reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

MAMY Z WAWY I OKOLIC
piszę się jutro któraś na spacer z nami np. na Pola Mokotowskie koło godziny 12-13????????????????????????????????????????????????????????????

dawać rano znać :-p
No to jestem ciekawa czy uda wam sie dzis pospacerowac?:tak:
KAKA a na ktora macie szczepienie ? Nie denerwuj sie tak ;-)
KATE no no rozmowa calkiem fajna I jacy oni mili 3 MAM KCIUKI ABY BYLO TAK JAK CHCESZ:tak:
NO I SLICZNA MAMUSKA Z CIEBIE
MARICZKA dzielna dziewczynka wczoraj nie chciala mamie przyzpozyc nowych zmartwien i byla grzeczniutka :tak:
PPATQA kubek ok tylko oli woli sie nim jak narazie bawic a nie pic :confused2:
MAGDASF czekamy na fotki I ciesze sie ze Stas dzielnie znosi inhalacje :-D

Oli usnela o 20 Po 22 dopila jeszcze 60 ml ,leka Pozniej o 1 wstala i ryczala i ryczala ale nie dalam za wygrana choc juz malo brakowalo i wypila gora 10 ml wody i usnela do po 4 wiedy dalam jej juz mleko i wypila 170 ml
No i od 6 poplakuje przez sen Jeszcze teraz spi co do niej nie podobne Nie chciala pic mleka przez sen Ja na BB
W planach dzis z grubsza mieszkanie posprzatac Nie wiem moze ja i dziwna jestem ale okna mam pomyte i reszte mimo ze sa swieta moge posprzatac z grubsza tak aby bylo czysto i mnie to nie przeszkadza Nigdy nie mialam syfu na swieta ale nigdy tez mnie nie ogarnia szal sprzatania :-p
Dzis spacerek Moze zajde do pracy Za tydzien w koncu pierwsza dniowka:wściekła/y::no:Musi szef mi dac szafke i ciuchy We wtorek po swietach ide na nocke Tzn wieczorem do kolezanki Pouczyc sie na kasie Przypomniec sobie

reklama
Dobry wieczor dziewczynki:-) Podroz bez zadnych niesodzianek, Stasiulek grzeczny 4 godziny siedzial w foteliku i sie bawil:tak: jedna inhalacja juz za nami, zero placzu tylko jaki byl zdziwiony:-)Jutro zrobie zdjecia to wkleje, smiesznie wyglada w tej maseczce na yszczku, teraz si juz z moja mama, wiec wyspie sie jak nigdy (od stycznia;-)).
musze konczyc bo slaba baterie mam w laptopie a ladowarka w bagazniku zostala.
Do jutra, naewno do was zajrze:tak:
Gratki dla Stasia ;-) Zuch chłopak.
Kurcze czy ci ludzie nie maja nic innego do roboty tylko sie przypierdzielac do innych?kolezanke ze spacerow ostatnio tez ktos zaczepil i bylo w druga strone.ze go przegrzewa.i ze gorsze przegrzanie niz przeziebienie.
moj tez oczywiscie na plasko nie lezy tylko na pollezaco jesli zasnie z laska, a jak nie to jest pionowo wlasciwie i sobie oglada swiat.a dzisiaj nawet wsadzilam go w nosidelko i przeszlam sie w kolo domu.i wygladal jak taki maly gapiszon:tak:geba otwarta i tylko glowa chodzila na boki.tak sie napatrzec nie mogl na swiat.slodkie to bylo:tak:
Super musiał Rafcio wyglądać :-)
Kochane! Dzięki za trzymanie kciukasów - na Was zawsze można liczyć!!!:-)
Egoistycznie napiszę tylko, co u mnie, bo zmęczona...

Było bardzo bardzo miło - wyszłam zadowolona. Pracują tam dwie moje koleżanki (jedna od pon.), więc szepnęły o mnie dobre słowo. Ogólnie ja jestam na TAK jesli przyjmą moje warunki, ale zobaczymy - mają dać znać do końca przyszłego tygodnia, a ja za tydzień mam rozmowę w innej agencji. Tu fajnie - są duże możliwości, bo właściwie bym rozkręcała dział, w którym są 2 osoby. Siedziba w willi z ogródkiem, bardzo przytulnie i do pracy do mojego M. jeden przystanek na piechotkę. Oni wiedzą, że mam małe dziecko i pierwsze pytanie jaki mi zadali to: "jak się maleństwo chowa i czy nie było by mi za daleko dojeżdżać?" Miłe, nie??????? Chcieliby kogoś od już, ale powiedzieli, że jak się zdecydują na mnie to się dogadamy i pójdą mi na rękę.

Uffff... miły dzień, Marika była grzeczniutka i dostała ode nie w nagrodę balonika z helem - bardzo jej się podobał i ciągała go sobie za sznurek :-D Wieczorem jadła z nowej butli z łyżeczką kaszkę i prawie 2 razy tyle co zawsze, piła też z butli treningowej soczek, ale praę razy się zakrztusiła (mimo to ciągnęła chętnie), potem po kąpieli się przyssała do cyca i tak ciągnęła, że jak ją podniosłam to wszystko na mnie zwymiotowała :-( Przejadła się, umiaru nie ma.... Musiałam przebierać i ją i siebie, ale potem szybko usnęła.

Lecę poczytać resztę...

Na życzenie ja:
Zobacz załącznik 127083
Promienna Paździoszka ;-)
Niech ten dzień już sie kończy
Mój A wrócił z pracy i jakby nigdy nic zaczął sie przymilać. Oczywiście podziałało to na mnie jak płachta na byka i od nowa zaczęłam swoja śpiewke. To już chyba dla świętego spokoju mnie przeprosił i obiecał że bedzie lepiej. Zobaczymy jak to wyjdzie. :sorry:
Oczywiście na spacer już dzis nie poszlismy bo mały usną o 16 a wstał o 19 a ci fachowcy od siedmiu boleści wysli przed 17 więc du.pa. Jutro mam nadzieje ze jutro będzie też ładnie to sobie odbije
Twój to chociaż cie słuchał. Mój kiedys jak mu przed snem wykład strzeliłam nie odpowiedział nic. Rano sie okazało że zasnął jak mu gadałam nad uchem ;-)

U nas nocka może być. 4 pobudki, ale wieczorem ładnie spał i dał mi i K czas tylko dla siebie więc mu wybaczam ;-) Rano łapaliśmy mocz Maciowi do badania. Kochany szybciutko zrobił siusiu więc jestem zadowolona. A teraz czas na pranko i śniadanko ;-)

Dorota jak się mieszka na wsi.....:sorry:
No właśnie jak to jest z tymi witaminami? Jak dziecko je butlę to też trzeba dawać cebion multi? przecież tam są już wszystkie niezbędne witaminki.

Ja tam też nie lubie świąt, bo nie dość że kupę sprzątani i szykowania, to potem po gościach też jest rozpierducha w domu, no chyba że całe święta się spdza u kogoś w gościach. Ale obżarstwo mnie też nie rajcuje więc wole zwykłą codzienność zamiast zamieszania..

Chyba wogóle nie trzeba podawać Cebionu. Nawet na piersi.

Ja też nie lubię Wielkanocy. U nas zawsze była podła atmosfera, bo moja matka miała na wiosnę rzuty depresji największe i szalała po domu najbardziej na Święta.

Kochane! Dzięki za trzymanie kciukasów - na Was zawsze można liczyć!!!:-)

Super wieści zawodowe! Pozazdrościć!
Fryzurka też super i Marika super.
Normalnie wszystko SUPER :-D

Dobry wieczor dziewczynki:-) Podroz bez zadnych niesodzianek, Stasiulek grzeczny 4 godziny siedzial w foteliku i sie bawil:tak: jedna inhalacja juz za nami, zero placzu tylko jaki byl zdziwiony:-)

Zdróweczka dla Stasiulka!

Chyba jednak będę spacerować dziś sama

Ja się chętnie przyłączę, tylko muszę wynająć helikopter ;-)
Mogę się chwilkę spóźnić. Machaj mi białą chustką ;-)

kaka trzymam kciuki za szczapienie i po
dorotka może sie uda i Oli przestanie budzić sie w nocy
lilunia a dlaczego mocz badacie

Umnie cos ciemne chmury przechodzą. U mnie dzis sprzątania cd. nocka pk, zasnął o 21, spał do 5, potem obudzil się po 7 i terza szaleje.

Kate - to super wieści!!
Lilunia - ehhh..Szymek sie 3 razy obudził... na szczęście na szybkie jedzonko i zaraz dalej spał...
Ppatqa - chyba te same chmury sa u nas...niestety..a juz myślałam, że będziemy mieć śliczny spacer w spaceróweczce... iśc i tak idziemy, ale już nie ejst tak pięknie...
Kaka - powodzenia na szczepieniu!!
Magdasf - dobrze że podróż bez problemu!! nas to jutro czeka, też 4h, tyle, że zatrzymamy się u znajomych na kawkę:-) Szymek odwiedzi swoją koleżankę o 2 miesiące młodszą.

Wiecie co?? trochę mi się nie chce jechać.... z jednej strony mam ochotę, bo lubię być u teściów, w ładej okolicy mieszkają, blisko są lasy, stawy, pięknie jest! teściów i rodzeństwo też bardzo lubię!! jedyny problem, że teść (czasem też teściowa) dość często rzucają uwagi na temat zajmowania się Szymkiem... że źle go ubieramy, że złe pieluchy mu dajemy (powinny być tetry a nie jednorazowe) itd.. na dodatek nie wiedzą jeszcze że Szymek dostaje słoiczki, a są bardzo, bardzo, bardzo przeciwni słoiczkom ("pogoń za pieniądzem, a maluszki na tym ucierpia").... ale może będzie OK.

kaka trzymam kciuki za szczapienie i po
dorotka może sie uda i Oli przestanie budzić sie w nocy
lilunia a dlaczego mocz badacie

Umnie cos ciemne chmury przechodzą. U mnie dzis sprzątania cd. nocka pk, zasnął o 21, spał do 5, potem obudzil się po 7 i terza szaleje.

Musimy raz w miesiącu robic badanie kontrolne moczu, czy nie ma zakażenia bo Maciuś ma refluks układu moczowego.

reklama
Wiecie co?? trochę mi się nie chce jechać.... z jednej strony mam ochotę, bo lubię być u teściów, w ładej okolicy mieszkają, blisko są lasy, stawy, pięknie jest! teściów i rodzeństwo też bardzo lubię!! jedyny problem, że teść (czasem też teściowa) dość często rzucają uwagi na temat zajmowania się Szymkiem... że źle go ubieramy, że złe pieluchy mu dajemy (powinny być tetry a nie jednorazowe) itd.. na dodatek nie wiedzą jeszcze że Szymek dostaje słoiczki, a są bardzo, bardzo, bardzo przeciwni słoiczkom ("pogoń za pieniądzem, a maluszki na tym ucierpia").... ale może będzie OK.
No to ja naprawdę moją teściową wygrałam na loterii. Cokolwiek zrobie to jest za i mówi, ze mnie podziwia bo jak ona miała małe dziecko to kompletnie nie wiedziała co ma z nim robic. _ bo wtedy BB nie było;-)

Hanka w koncu zasneła choc marudziła od rana troche. Pogoda barowa i moze temu. Idu skoczyc pod prysznic póki kima.

Ja chetnie bym wyszła z kims na spacerek ale do Wawy mi za daleko niestety a helikoptera brak. Chyba ze Malena o mnie zahaczy;-)

Ja cebionu nie daje mimo ze butla. Tylko wit d.

Do góry