reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Kate mój Bartek przesypiał nocki, a ostatnio budzi się raz a czasem nawet dwa :baffled:. To chyba ten skok rozwojowy i większe zapotrzebowanie na tłuszcze. Mam nadzieję, że się unormuje stałymi pokarmami.
Lilunia dobrej zabawy :rofl2:
Czarna filmiki superowe!
No my też jesteśmy zadowoleni z tego odkurzacza :tak: Ja jak wezmę Bartka na kolana to zaczyna walić w klawiaturę jakby na pianinie grał :-D A w piątek zaczyna się weekend i mam nadzieję, że trochę odpocznę, a M się zajmie dziećmi, bo od poniedziałku mają rekolekcje więc laba.
Magdasf gratki dla Stasia i powodzenia z mieszkankiem. Skoro masz złe przeżycia, to przynajmniej jesteś bogatsza w doświadczenia.
Małaulka to się porobiło Karolince, a jak pech to na całej linii :baffled:
Evelajana powodzenia z nauką, a z szefową to sobie nerwów napsujesz :baffled:
Blond to są te uroki macierzyństwa :rofl2:, ja już dostałam kaszką w twarz :sorry2: Oby już było lepiej z mleczkiem. A z lalą się uśmiałam :-D
Mirabelka u Ciebie żeberka, a u mnie golonka na sobotę się pekluję. Nigdy nie robiłam, ale dostałam instrukcję od taty i zobaczymy co wyjdzie.
Minisia oby więcej takich nocek (chyba, że nie liczą za nie kasy :baffled:)
Moli81 u nas już materac opuszczony, ja mu też nie ufam :-D
Mama Maksa to mąż miły prezent sprawił
Marma ja dziś czytałam artykuł o ziółkach i tam na ząbkowanie polecali przecieranie dziąsełek rumiankiem lub szałwią. Jest jeszcze coś homeopatycznego "chamomilla 15 ch" (gdy dziecko jest pobudzone, kapryśne, przekrwiony policzek) i "borax 5 ch" (zapalenie dziąseł lub zapalenie jamy ustnej z występowaniem aft) Znalazłam to w takim kalendarzu pediatry.

U nas dzień trochę ciężki, bo od poniedziałku siedzimy w domu i Martynce nawet bajki się nudzą. Cały dzień miała stan podgorączkowy, troszkę kaszle. Na wszelki wypadek faszeruję Bartka witaminą c i lacidofilem, a sama zaczynam pić syrop na kaszel, bo mam takie napady, że wywlekę się na lewą stronę :baffled: Normalnie wzięłabym tiocodin, jak do niedzieli nie przejdzie, to w poniedziałek przejdę się do lekarza, a Martynkę jutro mąż zawiezie do przychodni, co by na weekend nic się nie rozwinęło, przynajmniej ją osłucha. Teraz marzę o wyrku, bo plecy mnie bolą :baffled: Brrr!

reklama
A tak wogóle to sie witam :)) i musze Wam powiedziec ze zajechalam na nocke a o 12 byłam spowrotem w domku ;)) nie bylo tyle pracy i duzo ludzi poszlo do domku :)))))wiec sie wyspalam
Minisia może i dzisiejsza nocka taka będzie!

Moj tez dzisiaj robil cos takiego, dupsko do gory i sie wygina, dookola sie obraca gluotka mala,a najsmieszniejsze to ze zoska wlaczyla madagaskar i lecialo wyginam smialo cialo:-D:-D:-D:-D
Ja sie wystraszylam ze moze cos mu jest bo zocha tak sie nie wyginala....
Magda a nie nagrałaś czasem tego na kamerkę????

Czarna śliczne masz dzieciaczki:tak:
A co u nas ?? Byłyśmy u lekarza noi mamy antybiotyk bo dziś poszło na migdały:-(
a teraz mi się jeszcze qrwa telewizor zepsuł:angry::angry::angry:
Mam taki malutki jeszcze ale właśnie niedawno go Karolince do góry zaniosłam i dvd podłączyłam i tak się tam chichra że nie zabiorę jej go przecież,
Ula Karolka chora więc się jej tv należy, musisz cierpieć ;-):-p

a ja ledwo żyję, kręgosłup daje znać boleśnie o sobie :-:)-( - wysprzątałam dziś całe mieszkanie, potem spacer i obiad
a Marice coś się przestawiło i spała 2h, właśnie się obudziła (spałam też chwilę z nią) i powinnam iść kąpać, ale czekam na M., bo jest u fryzjera

jutro dwie koleżanki ciężarówki (obie w 9 m-cu) do mnie wpadają, więc będzie wesoło i pewnie odezwę sie później jakoś

miłego wieczorku mamuśki
Fajnie, powspominasz sobie czasy kiedy Ty chodziłaś w ciąży.:-)

Dominika zosi baaaaardzo lozeczko sie podoba, i warto, my bedziemy je sprzedawac za jakis rok, bo mloda juz wyrasta z niego w ona jest wysoka (po mamusi), jest mocne, pisze ze ciezar do 25 kg a jacek sie na nim kladzie i nic;-)a wazy nieco wiecej:-D My kupilismy materac piankowy 200/70 i musielismy odciac kawalek, bo prawda ciezko jest kupic o takich wymiarach. Ale z tego co wiem to na aukcjach mozna kupic materac o takich wymiarach ale ceny juz nie wiem. Dokupilismy jeszcze w jysk takie dziwne cos rozowe, nie wiem jak to nazwac bo baldaim to nie jest, ale calosc wyglada super;)

A ja dzisiaj zaszalalam i wyczyscilam calusienkie mieszkanko i slni jak psie jajka;-):-):-) az milo sie tak zmeczyc, maly niedawno wstal i teraz szaleje, zocha spi a ja pije ajerkoniak a juz mi sie konczy, trza bedzie znowu sobie zrobic;-):tak:
Uciekam na fajke:tak:
Ja też uwielbiam tak się zmęczyć, a potem relaks z % w ręku i papieroskiem w drugim:tak:;-)

Molka ale Z Mikiego akrobata :tak:

wow, jestem na bieżąco, jak się tak z 3 razy w ciągu dnia zagląda, to nawet czytanie tak nie zmorduje;-):-p

Miłej nocki babencje

Czarna śliczne masz dzieciaczki:tak:
A co u nas ?? Byłyśmy u lekarza noi mamy antybiotyk bo dziś poszło na migdały:-(
a teraz mi się jeszcze qrwa telewizor zepsuł:angry::angry::angry:
Mam taki malutki jeszcze ale właśnie niedawno go Karolince do góry zaniosłam i dvd podłączyłam i tak się tam chichra że nie zabiorę jej go przecież,
Ulu wspolczuje i ZDROWKA ZYCZE
Dorotka dobrze, że Oli przeszło, bo nie wygladało to najlepiej. Ale ona ma loki!!!
Cieszę się, że Twój szef z tych „normalnych” i wszystko się dobrze poukłada.

Tak ogólnie to moja się okrutnie do dzieci szczerzy i aż jej rączki tańcują. Pociesza mnie to, bo może w żłobku się jej spodoba.
Moja szefowa przysłała mi smsa "jakie są moje plany na poniedziałek" i aż mi ręce opadły. Dwa razy się spotykałyśmy i ustalone zostało, że idę na wychowawczy na miesiąc, a ona dalej swoje:baffled: Coś mi się widzi, że będę musiała jej codziennie przypominać, że mam dziecko.
Co za glupia baba wwwrrrrrrr
pozazdrościć!!! :-):-):-) napisz jak było!!!

a ja ledwo żyję, kręgosłup daje znać boleśnie o sobie :-:)-( - wysprzątałam dziś całe mieszkanie, potem spacer i obiad
a Marice coś się przestawiło i spała 2h, właśnie się obudziła (spałam też chwilę z nią) i powinnam iść kąpać, ale czekam na M., bo jest u fryzjera

jutro dwie koleżanki ciężarówki (obie w 9 m-cu) do mnie wpadają, więc będzie wesoło i pewnie odezwę sie później jakoś

miłego wieczorku mamuśki
No to mialas pracowity dzionek :tak:Jejku w 9 Oby nie zaczely u Ciebie rodzic hehehehe zart :tak:
a ja tylko na chwilkę,bo leci mój serial DR HOUSE,oglada któraś?Normalnie czad,co za człowiek:rofl2::szok:
Miki śpi w łóżeczku,M na podłodze twardo ćwiczy,aż mi głupio chyba dołączę do niego:baffled:
Kurka,wiecie co Miki zrobił po obiedzie?:confused:Normalnie aż mi serce zaszalało szybciej:szok:Bawił się w łóżeczku,M mnie zawołał, ja tu patrzę,a ten prawie na głowie stoi:szok:Dupa do góry,nogi proste,głowa schowana i krzyczał BABA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Łóżeczko już obniżone,tylko źle mi się go teraz kładzie do spania:-(
Oki,spadam,dziewczyny i maluchy dobrej,spokojnej nocki,zwłaszcza tym maluszkom chorowitym,bo widzę że niestety grono się powiększyło:-(
No SZOK:szok:MALY AKROBATA

OLIWIA juz wykapana I spi Ciekawe jak dlugo :-p

KATE ja jeszcze karmie niunie i to wiele razy Czasem nie wiem czy tac jej mleczko czy herbatke Jak odstep czasu jest maly a ona w nocy ostatnio tez abo wcale nie jadla choc plakala albo po 20 ml

Jednym okiem patrze na MOMENT PRAWDY jak dobrze pamietam nazwe:-p

a ja tylko na chwilkę,bo leci mój serial DR HOUSE,oglada któraś?Normalnie czad,co za człowiek:rofl2::szok:

dr House oglądałam tydzień temu, a dzis zapomniałam, fajne było

Kurka,wiecie co Miki zrobił po obiedzie?:confused:Normalnie aż mi serce zaszalało szybciej:szok:Bawił się w łóżeczku,M mnie zawołał, ja tu patrzę,a ten prawie na głowie stoi:szok:Dupa do góry,nogi proste,głowa schowana i krzyczał BABA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Marika też takie mostki robi i stanie na głowie, zawsze się boję, że jej coś się stanie. Chyba jutro obniżę łóżeczko, ale wtedy to kręgosłup mi wysiądzie na bank :-(

A ja dzisiaj zaszalalam i wyczyscilam calusienkie mieszkanko i slni jak psie jajka;-):-):-) az milo sie tak zmeczyc, maly niedawno wstal i teraz szaleje, zocha spi a ja pije ajerkoniak a juz mi sie konczy, trza bedzie znowu sobie zrobic;-):tak:

to u mnie podobnie, tylko bez fajki i ajerkoniaku :-D

Moj tez dzisiaj robil cos takiego, dupsko do gory i sie wygina, dookola sie obraca gluotka mala,a najsmieszniejsze to ze zoska wlaczyla madagaskar i lecialo wyginam smialo cialo:-D:-D:-D:-D
Ja sie wystraszylam ze moze cos mu jest bo zocha tak sie nie wyginala....

:-D:-D:-D właśnie ostatnio oglądałam Magagaskar 2

U nas dzień trochę ciężki, bo od poniedziałku siedzimy w domu i Martynce nawet bajki się nudzą. Cały dzień miała stan podgorączkowy, troszkę kaszle. Na wszelki wypadek faszeruję Bartka witaminą c i lacidofilem, a sama zaczynam pić syrop na kaszel, bo mam takie napady, że wywlekę się na lewą stronę :baffled: Normalnie wzięłabym tiocodin, jak do niedzieli nie przejdzie, to w poniedziałek przejdę się do lekarza, a Martynkę jutro mąż zawiezie do przychodni, co by na weekend nic się nie rozwinęło, przynajmniej ją osłucha. Teraz marzę o wyrku, bo plecy mnie bolą :baffled: Brrr!

zdrówka, zdrówka!!!

Jednym okiem patrze na MOMENT PRAWDY jak dobrze pamietam nazwe:-p

też obejrzałam, niezła ta blondyna była

Marika spała prawie do 20, wykąpaliśmy ją i usnęła teraz po cycu o 22. Mój M. wybył na piwo niedaleko (takiemu to dobrze, też bym się wyrwała), a ja bym się Karmi napiła, ale tylko wino w lodówce (kusi, ale wiem, że nie mogę). Jutro wieczorem poprawiny imienin u ojca (tym razem alkoholowe, bo tamte były w tygodniu). Kurde, zeby ten miesiąc sie skończył, bo bez kasy już jesteśmy i nadal nie wiadomo co w firmie M. i kogo zwolnią... tyle zmartwień na głowie...:-(

,
szybkiego powrotu do zdrowia życze

Oki,spadam,dziewczyny i maluchy dobrej,spokojnej nocki,zwłaszcza tym maluszkom chorowitym,bo widzę że niestety grono się powiększyło:-(
No to mały akrobata rośnie:-D:-D:-D

Zazdroszcze. Jak ja nienawidze sprzątać:baffled:

Zdrówka dla całej rodzinki. Oby nic się nie wykluło:-)

Mlody juz spi, biedaczek tak tarl oczka cyba sie dzisiaj nie wyspal w ciagu dnia:-) Teraz ogladamy z jackowatym szakala i pijemy koncowke ajerkoniaczku:tak:
Dobranoc dziewczynki:rofl2:
Prosimy za nas też wypić zdrówko;-):-D:-D

Marika spała prawie do 20, wykąpaliśmy ją i usnęła teraz po cycu o 22. Mój M. wybył na piwo niedaleko (takiemu to dobrze, też bym się wyrwała), a ja bym się Karmi napiła, ale tylko wino w lodówce (kusi, ale wiem, że nie mogę). Jutro wieczorem poprawiny imienin u ojca (tym razem alkoholowe, bo tamte były w tygodniu). Kurde, zeby ten miesiąc sie skończył, bo bez kasy już jesteśmy i nadal nie wiadomo co w firmie M. i kogo zwolnią... tyle zmartwień na głowie...:-(
U nas też coraz gorzej i z pracą i z kasą. Mój mąż, jako że kryzys w budowlance, prawie od 2 miesięcy nie ma żandych zleceń. Ja na wychowawczym więc kasy nie biore. A niestety oszczędności topnieją. Kupka sie kończy a na horyzoncie żadnych zleceń nie widać. Ale mój mąż twierdzi cytuje "Dobrze bedzie" więc mu ufam.:rofl2:

U nas też coraz gorzej i z pracą i z kasą. Mój mąż, jako że kryzys w budowlance, prawie od 2 miesięcy nie ma żandych zleceń. Ja na wychowawczym więc kasy nie biore. A niestety oszczędności topnieją. Kupka sie kończy a na horyzoncie żadnych zleceń nie widać. Ale mój mąż twierdzi cytuje "Dobrze bedzie" więc mu ufam.:rofl2:

my też staramy się myśleć pozytywnie, zaczniemy się martwic jak już będzie naprawdę kiepsko...

KATE zycze aby wszystko sie z praca poukladalo
MAMO MAKSIA rowniez :tak:To jak moge zapytac twoj M teraz nie pracuje ? skoro piszesz ze nie ma zlecen ? To podziwiam ze Ty na wychowawczym
Mo G tez w budowlance pracuje i tez szuka wlasnie pracy Wiec tez jest gorzej ale ja jakas kase dostaje :tak:

Witam sie w piatek

Oliwia zasnela kolo 21 po 22 jadla zas mleczko o 2 mleczko o 4 herbatke od 5 sie wierci a od 6 nie spi i wlasnie placze G jest tam z nia Tzn marudzi chyba chce zasnac ale cos jej przeszkadza Czyli jak widac u mnie nocka taka ze przyzwyczajam sie do NIE SPANIA :rofl2:

WLASNIE PODRYWA MNIE GOSCIU NA GG :-DTYLKO JAKIS BAJERANT :-p

OLIWIA zaczela znow pokaslywac w nocy Bede obserwowala ale znacznie wiele nie kaszle
Zobacze jaka bedzie dzis pogoda jak w miare to zaliczymy krotki spacerek
Dzis planow brak
MIELGO DNIA DZIEWCZYNKI

Czesc dziewczyny witam piatkwo. Noc w miare chcoc mały dalej ma kaszel i temperature. Teraz robie sniadanko i kawke a mały gada w łózeczku i zaczyna sie złoscic ze nikogo nie ma.
Drociu moze nie bajerant co???????

Czesc dziewczyny witam piatkwo. Noc w miare chcoc mały dalej ma kaszel i temperature. Teraz robie sniadanko i kawke a mały gada w łózeczku i zaczyna sie złoscic ze nikogo nie ma.
Drociu moze nie bajerant co???????

Witam i ja piątekowo-weekendow:-)Choć my Matki Polki mamy cały tydzień niby weekand;-)

agamirbidulek jeden,może zrób ma inhalacje:confused:Miki już dziś naprawdę super,a inhalacje super sprawa na kaszelek

dorotkozdrówka dla Oli,no a dla mamy miłego randkowania:-)

a my dziś werandujemy tylko,jutro na spacerek sie już chyba wybierzemy:-)choć widzę,że kroi się łądna pogoda na dziś,słoneczko,no i wczoraj śniegu napadało,a jutro niby wiosna??

reklama
AGAMIR zdrowka :-)
MOLI wam tez zdrowka :-)

Bajerant bajerant bo pisal ze mnie widzial na ulicy hehe i mu sie podobam heheheh A TO MU SIE UDALO :-) JA I SIE PODOBAC :-)
ZE moj nr gg staral sie dlugo zdobyc i bla bla bla
Jedno by sie zgadzalo bo niby widzial mnie z dzieckiem Ale moze wiecie jakis kit Wiec juz z nim nie gadam :-)

Do góry