reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

No napieklam babeczek i czekam az wystygna :-)

Nie, na studiach podyplomowych z logopedii. Mam temat: Zaburzenia mowy o typie afazji w wieku senioralnym - studium indywidualnego przypadku. I czytam właśnie o czynnikach wpływających na komunikację osoby w wieku senioralnym;)

A gdzie robisz te podyplomowe? Kiedys sie wlasnie zastanawialam czy by takich nie zrobic.

O matko! :-D to powodzenia zycze,ja nawet tematu nie zrozumialam do konca :-D

poczytalam sobie wlasnie kalendarz ciazy i wynika mi z tego,ze juz za tydzien mam szanse zaczac czuc ruchy dzidzi :) ciekawe,czy sie uda...z Szymkiem to chyba gdzies kolo 18-19 tygodnia pierwszy raz.... ale juz bym chciala :-) fajne uczucie, takie gilgotki na poczatku,pozniej coraz bardziej wyraznie, az w koncu zaczal tak sie wiercic skubaniec,ze mi caly brzuch latal na boki :-D

Ja juz sie tez nie moge doczekac ruchow! W koncu to bedzie taki bardziej dla mnie namacalny dowod ze dzidzius jest na prawde tam w srodku i ze ma sie dobrze :-)

hej dziewczyny! jutro mam pierwsze usg i oczywiscie co? nerwy, leci mi wszystko z rak, leb mnie rozbolal i brzuch.Nie umiem sie na niczym skupic i mam juz cholerne zaleglosci, nie wiem jak to jest, odkad hormony szaleja ja nie potrafie skupic sie na czytaniu ani pisaniu - pare zdan i uwaga sie rozprasza i nie rozumiem tego co czytam..eh

asionek - gratuluje dobrych nowin! mam nadzieje,ze jutro ja bede taka zadowolona i uspokojona :)

mysle jak wylgac sie z dzisiejszych wieczornych zajec, z drugiej strony bol glowy mnie zabija

Bedzie dobrze na pewno, pomysl zobaczysz swojego dzidziusia :-)

reklama
Pierwsze słyszę:szok:
Coś mi się jednak wydaje, że długo nie przeżyją, zazwyczaj przy takich mnogich ciążach mogą być jakieś problemy rozwojowe. Nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji...zdecydowała się na częściową aborcję czy rodziła?

Ostatnia edycja:
No ciezka sprawa z taka decyzja ale chyba lepiej czesc plodow usunac wczesnie bo potem wszystkie moga miec powazne wady i sie zle rozwinac. Okropne.

Ja sie tak obzarlam tymi moimi muffinkami ze chyba sie nie rusze juz do wieczora :errr: napchalam sie jak jakis prosiaczek ale pycha byly za to :-)

tu masz odpowiedź:
Nauczycielka zmyśliła historię o dwunastoraczkach - Wiadomości - WP.PL

Witam się po paru dniach.

Gugula - zazdroszczę Ci zorganizowania - ja ostatnio mam zrobione w domu tylko niebędne minimum!

Dziewczyny czekające na usg! Ja też wkręcam sobie filmy że coś jest nie tak, a muszę jeszcze sporo poczekać na badanie...
A co do płci... to ja jestem strasznie ciekawa czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka, poza tym mogę wtedy juz w trakcie ciaży planować i kupować garderobę i inne dodatki. Oczywiście, zawsze jest jakiś procent niepewności ale u nas nie było ani razu pomyłki.

Mere - super kierunek studiów. Zazdroszczę Ci że sie uczysz. Ja co roku "zamierzam" i co roku mi nie wychodzi :-(

Sciskam Was wszystkie - zajrzę jak tylko dzieci mi pozwolą!

No to ładnie, my tu się przejmujemy, a kobieta jest oszustką
realmad2.gif

Asia, fajny kierunek, tylko niestety / szczęśliwie dla mnie, coraz bardziej potrzebny. Nasza cywilizacja ma coraz więcej dzieci z wadami wymowy i upośledzeniami...

No to prawda Mere, ogolnie brakuje zajec tego typu. Ja pracuje w szkole specjalnej a i tak uwazam ze dzieci maja za malo zajec logopedycznych, szczegolnie te starsze.
A ta babka od wieloraczkow to niezla :shocked2:

reklama
Najlepsze jest to, że wg nowej ustawy każde przedszkole ma zatrudniać logopedę. W praktyce to wygląda tak, że raz w miesiącu pojawia się tam logopeda i robi badania przesiewowe, a potem rodzice jeżdżą do logopedy. A w przychodniach są terminy co 2, 3 miesiące...

Do góry