reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

anikola ja za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki, nie ważne w jakiej klinice uda się ważne żeby udało się, mamy wszystkie podobne problemy a to z endometriozą, z jajowodami czy ze słabą armią naszych połówek, więc jak komuś się uda jest nadzieja dla reszty :tak:anikola ja tak daleko jeszcze nie sięgam w przyszłość, na razie to będę dzwoniła w tyg do Bociana czy mają mnie już na liście, drugi etap to kłucie się(sraczkować będę i to fest, ogólnie to igieł nie lubie i mam obniżony próg bólu :-D) no jeszcze cała reszta aż do transferu, anikola a ty kiedy zaczynasz, byłaś u dr M,
faro ja zdecydowałam na zmian kliniki po rozmowie z dr M jak zasugerował żebyśmy szukali po Polsce kliniki która ma jeszcze środki na ivf, później rozmowa z P, położną z Parensa, więc nie było na co czekać, pewności mi nie dali że kasa będzie dla mnie w lipcu więc zanim wybrałam papiery z Parens pojechałyśmy z goyah do Bociana zobaczyć co tam nam powiedzą, ja tylko chciałam usłyszeć od tamtego lekarza że kasa jest i mogę się przenosić i tak też zrobiłam, ale mogę ci tylko doradzić żebyś najpierw pojechała skonsultować się z dr Mr. on ci wtedy wszystko powie i najlepiej żebyś była w 2-5dc wtedy i badania zrobi co byś znowu nie musiała jechać w następnym cyklu tak jak ja to zrobiłam, ja podanie złożyłam jak wróciłam z pierwszej wizyty w Bocianie,

reklama
Czerwona Oliwko ale się uśmiałam:-)tego mi było trzeba dzięki:-) Nie martw się Anula będzie dobrze:) fakt pierwszy raz jest trochę stresujący, bo wszystko nowe i chcesz, żeby wszystko się udało. Pamiętam jak miałam stresa z powodu zastrzyków ale nie z powodu kłucia tylko z faktu, że po tygodniu trzymania w lodówce okazało się, że mam w niej 12 stopni:). Oczywiście telefon do producenta, no ale na szczęście okazało się, że do 2 tyg gonapeptyl może być poza lodówką, bo przeprowadzali badania. Teraz się z tego śmieję, ale człowiek przeżywa całą tą sytuację i napewno to 2 podejście będzie już dużo mniej stresujące, bo wiesz co cię czeka:) Ja mam wizytę 10 marca i wtedy się dowiem co dalej.

witam dziewczyny mam pytanie która z Was robiła badania hormonów w Paren?Ile tam to kosztuje?To badanie sie robi z krwi?Dajcie znać :-)

Aga niestety nie wiem czy robią w parensie ale ja robiłam ze skierowania mojego lekarza na NFZ i on te badania wysłał do labo na warzywnej

witajcie dziewczynki
nuna
ja z parensu wzięłam jeszcze ksero oświadczenia które składaliśmy z m
anikola, czerwona oliwko i joasik trzymam za Was kciuki gdyby nie taka sytuacja funduszowa :sorry: myślę, że nie byłoby takich sytuacji i ja też bym podchodziła w parensie
faro ja miałam dylemat pomiędzy novum z warszawy polecanym przez mojego szefa (nie wiem jednak jakie były jego działania w leczeniu ale wrócił z dzidziusiem) a bocianem o którym tylko czytałam o statystykach. Ale tak jak pisała anula po wizycie dopiero zdecydowaliśmy że zostaniemy w bocianie (dlatego że mają fundusze i dla mnie ważne że "spodobał" mi się lekarz) mimo że dalej ale też ze względu na wielkość miasta :)

widzę, że anikola też masz wizytę 10.03 więc będzie nas więcej z jakimiś informacjami :)
aga138 z parensu badania robią w diagnostyce przy mswia w rzeszowie i tam zapłaciłam 210 zł za fsh, amh i cytomegalowirusa; tsh chyba 15zł ( bo mi akurat dc na fsh wypadł na sobotę tam można też całodobowo i w weekendy). Tam też można założyć kartę do konta internetowego i później się ma z nią 5% rabatu

Ostatnia edycja:
aga138w Parens też możesz zrobić te wszystkie badania w godz 8 - 9.30 oni potem wiozą materiał/krew do Diagnostyki; możesz też zrobić tak jak pisała goyah

aga138 to tylko moje badania, plus na wizycie jeszcze 122zł za wymaz i posiew, mąż zapłacił 402zł za swoje (chromatynę 360zł i tez cmv)

reklama
Dziewczynki mam pytanie odnośnie umawiania się na wizytę podczas przenoszenia się do innej kliniki: czy umówiłyście się zanim zostałyście oficjalnie przeniesione do nowego miejsca? czy dopiero wtedy jak już byłyście w systemie w nowej klinice??? bo zanim się u nich pojawię potrwa to jakieś 2-3 tygodnie i w Novum mi pani w refestracji powiedziała, że dopiero jak pojawię się u nich w systemie mogę umówić się na wizytę, a nie chcę tracić czasu, nie wiem też ile będzie trzeba na wizytę czekać....czy też tak samo miałyście? czy najpierw się umówiłyście i sobie spokojnie czekałyście aż zostaniecie przeniesione???

Do góry