam problem z poruszaniem się, wyglądam jak do porodu :D
mnie troszkę martwi krzywa, bo swoje obawy o poziom cukru mam i obawiam się troszkę cukrzycy, ale cóż, do przyszłego tygodnia muszę wytrzymać a wtedy badanko będzie, bueee.

Do góry