reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Witam
dla nas kolejny tydzień się zaczął, kolejny tydzień ciąży zakończył.....

Czeeesc:tak:
ja juz po rozmowie z dziekanatem:tak:babka w dziekanacie powiedziala ze moge wziac dziekanke wsteczna tzn jesli mam zaliczone wszystkie cwiczenia to po prostu egzaminy bede musiala zaliczyc za rok w czerwcu:tak:ze niby tego nie wolno robic ale dziekan czasami sie na to zgadza.tylko zebym zaliczyla chociaz 2 teraz tzn ten czwartkowy i ten wtorkowy z nast tyg bo to warunki.ale mam isc na wszystkie. pierwszy jutro, wlasnie z dziekanem i mam z nim pogadac. czyli jestem dobrej mysli w koncu:tak:
Rafalek oczywiscie sie rusza jak zwykle:tak:
ale zeby tak pieknie nie bylo przed chwila dostalam smsa od M ze kuqwa teskni za mna i Rafalkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kiedy on mi da spokoj wreszcie?:-(przeciez ostatnio pisal ze koniec , wyzywal mnie i przeprazal Boga ze mnie popznal...po co sie odzywa.
Blond, cieszę się z pomyślnych wieści odnośnie studiów, a M olej, tak jak radziły dziewczyny nie reaguj na smsy i tel od niego i tyle, w końcu mu się znudzi - mam nadzieję. Dobrze, że wujas pocieszył, przynajmniej spokojniejsza będziesz :tak:

Blondii hmmmm moim skromnym zdaniem powinnas poprostu go ignorowac, Jak dojdzie sms wykasowac a tel nieodbierac. Taka zmiana nic nie da, a Ty nic złego nie zrobiłas abyś musiała sie do tego posuwac;-) Nie mozesz mu pokazac ze przed nim uciekasz bo go to tylko zdopinguje do innch rzeczy, a tak wkoncu da na luz jak zobaczy ze go ignorujesz:tak:
Tak ja to widze

Popieram, popieram!

Przed chwilą dzwonił M i pytał czym się różnią spiochy od pajacykąw, więc chyba coś kupi Kamilkowi. Przyniosłam częśc prania z dworu, reszta dosycha, na wieczór deszcz zapowiadają i mam nadzieję ze doschną.
Pati a ja jestem ciekawa co ta chłopina Ci zrobiła, że teraz tak dziobie, nawet sam ubranka dla Kamilka kupuje, żeby wkraść się w Twoje łaski.....no okaż mu serce, bo już mi go żal ;-);-):-p:-p:-p

A ja dziś zakupów dzidziusiowych część druga. Teraz to na jedno pranie przynajmniej się uzbiera, bo 2 pajace to się nie opłaca prać ;-);-).
Ale się cieszę!!!!! :-):-):-):-) Choć trochę mnie to łażenie po sklepach zmęczyło.

Papa

reklama
Hej i ja się witam popołudniowo.
Ktoś mówił coś o naleśnikach - matko kochana wczoraj wciągnęłam aż 7 u rodziców :-p
A dziś też bym zjadła ale poczekam do jutra i zrobię na obiadek a co.

U nas popadało a raczej polało a teraz jest tak nijak.
Ale moje kwiatki za to w ogródku odżywają - jupi :-D

Wanilko przysłali Tobie decyzję, bo u mnie cisza w eterze - mam czekać.

Uhmmm ja też bym naleśniczka zjadła...
Magdziunia na dezycje z Zus czekasz...mi przysłali po tygodniu;-) od dnia kiedy złożyłam papiery.

Wanilko przysłali Tobie decyzję, bo u mnie cisza w eterze - mam czekać.
Magdziunia właśnie dziś dostałam, miałam napisać wcześniej, ale zapomniałam :-p.
Ostatnio jak byłam na poczcie i wysyłałam list do brata do piaseczna pytałam pani na poczcie czy priorytet dojdzie o swoim czasie i usłyszałam odpowiedź, że jeśli to Warszawa to może nieco dłużej iść. Ale myślę, że lada dzień dostaniesz.:tak::tak:

Cos mnie zebra po prawej stronie boja moze Oliwka mnie tam meczy :-p
Dorotka witam w klubie :) ja na te żebra narzekam już od końca lipca... czasami jest to nie do zniesienia, bo strasznie boli, szczególnie jak długo siedziałam, gdy jeszcze pacowałam...teraz jest znacznie lepiej :-) Dorotka - ehh.. też bym zjadła naleśniczka..mniam...szczególnie na słodko ...

jak ja sie nie moge doczekać, najdłuższe 3 tygodnie świata:rofl2::-)
Justynka - mi jeszcze ponad 50 dni zostało i z ednej stron bardzo nie mogę się doczekać, ale z drugiej jestem przerażona i wystraszona jak to w ogóle bedzie :szok:

Blond - no co Ty za głupoty gadasz!! pisz o swoim M ile tylko masz ochotę !! Przecież po to jest t forum i po to my jesteśmy !! Najgorzej jest coś dusić w sobie ....

Pati - hehehe.. to musiałaś chyba nieźle nakrzyczeć na M, że teraz sam od siebie ubranka kupuje :-)

Gosiu - trzymam kciuki za poprawę nastroju...ja też mam dzisiaj coś doły... M nie ma calutki wróci późnym wieczorkiem dopiero, jutro też go cały dzień nie będzie, a ja nie mam co z sobą zrobić :-:)-(
byla u mnie na chwilę mama z siostrą, a tak to cały dzień sama siedzę. Do tego nie bardzo łóżezko nam się miesci... mieszkamy w małym mieszkanku 1-pokojowym i ciężko wszystko tak porozkładać, żeby było dobrze... chwilowo stoi na środku pokoju, ale co daej z nim zrobic to nie wiem....

Powiem Wam, że jakiegoś lęku dostaję ostatnio, jak sobie pomyślę, że już tak blisko...jakoś tak się przyzwczaiłam do stany "bycia w ciąży" i nie bardzo wiem, czy jestem gotowa na bycie mamą... Jakoś tak w ogóle słowo "mama" dla mnie brzmi bardzo abstrakcyjnie gdy ma ono dotyczyć mnie....Jakoś nie czuję tego, że za pare tygodni malutki bobas będzie z nami.... :-:)-(
Do tego nie wiem czemu ale łapią mnie dziwne lęki w nocy... jakiś dziwny strach przed ciemnością... na samą myśl, że mogłabym sama spędzić noc przechodzą mnie ciarki.... w dzień mi ten strach mija, ale gdy tylko robi się cemno powraca...mam nadzieję, że to wszystko minie...

Powiem Wam, że jakiegoś lęku dostaję ostatnio, jak sobie pomyślę, że już tak blisko...jakoś tak się przyzwczaiłam do stany "bycia w ciąży" i nie bardzo wiem, czy jestem gotowa na bycie mamą... Jakoś tak w ogóle słowo "mama" dla mnie brzmi bardzo abstrakcyjnie gdy ma ono dotyczyć mnie....Jakoś nie czuję tego, że za pare tygodni malutki bobas będzie z nami.... :-:)-(
Do tego nie wiem czemu ale łapią mnie dziwne lęki w nocy... jakiś dziwny strach przed ciemnością... na samą myśl, że mogłabym sama spędzić noc przechodzą mnie ciarki.... w dzień mi ten strach mija, ale gdy tylko robi się cemno powraca...mam nadzieję, że to wszystko minie...
Aniu jakbym sama siebie słyszała - mam takie jakieś odczucia, że sobie nie poradzę, że będe złą mamą.
Takie denerwujące te myśli są.
Ale pewnikiem zmieni się to jak spojżę na kruszynkę i Tobie też tego życzę.

Magdziunia właśnie dziś dostałam, miałam napisać wcześniej, ale zapomniałam :-p.
Ostatnio jak byłam na poczcie i wysyłałam list do brata do piaseczna pytałam pani na poczcie czy priorytet dojdzie o swoim czasie i usłyszałam odpowiedź, że jeśli to Warszawa to może nieco dłużej iść. Ale myślę, że lada dzień dostaniesz.:tak::tak:
Fajnie, że już dostałaś - mnie szlag trafiał w zeszłym tygodniu.
Ale pani z ZUS-u kazała czekać.
Może jutro albo w środę dojdzie wreszcie.

ANIU ja tez sama siedze bez M on wyszedl dzis o 6,30 a wroci po 23 ale od jutra bedzie troche szybciej w domu bo maja pracowac kilka dni po 8 godzin a nie po 14 :crazy:Tak maja sobie niby odpoczac troche :baffled:
Chyba wszystkie mamusie pierworodki sie boimi Cieszymy i boimu ale jakos to bedzie ja sobie mysle ze jak urodze to sie to jakos samo ulozy

Ja szukalam kabla do komorki aby zrobic wam zdjecie i pokazac na forum ale nie umiem go znalesc :crazy::crazy::crazy:Wkurza mnie to strasznie.I te zebra mnie bola :crazy:
A moja Oliwka troche ozyla i zas zamilkla Cos sie dzis leni mam nadzieje ze sie jeszcze ozywi

Ania, no wiesz ...niedlugo ty my spac za bardzo nie bedziemy wiec z ta ciemnoscia Ci przejdzie:tak:a tak jesli chodzi o spanie to ja ostatnio tez jakies klopoty mam. ale mysle ze to ta szkola tak na mnie dziala. niedlugo to wsztstko sie skonczy i juz bedzie dobrze.jakos to mnie tylko podnosi na duchu:tak:
dziewczyny kochane jestescie ze tak mi pomagacie:*******************************dla kazdej po jednym bo duzo nas:tak:
ide paste jajeczna robic:tak:zachcianka numer....kolejny:tak:

reklama
Do góry