reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Ja mam brata , który zawsze ode mnie kase pożycza i zapomina ze już czas oddać. Niestety nie stac mnie na to, zeby zapomnieć...dzisiaj też musiałam się upominać. A u mnie powoli dno w portfelu...

reklama
Ijeszcze bo zapomniałam...

Staram się uzupełniać na bieząco...Mam juz karton do którego odłożyłam: Pamietnik mamy oczekującej dziecko...czapusie i niedrapki ze szpitala, mini skarpetki, pępowinkę, pamiątki z chrztu, pierwsze male śpioszki...faktycznie. Na 18stke jak znalazł:-D

Taka fajna sprawa z pamiątkami dla dzieci.
Ja mam zamiar ociąć pierwsze włoski i pukielek odłożyć, odcisk stópki, pierwszy ząbek mleczny który wypadnie itp.

Ogarnęłam kuchnię i łazienkę a teraz mykam pod prysznic sobie i włoski umyję.

Pogoda znośna - nie pada i w miarę ciepło ok 6 st na plusie.

Dobra mykam do później.

MAGDA ja już się boję przesiadania się na nocnik. Udanego balu!
MAGDZIUNIA oj żeby nic poważnego z ta nerką
KAKA miłego dnia w gościach, a czasem potrzeba przez chwilę pobyć dzieckiem, nawet jak się to głupie wydaje… nasza lekarka uważa, że jak dziecko dobrze przybiera to od początku można pozwalać na przespanie całych nocy, bo tylko się cieszyć!
DOROTKA Marika też tak robiła z języczkiem, ale jej przeszło, chyba Oliwcia zobaczyła, ze tak można i ma frajdę… a 2 dł rękawy to może za dużo dla Oliwki? Moja ma na noc jeden długi, a mamy 20 stopni w sypialni.
AGNIESIA ściskam
JUSTYNECZKA może jeszcze Twój brat wydorośleje i zacznie być odpowiedzialny

Marika śpi, ja po śniadanku i zaraz na spacerek

Justynka ja tez jak Magdasf robilam wysadzalam Karoline na spiaco raz, dwa w nocy i sie nauczyla sama potem sie budzila:tak:
Kaka super pomysł z tymi pamiatkami ja mam zachowane pierwsze dwa mleczaki:tak:
Madzia powodzenia u gin i zeby juz nic nie bolało, ale niestety ja tez sie sypie moj kregosłup bolał, teraz jednak troche mineło i moge wrocic do cwiczen:tak:
Agniesia przykro mi bardzo z powodu brata, ale na to nie mamy wplywu, takie zycie:-(
Dorota moja tez cały czas wystawiał jezyk tak moze przez 2- 3 tygodnie i potem przestała bo najzwyczajniej jej sie znudzilo:tak:

Witajcie, u nas dziś pochmurno, nocka ok, a teraz mam pietra bo za godzinę jedziemy do szczepienia i tak mi Lenki szkoda bo pewnie będzie płacz wielki:no:
Lecę bo córka mnie już woła. do pózniej........

A widziałyście taki mini kuferek na mleczaki??

Ja mam jeszcze pępowine. Odcisk stópki ale na kartce, a na roczek będzie w glince:-D

Witam ostatkowo :-)
Ufff... Jakoś udało mi się nadrobić wczorajsze zaległości :tak:.
Niby jeden dzień obsuwy, a tu tyle stron.. :szok::szok::szok::-)
U nas wielkie zmiany tzn, od soboty Lenka śpi w swoim pokoiku i już w dużym łóżeczku bo w kołysce było jej już ciasno noi pomimo moich obaw tak jakby nic się nie zmienilo, sama zasypia i przesypia całą noc kochana moja:tak::tak:.
Złote dziecko z tej Twojej Lenki :tak::-).
U nas w dalszym ciągu cyrki z usypianiem :baffled:

Moja Mama gdyby jej coś z piersi leciało to i cyca by dała Małemu :-D.
To tak jak i moja..:tak:

W ogóle ciężki tydzień się zapowiada, dziś do przychodni po skierowanie, jutro do poradni neurologicznej, a w środę do notariusza, bo jedna sprawa do załatwienia.
Trzymam kciuki za pomyślne załatwienie sprawy ;-)
AHA moja dzis sie przewrocila z pleckow na brzuszek i odwrotnie Zrobilam jak mowila Moli zachecalam ja zabawka Nagralam to ale nie umiem wam tego przeslac Ciemna masa ze mnie Moze cos uda mi sie wykombinowac A zreszta moj net tak zwolnil ze nie wiem czy da sie cos zrobic :-(
Gratuluje :-)
poczytałam ale brak weny na odpisywanie
@@@@@@@@@@@@@@@@@@ brak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
w sumie nawet nie wiem kiedy powinna byc
1 około misiaca po odstawieniu od cyca
2 po 25 dniach po 1 ( w tym czasie byłam chora)
3 hmmmm kiedy???????????
Szlak mnie chyba trafi jak tylko sie pojawi robię debet na koncie i zakładam spiralebo pier.... takie emocje. Sorka ze tak egoistycznie
Okres pewnie lada moment się pojawi ;-).
Podzielam zdanie Dr. Kaki :-D
Tancowac to ja dzis bede bo idu na ostatki.
A nerwa mam takiego ze nie moge sobie miejsca znalesc. Dobra spadam bo jeszcze troche a po srodki antydepresyjne bede musiała sięgnąć :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
Odezwe się pozniej
No właśnie..:-) Dzisiaj ostatki..:tak: Trzeba będzie coś chlapnąć..:-D

Kaka tez tak myslalam wiec dzis dodalam troche wody przegotowanej jak miksowalam jej ta marchewke ale i tak nie pomoglo.Ta marcgwka z brokulami to napewno byla za besta, ale za pozno na to wpadlam;-)
A sloiczki kupuje z hippa.
U mnie z obiadkami - totalna masakra..:baffled: Nawet te ze słoiczka są Blle :dry:. Chyba rośnie mi mała, słodka dupka :tak:. Jedyne co przejdzie to zupka jarzynowa podana z butli ;-):tak:, bo z łyżeczki to nie ma szans.

Hej dziewczyny. Wpadłam jak zwykle na moment . U mnie z humorkiem stanowczo lepiej. Na weekend były u mnie znajome z dzieciakami to troszeczkę poplotkowałyśmy i się odprężyłam.
Cieszę się, że samopoczucie już ok :rofl2:i, że Młody nabył tyle nowych umiejętności :-):tak:

Co kraj to obyczaj.... Nam to z kolei mówili, żeby czapki w domu w ogóle nie zakładać. Ani po kapieli ani nic. A dzieci jak tak dziś patrzyłam w przychodni, to już czapek nie noszą (ciepło niby)/ Tylko Tuśka w lekkiej czapce i kapturze od kurtki. Patrzyły na mnie te mamy:szok: Że nie wspomnę, że Tuśka ma sweter i rajstopy a dzieicarnia już na bosaka w wózku rajcuje. W ogóle co się osłuchałam historii rodzinnych to głowa mała:no:
Zupełnie tak samo jak u nas :tak:.

Dziś przebiegłam 14km i zrobiłam 6 sesji pilatesu:rofl2::-) Dieta trwa:baffled:
14 km :szok::szok::szok: Chylę czoła...:tak::-):rofl2:
Ja na pierwsze piętro wchodzę z jęzorem na brodzie :szok::-D

Wczoraj troche posprzeczałam sie z M - bez powodu....porobilismy sobie troche na złosc (jak dzieci, jak dzieci:rofl2:). On mi skarpetke pod nos chciał podsadzic, ja mu wygaszałam telewizor a potem kompa...Dzieciaki z nas no nie??
My też w ten sposób ze sobą wydurniamy :tak::-) , więc jak dla mnie to całkiem normalne..:tak:
Ja Hance podpijam bo smaczna jest ta herbatka z melisy i jabłka hehehe
Ojjj, ja też ją lubię :-p:tak:

Ja oddalabym wszytsko zeby moj byl znowu ze mna, nawet jakby byl taki jak twoj, niestety zycie jest jakie jest....i juz nigdy go nie zobacze....chyba ze po drugiej stronie.....Dobra bo lapie dola, znowu....
Strasznie mi przykro Agniesiu..

KAKA I MADZIU dzieki To juz jestem pocieszona Moja wlasnie robi jak jaszczureczka Czasem wystawi kawaleczek jezyczka i tak robi kilka razy w ta i sporotem go przesuwa A czsem wyciaga go bardziej jak jaszczureczka A mnie sie wydaje sama nie wiem dlaczego ze cos jest nie tak A Oli jest przy tym taka zadowolona Nie robi tym jezyczkiem 24 h ale bardzo czesto :rofl2:
To musi uroczo wyglądać..:tak::-)
Młoda nie potrafi wystawić jeszcze języczka..
Może to przez jej zrośnięte wędzidełko :confused:

No to teraz - co u nas..
Wczorajszy dzień zleciał niesamowicie szybko i byłam bardzo zadowolona z jego przebiegu ;-). Młoda nie dokazywała zbyt wiele, tylko wieczorem pomęczyliśmy się trochę z usypianiem...:baffled: Spała całkiem ładnie..:tak:, bo do 9-tej i tylko z jedną pobudką na karmienie:-). Potem zabawa, zabawa i jeszcze raz zabawa.. :-), a ja zachowuję się już czasami jak niedorozwój :rofl2::-D, żeby się tylko ta Pchła chichrała.
Dziś w planach, spacer w nowym wózku, jakiś szybki obiad, małe sprzątanie i koniecznie trzeba będzie coś wypić na te ostatki :tak::-)..
Tak więc Miłego..;-)!

Nic dziwnego, ze sie doczekać nie możesz spacerku w takim superowym wóżiu..jam mam 2 fukcyjne wózio, a gratisowa spacerówka po siostrzenicach będzie u mamy;-)

ULU powodzenia na szczepieniu
ANNA a jak tam z M ????
No to widze ze wczorajsze zakupy udane Pozniej skocze a zakupowy zobaczyc to KAROCE bo chyba wkleilas zdjatko ?
ADNIESZKA przykro mi z powodu brata
JUSTYNECZKA no to widze ze twoj brat to niezle ziolko :-(

G jest dzis w domu Bylismy w przychodni po recepte na nutramigen Na poczcie bo dostalam paczke z hipa Taka jak wiekszosc z was :-) No i w sklepie Teraz G bawi sie z Oli Lece dac jej jabluszko wczorajsze Do pozniej :-)

reklama
witam się i ja u mnie ciężko, mały marudził wczoraj cały dzień, najgorsze jest to ze cyca niechce, jest spiący i głodny a picie ble. Pije tylko na półśpiąco:(, no cóż widocznie ciężko mu się przełyka, lekarstwo bleeeeee, więc by nie zrazic do łyżeczki podaje strzykawką, ale mu się nie dziwie bo próbowałam to mnie trzepało, takie gorzkie. Czopki jeszcze gorsze, dziś M kupił już zawiesinke i tak dostanie wieczorem. Ja też już chora, kaszle, glowa mnie boli i osłabiona jestem mam 35,5 stopnia. Ale chociaż jeden plus tedo ze w mleku pojawią się Pc dla Kamisia. Jedyne co udane to nocki śpi do 4-5 potem jeszcze do 7. Dziś w dzień pospał już 2 h, bo wczoraj max 15 minut.
Wanilia też mam wszedzie daleko
Justynko miło Cię czytać
Czarna to życze @
Sorki ale więcej nie dam rady narazie bo mały znowu zaczyna Pa Mykam do kochanej marudki mojeje

Do góry