malutka2326
Fanka BB :)
Dobrze ale same wyniki mi nic nie mówią, każde labolatorium ma swój przelicznik ,podaj mi jaka była norma od ilu do ilu..tsh miałam 2.09 uIU/ml
fT4 0.889 ng/dl
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dobrze ale same wyniki mi nic nie mówią, każde labolatorium ma swój przelicznik ,podaj mi jaka była norma od ilu do ilu..tsh miałam 2.09 uIU/ml
fT4 0.889 ng/dl
TSH masz dobre, FT4 trochę poniżej... Jaką dawkę masz? 25? może spróbuj do czasu kontaktu z lekarzem 0,5 tabletki? A USG tarczycy miałaś robione albo anty-TPO?tsh miałam 2.09 uIU/ml norma 0.27 - 4.20
fT4 0.889 ng/dl norma 0.93 - 1.70
Kurcze, naprawdę nie wiem co Ci doradzić, może dawka faktycznie za wysoka ,a może po prostu nie odpowiada Ci ten lek... Może powinna Ci letrox przepisać, a od kiedy tak się czujesz, tzn po ilu dniach od wzięcia leku?mam teraz dawkę 25mg, usg wykazało przed ciążą 20ml więc endo stwierdził, ze powiększone ale wtedy nic nie zalecał, bo stwierdził, ze nie ma co od razu wrzucać leków, jak wyniki hormonów były w normie
Anty-TPO robię co 2 miechy ale sa w normie tzn. 12 a norma do 35 bodajże
No ja bym dokładnie tak zrobiła, brałabym pól tabletki do czasu kontaktu z lekarzem, bo Twoje objawy bardziej przypominają za dużą dawkę niż jak za małą lub po prostu nie pasuje Ci ten lek... Najlepiej niech Cię ponownie skieruje na FT4 bądź zrób sobie prywatnie to będziesz mogła już iść do niej z wynikiem w reku, będzie to wszystko szybciej trwało, koszt takiego badania to ok 17zł bynajmniej u nas...w sumie od 2 dni tak mam, na początku zaczęło się uderzeniem gorąca, bólem w klatce i wieczornym kołataniem serca, a wczoraj doszło do tego podenerwowanie :/ chyba zaryzykuję i zmniejszę dawkę do 12,5 mg a w poniedziałek i tak zadzwonię do endo żeby się skonsultować
bo w sumie z kołataniem idzie żyć, ale takie wieczne podenerwowanie jest masakryczne
Elifit ja od zawsze miałam powiększoną tarczycę, od małego ale wyniki były do tej pory książkowe, teraz troszkę Ft4 mi spadło i dlatego dostałąm euthyrox :/