reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Madzia, ciesz sie chwilowa "wolnoscia", ze masz czas tylko dla Zosienki, a i obiad czy sprzatanie moga poimrowizowac :) Co do konfliktu serologicznego, mam pewne obawy, bo niby moj M. ma tak jak ja Rh+, ale jakos tak nie do konca wierze.... Co moge zrobic? Jakis test czy Piotr powinien zrobic sobie test na grupe krwi. Ja mam ABRh+, a on (podobno) BRh+.

Moj m. robil specjalne badania, tzn oznaczenie grupy krwi z rh, poniewaz ja mam krew A rh -, z tego co wiem to taki konflikt moze wystapic jak kobieta ma wlasnie to rh- jak ma + to nic sie nie dzieje. Poprzednia ciaze mialam badania krwi na antyciala robione 5 razy, zaraz po porodzie dostalam immunoglobine dlatego ze zosia nie odziedziczyla mojej grupy krwi, i istnieje mozliwosc ze w kolejnych ciazach jesli dziecko tez bedzie mialo inna grupe krwi, moj organizm moze go "widziec" jako cialo obce i moze zaczac wytwarzac anty ciala chcac sie go pozbyc.
Jesli ty masz rh + to chyba nie masz sie czym martwic, ale lepiej zapytaj sie jeszcze swojego lekarza tak dla pewnosci

reklama
cześć ja dziś kupiła czereśnie na manchatanie, a po obiedzie pojechalismy na nasza stara działke i zerwaliśmy całe wiadro czereśni jak szpaki reszt nie zjedza to bedzie jeszcze kilka działek, a i dopadłam do malin co prawda mało sie tam uchowało, ale zawsze coś.

A ja wkońcu niepospałam bo zaraz przyszedł M z pracy, potem mała wstała i tak jakoś zleciało. Idu teraz chatkę posprzatac bo będziemy mieli gości na meczyk:-p

A u nas znów czeresnie po 11 zł.:-(
My właśnie wróciliśmy z przedszkola bo moja Wika miała dziś zakończenie zerówki a jutro maja w przedszkolu zielona noc tzn ida spac tam wszyscy zerowkowicze ze spiworami latarkami no i maja frajde maludy bo czeka ich znow ognisko, dyskoteka zabawa w podchody no i mnostwo atrakcji:tak: ciekawe czy w nocy nie bede miala tel.ze corka placze i chce do mamy. Ta w bilo royowej bluyecyce to moja Wika:laugh2:
nika031jb3.jpg
;-)tu mowi wierszyk
nika038cd3.jpg
a tu smaza kielbaski
nika046xw8.jpg
no i odebranie dyplomu
nika043xx1.jpg

reklama
Dziewczyny wracając do konfliktu serologicznego to odrzucenie płodu następuje chyba w początkowych miesiącach ciąży- tak mi się wydaje , że teraz to już nic nie grozi, bo ja mam rh- a mój M ma rh+ i po porodzie dostałam immunoglobulinę, ale teraz miałam tylko jedno badanie krwi i nikt ani słowem nie wpominał o konflikcie,
trochę mnie wystraszyłyście,

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

Do góry