reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Elete ale wiesz jak czas sie dluzy w zimie a w szczegolnosci ostatni trymestr ciazy :eek: . W sumie to juz ostatnia prosta ale wydaje mi sie czasem ze cale zycie jestem w ciazy :sorry2: i jescze tyyyyle zakupow przede mna

reklama
też mi się dłużyło, a teraz widzę ile jeszcze nie zrobiłam:tak: (np. mam różne książki o pielęgnacji, rozwoju dzieci itp, ale nawet nie zdążyłam ich wszystkich porządnie obejrzeć..zima rozleniwia strasznie)..
śmieszne to uczucie jakby się zawsze było w ciąży- ja nawet się przyłapałam że nie szukam już normalnych ubrań w sklepach- tylko takich na brzuszek:-D.....
a jak Wasze przygotowania: co już macie?
teraz są świetne przeceny- a ja już mam tyyyyle ubranek:-( (to chyba mój ulubiony temat zakupowy;-)) i już nie mogę i nie powinnam kupować:zawstydzona/y:..

powiem tak: dziecko jest TYLKO ubrane :sorry2: jeli chodzi o inne zakupy to mam ograniczone pole manewru poniewaz moj maz uwaza z nie nalezy nic kupowac poki juniora nie ma jeszcse na swiecie (wczoraj juz byla mega awantura na ten temat)
a mnie juz coraz ciezej ze wszystkim wiec nie wiem za bardzo jak on to sobie wyobraza,poza tym uwazam ze lepiej jest kupowac wszystko krok po kroczku a nie potem wywalic na raz nie mala kase:no:
on natomiast jest innego zdania i wez tu badz madry

no to trzeba wypracować jakiś kompromis- na przekór przesądom...
(np mam tylko wózek... na początek)
ja właśnie kupowałam krok po kroku...ale w takiej sytuacji też można się zdublować (jak się zapomni co już się ma- tak mi się stało z niektórymi ubrankami:-D)
chociaż jak kupujesz na raz to są lepsze rabaty:tak:
wydaje mi się że spokojnie mu to wszystko wytłumaczysz...a jak nie, to co uważasz za stosowne możesz kupić sama..i wtedy mąż będzie postawiony przed faktem dokonanym:-)...
a on wogóle orientuje się co jest potrzebne? bo może w ten sposób się udać, poprzez wizytę w sklepie:-)?

Cześć kobietki:) wiesz Elete,czasem mam wrażenie,ze mój mały Goguś rośnie chyba za szybko:) bo waży więcej niż powinien, bardzo bierze się już do siadania,leżenie jest już za nudne bo przecież świat jest już tak ciekawy dla niego, ach mógłby już powiedzieć mama..:-)
Taka mnie refleksja nachodzi, że dopiero w momencie gdy mam swoją dzidzię widzę ile sił i poświęcenia mają rodzice ile to w sobie trzeba mieć wytrwałości, cierpliwości itp.Ale uśmiech mojego synka powoduję, że zapominam o zmęczeniu:tak:
Kobiety to są jednak "fachowe firmy", a wracając do mojej wcześniejszej wypowiedzi o smoczkach,kupilam na allegro jakiś taki, który podobno imituje ruch piersi, ciekawa jestem ile w tym prawdy. Lecę do mojego małego mężczyzny. Pozdrawiam

Załączniki

• Obraz 1765.jpg
    Obraz 1765.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
witam dziewczyny, co tam slychac!!
Julitkakrol masz przeslicznego chlopca...ja bym mu smoczka nie dawala ..ja popelnilam ten blad i dalam Osaremen i teraz ma juz ponad 2 lata i nadal tego smoka gryzie niewprost jej odluczyc..tragedia
Elete.. jak tam brzuszek? nam weekend troche pracowicie zlecial wlasnie skonczylam prasowac i mi sie humor popsul bo tego w prost nielubie robic,, zagladalam na forum ale nic sie niedzialo..wiec i ja cicho bylam...

Załączniki

• david.jpg
    david.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 38
  • david2.jpg
    david2.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 39
  • david3.jpg
    david3.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 44
  • niunia1.jpg
    niunia1.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 50
  • niunia2.jpg
    niunia2.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 52
  • Desktop22.jpg
    Desktop22.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 49
hej,tak się zastanawiam czy kręcone włosy u dzieci par mieszanych to jakaś reguła?
Mój Rico ma bardzo kręcone włosy i zastanawiam się czy Ksawery, po wytarciu się włosów, które ma obecnie, też będzie miał taką "trwałą":)

u mnie weekend był leniwy, także od dzisiaj znowu jest czas żeby robić bardziej pożyteczne czynności:-D, będzie min prasowanie;-)....
Julitka, to prawda z tym poświęceniem, siłą i wytrwałością, ja co prawda nie mam dziecka jeszcze, ale w międzyczasie ze zdumieniem nauczyłam się patrzeć inaczej na innych- no i znacznie bardziej doceniłam wysiłek moich rodziców:tak::tak:....
a co do włosków to Blond chyba tez czeka na ewentualne zmiany....ale czy one się muszą wytrzeć?
Domimo a u Was wszystkie dzieci mają takie same włoski? i kiedy się ostatecznie ukształtowały?
(ja nie mam zdania, bo u mnie dopiero trwają debaty: co i jak, a maleństwo wcale się nie spieszy do wyjścia jak na razie:tak::-D)
ale czytałam jeszcze coś o pigmencie, że do jakiegoś czasu skóra może zmienić odcień...i że pigment się rozchodzi od paznokci...:confused: czy coś takiego zauważyłyście?
i tak na koniec: u mnie jest śliczny słoneczny dzień :-) i dodatnia temperatura (jeśli można polegć na starym termometrze;-))

Rzeczywiście Elete, z tym pigmentem jest tak jak mówisz, przy koniuszkach palców, od strony paznokci kolor jest lekko ciemniejszy, w ogóle wydaje mi się, że mój Ksawuś teraz troszkę pojaśniał i miał przez peiwrsze 2 miesiace, na plecach i pośladku tzw. plamy mongolskie-charakterystyczne właśnie dla dzieci par mieszanych.
Miłego dnia:)

reklama
nie wiem za wiele o plamach mongolskich, ale ja myślałam, że to jest związane bardziej z Azją:zawstydzona/y::zawstydzona/y:...
a mam pytanie, czy mówiłyście lekarzom-np na porodówce że oczekujecie dziecka mieszanego? później pediatrom itd....
(bo ja się zastanawiam czy coś może być nie tak- np: przy stosowaniu skali Apgar dla polskiej populacji:confused:? ?)

Do góry