reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

reklama
Witam się niedzielnie.Nareszcie pogoda się ochłodziła i można żyć.My już po rosołku, a na drugie zrobimy pizze, tak za mną chodzi. Zaraz zrobię ciasto, a M resztę. Na deser wstawiłam właśnie szarlotkę do piekarnika.
Karolina czekamy na wieści o wózku, trzymam kciuki żeby się spodobał.
Rabbit wytrzymaj jeszcze troche, jesteśmy z Tobą.
Asionek współczuje upałów.

Ostatnia edycja:
Hejka z rana!
Moi jeszcze spia, a ja sobie tutaj zagladnelam, zwlaszcza ze nie wiem jak z internetem i pradem dzisiaj bedzie, bo silne wiatry zapowiadaja i ulewy... Zaraz musze z psem skoczyc na dwor, bo po poludniu to chyba bedzie strach z domu wyjsc;/

Karolina, to mam nadzieje ze prezent nie okaze sie klopotliwy.... Swoja droga, ja bym sie bala komus sprezentowac wozek, bo teraz taki wybor, ze trudno w gust trafic, zwlaszcza ze nie chodzi tylko o wyglad ale tez funkcjonalnosc... Natomiast moja mama , dolozyla nam po prostu kase na zakup wozka i to najrozsadniejszy pomysl:)

No a ja musze przyznac, ze lubie imprezki integracyjne (dzieci + rodzice), ale u nas to jedna z niewielu szans zeby sie ze znajomymi zobaczyc i odchamic troche bo tak, to ciezko sie zgrac w wiekszym gronie (a zreszta tutaj niewielka rodzine tylko mamy)... Po za tym towarzystwo mamy praktycznie niepijace, bo wszyscy zmotoryzowani i nie lubia sie bujac komunikacja miejska, wiec po kazdej impresie alkoholu full zostaje, ze starcza jeszcze na conajmniej jedna impre hehe A tak na powaznie, to ja zawsze robie szwedzki stol, pare rzeczy mozna sobie wczesniej podszykowac i w sumie czlowiek sie nie narobi za mocno (najwiecej czasu zawsze mi dekoracja torta zajmuje, bo sie bawie masa marshmallow)
Inna sprawa, ze bedac w ciazy i przy ogromnym upale po prostu nie mialabym sily na przygotowania, ale tak poza tym, to nie jest zle:tak:

U mnie dzisiaj udka z kurczaka na obiad i kalafior, bo za mna chodzi (a dla R pewnie pomidory z jogurtem) W sumie obiad z wczoraj, bo R na kolacje wrocil z pracy i nie bylo kiedy tego obiadu zjesc, ale tym sposobem mam dzien dziecka i nie musze praktycznie gotowac:)

Dobra, zmyklam bo mloda wstala i pies sie szweda po mieszkaniu z nadzieja na wyjscie:D

Aha, Rabbit kciukasy nadal zacisniete! Mam nadzieje ze dzieciaczki zaczekaja choc ciutke jeszcze, zeby te plucka dojrzaly!

Witam się,

u mnie nareszcie chłodno jeeeej :-)
zaraz sie zabieram za prasowanie bo mam tego ogrom :szok:

Rabbit trzymam kciuki!!

Jeśli chodzi o sutki to wiecie co mi sie stało wczoraj? Od początku ciąży miałam takie ciemniejsze zgrubienie.. krostka?.. na otoczce i wczoraj podczas kąpieli to mocniej potarłam i zaczęło krwawić :( nasmarowałam Bepanthenem i dziś jest lepiej.. ale nie wiem co to jest.. dodam że mam sporo takich zgrubień, to są chyba gruczoły łojowe.. ale ten jest ciemniejszy i mnie troche martwi :-( oprócz tego moje brodawki są dosyć miękkie.

Nat co to z ludzie żeby oczekiwać wyżerki chlania.. to dzieci impreza, nie ich rodziców! następnym razem nie zapraszaj dorosłych ;)

pryzybela to u cb też ma huragan dojść? Moja siostra w Toronto jest to pewnie ją obejmie współczuję..

Ostatnia edycja:
he he ja tez piers wyjelam i na tym byl koniec ale wlasnie bylam w biedronce i kupilam mieszanke na jarzynowa zupke mniammm dawno nie jadla do tego duzo kopru i bedzie git! ;)

no zupka dobra napewno bedzie :)

Pryzybela oby was ominela ta nawalnica !!

Elifit moze pokaz to lekarzowi ?? bo gruczoly te jasne to nie powinny krwawic :/ lepiej sie zapytac
ja juz jedna ture poprasowalam :) czekam az nastepna wyschnie i moze machne jeszcze dzisiaj poki mam wene :)

Elifit, moze to sie jakis syfek na piersi zrobil, no bo raczej nic innego by nie krwawilo po potarciu... Kurcze a mi sutki tak pociemnialy, ze szok, a do tego brodawki sie mega wielkie zrobily, az siara bez stanika chodzic (coprawda moj R ma z tego radoche;/) Ale w koncu zauwazylam, ze mi sie siara pojawila....

A co to smarowania sutkow pod koniec ciazy, to tez kontrowersyjna sprawa, bo ponoc podraznianie moze wywolac przedwczesne skurcze, a kiedys nawet zalecano "hartowanie" piersi przed porodem...Chyba ze to juz odpowiednia pora na porod... No ale jak na moj gust, to potem maly ssaczek i tak nam je zmasakruje na poczatku i zapobiegawczo nic nie pozoze;-)

A z tym huraganem, to ponoc jestesmy na pograniczu jego wplywu, wiec moze byc tak, ze tylko ulewy beda i umiarkowany wiatr, a moze tez dojsc do 60-90 km/h, wiec kataklizm raczej nam nie grozi, ale drzewka moze troche powywracac, poza tym mamy naziemne linie elektryczne, wiec problemy z pradem tez moga wystapic....
Jak narazie troche wieje, ale wzglednie cieplo jest, wiec moze to wszystko jakos bokiem przejdzie.... Zazwyczaj te wszelkie huragany powodowaly u nas tylko ochlodzenie powietrza i troszke wieksze wiatry, ale zawsze jakeis ryzyko jest....
W kazdym razie szykuje nam sie dzien w domku, to moze sie wreszcie wezme za wyczyszczenie lozeczka i popakowanie paczki dla siorki bo musze sie troche ciuchow po mlodej pozbyc;)

Asionek, ja to weny na prasowanie nigdy nie mam;/ A juz jakby upal byl, to nie ma szans zebym stanela przy desce, chyba ze za kare:)

Hej Kobitki,

po upałach z ostatnich dni tak się cieszyłam, jak się w nocy ochłodziło i dało się spać wreszcie. No i z rana też było, ok, a teraz znów tak przypieka, że mi się przy kompie juz siedzieć nie chce. A miało już dzisiaj być chłodno u nas.
Nawet wczoraj sobie sprzątanie odpuściłam i na dziś przełozyłam, ale dziś znów mi się nie chce...

Coraz mniej mi sie w ogóle cokolwiek chce.
Dobrze, że prania i prasowania dl aMałej mam za sobą. Jeszcze tylko pościel została, ale to jeszcze czas, bo chcę od razu do łóżeczka dać więc szkoda żeby się kurzyło.

W piątek byliśmy na basenie - cudowne ochłodzenie. Szkoda, ze wczoraj nie daliśmy rady, bo to pewnie już ostatnie takie ciepłe dni. No a dzisiaj mężuś na dniówce więc też nie ma szans.

A moja Majeczka taka ruchliwa od trzech dni, że normalnie aż dziwne, bo praktycznie odkąd się obudze, aż do wieczora bez przerwy się wierci.
chyba nadrabia ostatnie dwa tygodnie, bo wtedy strasznie malo i rzadko się ruszała.
A ja jednak wolę, jak ją cały czas czuję.

Muszę zaraz zmykać sie wykąpać i przgotowac, bo idziemy na 20 do kościoła, a zanim się zbiorę to mi chwilę zejdzie, bo jakaś ospała ostatnio jestem.

W ogóle len straszny się ze mnie zrobił. Ja nie wiem skąd ja wezmę energię jak trzeba będzie Mała się ciągle zajmowac, a poza tym wszystkie dotychczasowe rzeczy robić.

Udanej niedzieli zyczę :*

reklama
Kiniutka ja tez mam lenia dzisiaj :/ od rana mialam energie , a z godziny na godzine mniej ... trzeba korzystac z lenistwa i tyle , bo pozniej juz czasu nie bedzie :)
a energie po porodzie miec bedziemy , w koncu hormony beda nam dawaly sily :)

Pryzybela ja swoich nie prasuje , ale dla malego poswiece sie hehe

Pokażę, ten gruczoł nie jest jasny, ciemniejszy od reszty otoczki i to mnie martwi.. to chyba była jakaś krostka.. już nie krwawi ale i tak 7go mam wizyte więc pokażę

pokaz masz racje zawsze to lepiej jak ktos okiem rzuci :)

Do góry