reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

reklama
a platałam ie tu i tam i wybilam sie totalnie z rytmu bb

fb mnie pochlonał hihi

ale mam nadzieje ze uda mi sie zagoscic na dluzej choc tez nie obiecuje , bo jutro moja mamcia do nas przylatuje :-)

hej
dziewczyny mam pytanie do tych które biorą AZALIE,mój chłop się pomylił i dał mi w czwartek tabletke z poniedziałku, w piątek połknęłam tą z czwartku i z piątku i teraz niewiem czy dobrze zrobiłam i czy one teraz działają a dodam że łykam o 21 więc było 24 godziny opóźnienia

hej :)
u nas nocki coraz lepsze :)
maly spal sobie od 21 czy przed jakos do 3.30 i pozniej do prawie 7 , wsumie ja go troche obudzilam , bo mi piersi juz jak kamienie sie zrobily i obudzil mnie bol :/
oby tak dalej :)tylko zeby i piersi przywykly , ze mniej mleka w nocy potrzeba :cool:

Witajcie dziewczyny po dluuuugiej przerwie.
Za nami skok rozwojowy, ktory przezylam fatalnie. Darcie straszne przez 5 dni non stop:baffled:

Dziewczyny, ktore mialy juz pierwszy okres i najlepiej po CC - jak wygladalo i ile trwalo u Was krwawienie?
Ja juz mam 4 dzien i strasznie ze mnie leci:baffled: musze co 2h zmieniac tampona, a najczesciej i tak przemaka:baffled:

dobrze , ze juz po skoku :)
co do okresu nie pomoge ja po SN , ale jeszcze nie mialam i oby jak najdluzej :)

a u mnie cyc chyba uratowany:) dzisiaj jest lepiej i już nie boli a zaczerwienienie prawie zniknęło:) a już się wczoraj nakręciłam że to może ropień :(

dobrze , ze juz lepiej jest :)

tym że żadna antykon. mi nie pdpowiada, poczekam może wymyślą jakąś lepszą metodę:-D.

Asionku ja tak właśnie próbuje, kąpiel o ok.19, przytulanki, cyc i jak nawet zaśnie przy cycu to tylko chwilowa drzemnka i oczy jak 5 zł i dalej trzeba ponosić znowu cyc i znowu przebudzenie i dopiero ok. 23 zasypia na nawet 4 godz. Ale liczę że wkońcu z czasem dojdziemy do jakieś wcześniejszej godz. z zasypianiem.

.

ooo ja chyba tez poczekam hehe

napewno w koncu bedzie lepiej ze spaniem :)

Macie jakieś pomysły co można dać dziadkowi i babci?? Nie mam zielonego pojecia:no:

moze jakis szal dla babci , a dziadka cieply sweter ?? tez mam zawsze problem hehe

hej hej

aha i przedstawiam wam aniołka ;) miałam dać siostrze ale dam mamie i w ten sposób będę go mogła częściej podziwiać :D

sliczny :))

u nas chyba jakis kryzys czy skok czyli malo co spimy, jeczymy caly czas, wisimy na cycku i tylko mama moze na rece czyli jest zabawa:cool:

caly weekend maly nie dal mi nic zrobic, do malza na rece to nawet chodzenie w kolko po domu nie pomagalo na dluzej, darl sie a ten z mina zrozpaczona. Wogole to malz zaczyna sadzic ,ze maly go nie lubi albo co.. wiec w koncu otwarcie mu powiedzilam ,ze ma sie nim zajc ale tak naprawde, bo jak moj wraca z pracy wieczorem to troche do niego zagada, ponosi troszeczke i juz am inne zajecie.. wiec kazalam mu wieczorem conajmniej raz zmienic pieluche i powyglupiac sie z nim na przewijaku(uwielbia to, gada jak szalony), wiecej z nim pobyc to maluch bedzie bardziej chetny, male bobo przez dotyk ucza sie drugiej osoby tez.. no wiec zobaczymy jak sytuacja sie zmieni , bo ja narazie tak jak asionek czy cytryna - beze mnie ani rusz i o wyjsciu np do fryzjera pomarzyc mozna, chyba ze ukradne pomysl cytryny i bedzie z nim jezdzil przez godzine naokolo miasteczka w samochodzie :-)

a prezenty... my z malzem tak smao nie dajemy sobie nic, jak chcemy sobie cos kupic nie potrzebujemy okazji :) a reszte prezentow to naprwde male drobiazgi, symboliczne bo kasy brak, zwlaszcza jak aptrze na rachunki do zaplacenia :szok: - dziekujemy za taki prezent pod choinke elektrownio!:wściekła/y: ( rachunek wg starego wlasciciela, ok 500e, trzeba zaplacic , a nastepny bedzie wg naszego zuzycia, bedzie nadplata to nam odlicza ale ten trzeba zaplacic :wściekła/y:)

pewnie skok ...
kurka moj tez placze u taty niekiedy i to jak :/
to samo wlasnie powiedzialam mojemu szanownemu , niech sie nie dziwi , ze maly nie zna go za dobrze jak tak malo go widzi i ten czas co jest w domu powienien na maksa z malym byc
niezly rachunek :/

Halo,

Melduję się i ja
biggrin.gif
niestety dopadło mnie zapalenie spojówek i okulista przepisał mi maść do oczu po aplikacji której mało widzę :confused2: mam nadzieje, że do Świąt mi przejdzie bo wyglądam dość kiepsko jak jakiś wampir :sorry:

ja jestem po CC i okresu niet :tak: przy pierwszej CC dostałam gdzieś po pół roku jak zaczęłam mniej karmić cycem :tak:

to &&&&&&&&&&&&&&&& , zeby przeszlo :)

Witam się i ja po przerwie!!

U nas wiosna tej zimy,ale fajnie tak,podoba mi się.
Mały ma dni,raz cały dzień na rękach i to jeszcze krzywda,innym razem jak np. dziś przesypia cały dzień z przerwami na cycusia.
Piszecie o miesiączce,ja wprawdzie jeszcze nie mam,ale zdarzają i się plamienia-krew ze śluzem i zastanawia mnie to bo wcześniej czegoś takiego nie miałam,po dziewczynkach miałam od razu po połogu okresa teraz jakaś zagadka;-).
W końcu uporałam się z prezentami,spędziłam dzisiaj pół dnia w sklepach,dobrze,że Gabryś spał i dał połazić tak się zmęczyłam tym łażeniem,że stwierdziłam,że robienie takich zakupów to ciężka praca...
Sorki za haotyczny post,dziewczynki chpinkę ubierają i zamieszanie.

reklama
ja tez po cc i tez nie ma okresu,ale ja cholerka ciagle mam plamienia, szczegolnie po jakims wysilku fiz czy dluzszym spacerze - zalewa mnie..kurde

to długo plamisz...a u gina byłaś i pytałaś?????

mileczka -bralam tabsy cale 3 dni i od razu mialam straszne bole glowy (juz tak raz mialam po innych tabletkach), wiec przestalam. Mi to tylko gumki zostaja bo hormony cos sie ze mna nie zgadzaja :crazy:

no właśnie ja czytałam wiele negatywnych opinii o tabsach dla karmiących...krwawienia prawie non stop,zero(!!!!!!)libido i bóle głowy...wiem ze każdy organizm inny,ale mnie jakoś skutecznie zniechęciły te opinie...recepta kurzy się w szafie;)))))jakby jeszcze dodatkowo musiała sie wku***** ne wiadomo czym to wolę nie brac,ja i bez tabsów wystarczająco znerwicowana jestem:))))

halo
pamieta mnie tu ktos jeszcze????

he he he ja bym mogła napisać to samo:)

hej
dziewczyny mam pytanie do tych które biorą AZALIE,mój chłop się pomylił i dał mi w czwartek tabletke z poniedziałku, w piątek połknęłam tą z czwartku i z piątku i teraz niewiem czy dobrze zrobiłam i czy one teraz działają a dodam że łykam o 21 więc było 24 godziny opóźnienia

Anek,mi sie obiło o uszy ze właśne o Azalii nie wolno zapominać,ją trzeba brac o tej samej porze dnia..i nie wiem czy podwójna dawka to dbrze czy nie.....przy "normalnych"tabsach wszystko byłoby ok...ale nie martw się,na pewno nic sie nie stanie:)
weź se ustaw budzik w komórce na konkretną godzinę i sama sobie bierz tabsy,bo jak chłop ci zacznie mieszać...ja tam bym swemu nie zaufała:)))) he he he

Witam się i ja po przerwie!!

U nas wiosna tej zimy,ale fajnie tak,podoba mi się.
Mały ma dni,raz cały dzień na rękach i to jeszcze krzywda,innym razem jak np. dziś przesypia cały dzień z przerwami na cycusia.
Piszecie o miesiączce,ja wprawdzie jeszcze nie mam,ale zdarzają i się plamienia-krew ze śluzem i zastanawia mnie to bo wcześniej czegoś takiego nie miałam,po dziewczynkach miałam od razu po połogu okresa teraz jakaś zagadka;-).
W końcu uporałam się z prezentami,spędziłam dzisiaj pół dnia w sklepach,dobrze,że Gabryś spał i dał połazić tak się zmęczyłam tym łażeniem,że stwierdziłam,że robienie takich zakupów to ciężka praca...
Sorki za haotyczny post,dziewczynki chpinkę ubierają i zamieszanie.

u nas choinka juz stoi od 6 grudnia,moja nie wytrzymała i ubrała z tatuńciem:)
prezenty już kupione,czekamy jeszcze na klocki lego,ale to się nie spieszy,bo młoda uzbierała sobie pieniążki i zamówiła "sama sobie" kolejne lego na allegro,więc nawet jak dojdzie po świętach to też płaczu nie będzie...generalnie zakochała mi se mała w "Piratach z Karaibów" i musi mieć teraz wszystko z tym motywem he he he...a w ubiegłym roku rządziło Toy Story...

Pierogi mam pomrożone,nic w sumie nie robię bo w świeta idziemy w gości,ja piekę tylko ciasto,tak z 6-7 duzych placków i to wszystko...mój już od jutra ma wolne(na 99%)więc pojedziemy po składniki i w czwartek zamierzam popiec biszkopty,a w piatek z młodą dokończymy ciasta i po wszytskim:)

Chałupe mi córcia ozdobiła wspaniale,mam dekoracje papierowe,motywy świateczne ze sztucznego sniegu na oknach(nawet je pomyłam he he)i stroiki z "prawdziwymi"ozdobami...-z pomalowanymi gałązkami i suszonymi pomarańczami...moje dziecko ma normalnie większą wyobraźnię i zmysł niż ja stara...ehh...:-)

Do góry