reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Ja juz rozliczona z pitem przez necik i juz kaska mi nawet wpłyneła :-)
kasiadz pisałas ze dajesz małej biszkopty na mleku ale to jakie? jakies specjalne kupujesz czy normalne??
ja deje jakieś tam zwykłe, chyba nawet z biedronki bo mąż akurat takie kupił. Na dziale z żywnością dla dzieci kiedyś widziałam specjalne biszkopty dla dzieci ale kosztowały chyba 12zł za małą paczkę, to przesada jak dla mnie.
Ja robię 60ml mleka i kruszę do tego 3 biszkopty, a że tośka je bardzo gęste dania to zagęszczam to kleikiem:) z takiej porcji zjada ok 3/4

przyszło do mnie dzisiaj krzesełko do karmienia NOWY MODEL KRZESEŁKA, ruch.podnóżek, tkanina,fo (2192524178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo fajne - mogę polecić:)
także od jutra jemy w krzesełku:D

reklama
ja deje jakieś tam zwykłe, chyba nawet z biedronki bo mąż akurat takie kupił. Na dziale z żywnością dla dzieci kiedyś widziałam specjalne biszkopty dla dzieci ale kosztowały chyba 12zł za małą paczkę, to przesada jak dla mnie.
Ja robię 60ml mleka i kruszę do tego 3 biszkopty, a że tośka je bardzo gęste dania to zagęszczam to kleikiem:) z takiej porcji zjada ok 3/4

przyszło do mnie dzisiaj krzesełko do karmienia NOWY MODEL KRZESEŁKA, ruch.podnóżek, tkanina,fo (2192524178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo fajne - mogę polecić:)
także od jutra jemy w krzesełku:D

Kasiadz, wyglada super:-)
daj znac jak przetestujecie z Tosia, jak bedzie ok to chyba i ja takie kupie:-)

już dzisiaj wieczorem testowaliśmy tylko bez jedzonka i na chwilę obecną jestem zadowolona.
Moja sąsiadka dostała je w prezencie od koleżanek z pracy i okazało się że coś się w nim źle składało ale sprzedawca okazał się bardzo w porządku ponieważ zaproponował zwrot pieniędzy albo (i tą opcje wybrali) wysłał kuriera po wadliwe krzesełko który jednocześnie przywiózł drugie (na swój koszt) i to inne bo koleżanka wolała inny kolor. To drugie okazało już się być dobre:)

Hejka! Nadrobiłam ,ale co z tego jak zapomniałam co chciałam pisać :-D
Pamiętam tylko pytanie Justyś o mleko, jak pytałam lekarza czy wprowadzać stopniowo mieszając jedynkę z dwójką to powiedział ,że nie, kazał od razu wprowadzić dwójkę jak skończy 6 miesięcy, ale ja już i tak od tygodnia mu mieszam, daje prawię pół na pół, no jedna miarka jedynki więcej :tak:;-):-D Może jutro mnie olśni co miałam jeszcze pisać :-D
Tymczasem dobrej nocki :-p:-D

Witam sie czwartkowo,

od 2 dni Kuba spi w lozeczku i o dziwo nie bylo zadnych sensacji z tym zwiazanych:-) No moze oprocz wczesniejszych pobudek, ale to nie kwestia lozeczka.
I tak sie zastanawiam czy nie zarzadzic juz eksmisji do drugiego pokoju. Fajnie by bylo spac w koncu z chlopem w lozku po tylu miesiacach:-D (do tej pory glownie sypialismy osobno)

Wasze dzieciaki spia z Wami w pokojach czy juz osobno?
aha i kiedy obnizyc dno lozeczka o 1 poziom?

Wczoraj ogladalam wozki parasolki i chyba zainwestuje, choc troche nie wyobrazam sobie jezdzic tym zima.

p.s. nasze forum cos ledwo dycha. Szkoda:nerd:

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja;-)U nas jak zwykle pobudka o 6 a teraz drzemka, wiec jest chwilka czasu dla siebie:-).
Maggie nasze dziecko spi z nami w pokoju, nie mamy az takich mozliwosci zeby mialo swoj osobny pokoj, ale spi samo w lozeczku od poczatku. Kolo 4 biore go do nas bo juz mi sie nie chce go odstawiac do lozeczka.

Sluchajcie kobietki czy jak dziecko skonczy 6 miesiac to powinno sie do kazdej porcji mleka dawac jakis kleik albo kaszke?

Witam sie czwartkowo,

od 2 dni Kuba spi w lozeczku i o dziwo nie bylo zadnych sensacji z tym zwiazanych:-) No moze oprocz wczesniejszych pobudek, ale to nie kwestia lozeczka.
I tak sie zastanawiam czy nie zarzadzic juz eksmisji do drugiego pokoju. Fajnie by bylo spac w koncu z chlopem w lozku po tylu miesiacach:-D (do tej pory glownie sypialismy osobno)

Wasze dzieciaki spia z Wami w pokojach czy juz osobno?
aha i kiedy obnizyc dno lozeczka o 1 poziom?

Wczoraj ogladalam wozki parasolki i chyba zainwestuje, choc troche nie wyobrazam sobie jezdzic tym zima.

p.s. nasze forum cos ledwo dycha. Szkoda:nerd:

A ile razy do niego wstawałaś?? Bo ja jak staram sie małego odkładać do wyrka to wstaje średnio co 1h a to smoczek, a to coś innego i tak w kółku dlatego biorę go do siebie bo nie ma mnie kto zmienić , ale mąż wraca 28 marca wiec zaczniemy proces spania w łóżeczku. O ile wiem to łóżeczko obniża sie dopiero jak dzieci się podnosza łapiąc o szczebelki , więc obserwuj malucha . Mi się moja spacerówka od wózka 3w1 tak się nie podoba że nie mogę patrzeć, i chciałabym nową ale niestety są inne wydatki i muszę przecierpieć:-(

Witam sie i ja;-)U nas jak zwykle pobudka o 6 a teraz drzemka, wiec jest chwilka czasu dla siebie:-).
Maggie nasze dziecko spi z nami w pokoju, nie mamy az takich mozliwosci zeby mialo swoj osobny pokoj, ale spi samo w lozeczku od poczatku. Kolo 4 biore go do nas bo juz mi sie nie chce go odstawiac do lozeczka.

Sluchajcie kobietki czy jak dziecko skonczy 6 miesiac to powinno sie do kazdej porcji mleka dawac jakis kleik albo kaszke?

U Nas też pobudka o 6tej :tak: I teraz padł chłopaczyna ;-)
po 6 miesiącu wprowadza się mleko następne oznaczone 2 i ono zawiera kleik ryżowy.

A tak poza tym to witam się słonecznie:)

A My dziś kończymy 6 miesięcy !!!!

maggie ja ciągle śpię z małym w pokoju, mąż śpi w salonie z telewizorem a sypialnia pusta stoi :) młodly śpi w swoim łóżeczku tylko rano go biorę do siebie, ale boję się jakoś przenieść do sypialni. Mam niby nianię elektronicznę z monitorem oddechu, ale jakoś tak mimo wszystko się boję. A poziom w łóżeczku jak zaczyna się robić niebezpiecznie. Ja zamierzam jakoś na dniach obniżyć, bo młody się już tak wygina łapie za szczebelki, że powoli zaczynam się bac zostawić go samego w pokoju w łózeczku jak nie śpi.

no sama nie wiem co z tym przeniesiem do innego pokoju zrobic...glownie chodzi mi o to, ze kiedy on od 6 sobie gada, zeby moc oko zmrużyć jeszcze.
A poki co budzi sie tak samo jak spal w lozku - czasem o 2 i zawsze o 5.

Justys, a jaka masz ta parasolke? I czemu jest beee?;-)
I gratulacje z okazji 'urodzin';-)

reklama
Nasz pediatra twierdzi, że gluten można od 5 tego m-ca i mała dostała wczoraj słoiczek BabyDream'a, który zawierał śladowe ilości glutenu. Muszę spróbować z tymi biszkoptami wrocławskimi.

Maja ostatnio śpi ze mną:baffled: czasem sama w łóżeczku, ale jak się obudzi o 4 tej na jedzenie to ją biorę do łóżka by jeszcze pospać, bo jej się ostatnio poprzestawiało i zamiast spać od 22 do 6 śpi od 20 do 4:szok:

Do góry