reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
Mieszkania szukam w Gorzowie.a mama ma do tego tyle ze mi je kupuje;-)bo pewnie nigdy nie bedzie n mnie stac na to...
ja dostaje zasilek dla samotnej mastki 170 zl plus 48 zl rodzinnego.magdziunia skad te 400zl???

Aśka a ty żadnej kasy z uczelni nie dostajesz,socjalne za urodzenie dziecka i zapomoge ?Bo ja sie o to dowiadywałam i sporo kasy nawet wychodzi no ale jak my nie jesteśmy małżeństwem to musiałabym mieć przyznane alimenty w papierach no a ja sie o to nie bede ubiegać.Ale ty mogłabyś i skorzystać z kasy z uczelni.

Asia ale ty masz fajna mame:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Zgadzam sie super mama:)

I Marika po 1,5h drzemce. Szykujemy się na im. mojego taty, musimy zrobić się na bóstwa...

Miłej imprezy u tatusia życzę.

Mam nadzieje że udało mis ie powklejać.Jaguśka już dziś jest grzeczna gorzączki nie ma.Teraz sobie śpi a ja buszuje po necie.
Ja nadżerkę miałam wypalaną nic nie bolało no chyba że moją kieszeń bo kosztowało sporo ale mój ginek sporo sie ceni niestety:(Buśki

Wesolutka ja sie pytalam w szkole i mge dostac i dostane jednorazowa zapomoe za urodzenie dziecka 500 zl, no a o alimentach u mnie przeciez mowy nie ma bo maly w papierach nie ma ojca i dlatego dostaje te 170 zl dla samotnej matki.
aha a W to jest moj nowy:tak:jestesmy razem prawie 3 miesiace.z C nie wypalilo.jest dalej z ta dziewczyna a mi teraz jest naprawde dobrze i niech juz tak zostanie:tak:

Asia ale ty masz fajna mame:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
ano mam fajna;-)W sie smieje ze ona taka fajna z tym mieszkaniem bo po prostu chce sie mnie pozbyc:-p

Aśka tylko170 zł ? wiem że na dzieciach się biznesu nie robi, ale u mnie na wsi jest dziewczyna z 2 dziecki i ponoć bierze z gminy sporo kasy. 1500 na jedno czy na dwoje (wiem to róznica, ale to nie 170 zł)
kurcze 1500zl???masakra.ja sie pytalam u nas i nie da rady.tylko 170zl i jakies tam grosze sa dodatkowe jesli dziecko sie uczy albo jest niepelnosprawne...moglabys sie podpytac kogos jak ona to zalatwila i co to wogole jest?bo 1500zl piechota nie chodzi.a jak sie wyprowadze to bede musiala wyzyc z tego co mam to znaczy jeszcze rok bee miala rente po tacie, kasa od babci i ten zasilek...czyli jakies 1500zl.a jak renta sie skonczy to ja do pracy a maly do zlobka:baffled::rofl2:ale mam jeszcze rok do tego.najpierw musze sie obronic.

Blondi jak mi się uda dowiedzieć, to dam znać, ale wiem, że ludzie nie są chętni do chwalenia się takimi rzeczami.

Podobno z MOPS-u mozna troche wyciagnac tylko trzeba wiedziec jak:-p Moja kumpela tak załatwiła ze opłacaja jej rachunki dostaje zapomogę i inne dodatki. Zyc nie umierac kasa za nic.

reklama
Blondi dziewczyny maja racje. Zbieraj wsystkie rachunki na mleko obiadki pieluchy lekarza i w wywiwdzie podaj ze masz takie a takie wydatki twoja mama niech tez powie ze jestes na utrzymaniu . Dlaczego dostal tylo 600 ? 600 jest dla samotnych matek a 1170 chyba zasilek na dziecko odliczany od podatku. Masz chyba jakis podatek?

Do góry