reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pappa przed czy razem z USG?

moonlight12

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny
Mam pytanie, wg tego co czytam w internecie - Test Pappa najlepiej wykonać przed samym USG prenatalnym aby od razu móc przekalkulować oba wyniki i otrzymać kompletny opis, natomiast w miejscu w którym jestem umówiona BoraMed w Wawie (na NFZ) test pappa wykonują w dniu USG co oznacza ze nie otrzymam od razu kompletnego wyniku. Czy takie podejście jest ok? Czy powinnam szukać innego miejsca?
W pierwszej ciąży test pappa robiłam kilka dni przed i już z tym wynikiem szłam na samo usg i od razu miałam pełną informację...

reklama
Krew na badania miałam pobierane w dniu USG i na wynik PAPPA czekałam nie całe dwa tygodnie (Łódź)
Wyniki omawiałam z moim ginekologiem i później na prywatnej wizycie na USG prenatalnym.

Ja osobiście wolę mieć wyniki krwi idąc na USG, ale nie byłpby to dla mnie na tyle ważne, żeby szukać innego miejsca na zrobienie badań.

Więc to już zalezy od Ciebie. Lekarze robią różnie, zależy od placówki. Ja 2x robiłam prenatalne w Medicoverze i raz miałam krew pobieraną tydzien przed USG, a raz dzien po USG.

W większości miejsc na NFZ krew pobierają w tym samym dniu co jest wykonywane USG. Nie wiem jak prywatnie. Pytam w kilku miejscach czy można wcześniej na badania krwi, ale mówili że tak nie praktykują.

Zdarzyło się, że krew miałam wcześniej pobrana ponieważ doktor która robiła USG szła na urlop i chciała miec wcześniej wyniki z krwi.

W większości miejsc na NFZ krew pobierają w tym samym dniu co jest wykonywane USG. Nie wiem jak prywatnie. Pytam w kilku miejscach czy można wcześniej na badania krwi, ale mówili że tak nie praktykują.

Zdarzyło się, że krew miałam wcześniej pobrana ponieważ doktor która robiła USG szła na urlop i chciała miec wcześniej wyniki z krwi.
zastanawiam sie tylko kto potem to omawia..bo jak usg zrobią to kto to potem wrzuca do tego programu i wszystko razem przekalkulowuje(?)

reklama
Do góry