reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ovitrelle

jaśminowastaraczka

Aktywna w BB
Hej dziewczyny, jestem w strasznej dupie, mianowicie mam kolejną stymulacje, w poprzednim cyklu CLO + Duphaston, owulacja była, pęcherzyk był, coś nie pykło. W tym miesiącu (3dc aktualnie) mamy spróbować z Letrozole 2x1 przez 5 dni od 3 dnia cyklu( w międzyczasie od w 10,11,13 dniu zbadac estradiol) i zastrzyk . Później cyclogest . Problem jest taki, że leki wykupilam w poprzednim miesiącu z wyjątkiem Ovitrelle, nie chciałam żeby to leżało w lodówce... Teraz recepta już nieważna, mój lekarz na urlopie, próbowałam u innej Pani doktor, która miala termin to powiedziała, że bez historii medycznej mi nie przepisze... Inni lekarze nie mają terminów... jestem w dupie, czy może któraś ma do wykorzystania receptę lub ma jakiś inny pomysł, żebym jakimś cudem ktoś mi przepisał OVITRELLE ?? 😩
z góry dziękuję za pomoc!!

reklama
Raczej nikt Ci swojej recepty nie odda. Jeśli lekarz jest na urlopie, to przychodnia nie może się z nim skontaktować w sprawie tej recepty lub pielęgniarka/położna wystawić ponownie w ramach kontynuuacji?

Przecież ovitrelle podaje się na podstawie monitoringu, więc lekarz który będzie sprawdzał owulację może Ci na pewno przepisać nową receptę w odpowiednim momencie :) czy Ty masz sobie sama zadecydować kiedy podać na podstawie estradiolu?!

Przecież ovitrelle podaje się na podstawie monitoringu, więc lekarz który będzie sprawdzał owulację może Ci na pewno przepisać nową receptę w odpowiednim momencie :) czy Ty masz sobie sama zadecydować kiedy podać na podstawie estradiolu?!
Tak, kazał mi robić estradiol i przy ilości między 250/300 na następny dzień zastrzyk..

Jak zapisywałam się na monitoring to Pani doktor powiedziała, że bez historii choroby to ona mi nie przepisze…

Raczej nikt Ci swojej recepty nie odda. Jeśli lekarz jest na urlopie, to przychodnia nie może się z nim skontaktować w sprawie tej recepty lub pielęgniarka/położna wystawić ponownie w ramach kontynuuacji?
Niestety, panie w przychodni(baaardzo „uprzejme”) nie chcą się skontaktować z Panem doktorem, bo niby nie ma go w kraju, kontaktu też mi nie chcą podać

Tak, kazał mi robić estradiol i przy ilości między 250/300 na następny dzień zastrzyk..
Kurczę dziwi mnie takie podejście. Bo tak na prawdę nie wiadomo jak Twój organizm zareaguje na letrozol. A co jeśli będziesz miała mnogą owulację i będzie za duże ryzyko ciąży mnogiej i w takiej sytuacji ovitrelle się nie podaje i nie współżyje. A na podstawie samego wyniku estradiolu to można sobie domniemywać co tam się dzieje i na jakim etapie są pęcherzyki. Ja bym sobie nigdy w życiu nie podała ovitrelle i nie robiła stymulacji bez monitoringu usg. A lekarz jeśli jest na urlopie to albo powinien wyznaczyć zastępstwo albo po prostu zarządzić przerwę w tym cyklu….

reklama
Do góry